(0)
Количка

Как да почистим дома си безопасно, предпазвайки най-чувствителните членове на семейството?

Публикувано на 2021-06-19

Всички знаят, че почистването на целия дом е едно от най-тягостните неща, отнемащо минимум един ден от уикенда ви, а да не говорим, ако се заемете и с миенето на прозорци – ще се простите с цялата си почивка. 

Почисването на дома ви, включително миенето на съдове и прането на дрехи обаче е изключително важно, особено ако имате домашни любимци и малки деца. Всичката мръсотия и бактерии, които се утаяват на пода, попадат неизбежно в организма на животните и малките деца, които предимно лазят по земята. На децата можем да кажем: „Не си слагай крака в устата!“, но малко хора се замислят, че животинчетата правят точно това и ние сме пряко отговорни и за тяхното здраве. 

Двете най-важни съставки за добро почистване са препаратите и материалите, които използвате. При употребата на перилни и почистващи препарати с много химия, рискувате да предизвикате алергии при чуствителните хора в дома ви, раздразнения и обриви по кожата, изсушаване и лющене на ръцете и тялото и дори увреждане на повърхностите и дрехите, които третирате. За това сме ви приготвили няколко съвета за безопасно почистване на дома ви с домашни препарати, които ще оставят впечатляващи резултати: 

1) Преди да започнете да почиствате, която и да е повърхност в дома ви, убедете се, че средството, което ще изпозлвате за целта, е било дезинфекцирано след последното почистване – моп, стирка, гъбичка, четка, кърпа за прах - всичко, което е предразположено към задържане на бактерии. 

2) За почистване на повърхностите и обиране на прах ви предлагаме тази лесна рецепта, която гарантира завиден резултат: смесете 4 супени лъжици сода за хляб и 1 литър топла вода, ако искате да третирате мазни петна, варовик и по-упорити замърсявания, добавте и 3 с.л. оцет или лимонов сок. Внимавайте, тъй като оцетът реагира със содата и сместа шупва. Изсипете течността в бултилка с пулверизатор и започнете почистването. Ако желаете допълнителна свежест, добавете етерично масло към сместа – лавандулата, портокалът и евкалиптът работят идеално и спомагат за успокояването на нервната ви система. 

3) Средството, с което разнасяте препаратите също е от икзлючителна важност. Ако търсите микрофибърна кърпа, която попива лесно и бързо, без да оставя власинки и следи от препарата, не замазва повърхностите и има скреперно покритие за премахване на устойчиви замърсявания, кърпата скрепер на Тианде ще ви свърши перфектна работа. 

4) Както споменахме, подът е повърхност, която изисква специално внимание. За безопасна дезинфектация ви препоръчваме разтвор от 1:1 вода и бял оцет. За да направите сместа антибактериална, добавете 5-6 капки масло от чаено дърво и няколко чаени лъжички сребърна вода. А ако желаете изобщо да избегнете употребата на препарати, двустраната кърпа за почистване на под Тианде е преназначена за вас. Изключително издръжлива и абсорбираща, микрофибърната кърпа е подходяща за всякакви подови повърхности, включително паркет, ламинат и плочки, почиствайки ги до блясък, без да оставя следи.  

5) За дълбокото почистване и дезинфектация на тоалетната и банята може да използвате разтвор на кислородна вода, но внимавайте с концентрацията, тъй като има изсветляващо действие. 

6) Някой успявал ли е някога да почисти прозорците в дома си без да остави и следа от препарата или власинки от кърпата? Аз определено не съм. Това е, разбира се, докато не смесих вода с бял оцет и не подсуших прозорците с вестници! Колкото и странно да звучи, вестниците помагат за бързото абсорбиране на течността, без да оставят следи и власинки. Ако все пак сте фенове на кърпите за почистване, по-добра от експресната кърпа за стъкла Тианде едва ли ще намерите. 

7) За полиране и подхранване на дървени мебели ви препоръчваме да използвате кърпа напоена с няколко капки зехтин или кокосово масло + лимонов сок. За максимални резултати, използвайте комплексната почистваща кърпа Тианде, подходяща за полиране на пластмаса, стъкло, плочки, ламинат, кожа и дърво. 

8) Понякога се случва да носим избраните си дрехи за деня по 8-10 часа на ден, за това трябва да сме сигурни, че перилният препарат, който сме използвали е безопасен за нашата кожа, особено, ако сте чувствителни към материи или имате проблеми в интимната зона. За целта ви препоръчваме да използвате универсалния течен перилен препарат Тианде, който не съдържа фосфати, парабени и хлор и е напълно безвреден за кожата дори и на малки деца, предпазвайки от кожни алергии благодарение на естествените си съставки. Ако желаете 100% натурален продукт, Турмалиновите сфери за пране са идеалното решение за вас, подходящи както за топла, така и за студена вода. Сферите със състав от редкоземни метали като турмалин, зеолит и сребро използват водата като основен компонент. Те имат антибактериално действие, омекотяват по естествен начин дрехите и запазват яркостта на цвета, оставяйки тъканите свежи и чисти. 

9) Ако си мислите, че няма значение с какъв препарат миете съдовете си, тук сме за да ви кажем, че има! Малки частици от препарата остават по чиниите, чашите и приборите и след това попадат във вашето тяло. Неприятно, нали? За това потърсете препарат за съдове с напълно натурален състав, като измиващото средство за съдове Тианде на основата на сапунени орехи, което да е безопасно за всички в дома. Бонусът на нашето средство е, че има омекотяващо и противовъзпалително действие върху кожата на ръцете, предотвратявайки лющене, белене и изсушаване на кожата. Ако пък желаете да избегнете изобщо употребата на почистващи агенти, ви препоръчваме домакинската кърпа за съдове и прибори Тианде. Кърпата има две страни, мека и страна с абразивна резба, и успява да измие мазнините и да отстрани упорити замърсявания като загоряла храна дори в студена вода, без препарати. Когато е суха, кърпата полира съдовете и стъклото до блясък. 

Край на алергиите към препарати и най-после спокойствие за родителите на бебета и малки деца! 

След като Тианде все пак е козметична компания, ще завърша с един подхранващ и възстановяващ домашен крем за ръце, защото съм наясно, че изпълнението на горните препоръки може да е затрудняващо, а препаратите от магазина са изключително груби към нежната кожа на ръцете. 

Възстановяващ хидратиращ крем за ръце.

Смесете в купичка:

  • 2 с.л. разтопено кокосово масло
  • 1 с.л. какаово масло (по избор)
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л алое вера гел
  • Мед

Съхранявайте сместа в стъклен буркан на студено, далече от пряка слънчева светлина. За да ви спестя цялото това бъркане и ровене из шкафовете ви предлагам и този интензивен възстановителен крема за ръце с алое вера или този със змийска мас на Тианде.

Каквито и препарати да използвате, внимавайте с различните повърхности и винаги избягвайте да правите смесите прекалено концентрирани откъм химикали, киселини, кислородна вода и сода за да се предпазите от негативни рекации. 

Пожелавам ви леко и бързо чистене! 

Ако желаете да научите още съвети по друга тема, която ви вълнува, пишете ми на този имейл: yoana.pehlivanova@gmail.com

Автор: Йоана Пехливанова



Най-четени статии

Активатори на растежа на косата
Публикувано на 2018-11-15
За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И мног... още >>
КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?
Публикувано на 2015-10-20
Сух компрес Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като... още >>
Змийска мас – ползи за кожата и косата
Публикувано на 2016-01-05
На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак ... още >>
"ПО СТЪПКИТЕ" НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА...
Публикувано на 2015-09-18
Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това числ... още >>
ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА
Публикувано на 2015-09-20
Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гр... още >>
ПОМОЩНИК ПРИ ИЗБОРА НА ШАМПОАНИ И ПРОДУКТИ ЗА КОСА НА КОМПАНИЯ ТИАНДЕ
Публикувано на 2017-01-25
При косопад Сезонен косопад, породен от третирането на косата с преса, сешоар, често използване ... още >>