(0)
Количка

Подходяща грижа за чувствителна кожа

Публикувано на 2020-03-24
Характеристики на чувствителната кожа.
  • чувствителността е критерий, който може да се прояви при всеки топ кожа
  • кожите проявяват чувствителност от различни козметични съставки, температурата, вятър, допир, слънце
  • често се зачервява, понякога има напукани капиляри
На чувствителната кожа трябва да се обръща постоянна, внимателна грижа. Продуктите, които се препоръчват да бъдат с по-малко компоненти в състава и предназначени за чувствителна кожа. Задължително е използватено на слънцезащитни продукти.

Ако твоята кожа е чувствителна, сега ще ти дам някои препоръки за нейната поддръжка, така че да подобриш нейното състояние.

Важно е да установиш от какво се проявява твоята чувствителност. Ако ти имаш определена непоносимост към някои съставки, то това е алергия. Чувствителността често е моментно състояние, породено от определени фактори. Кои са те?

Какви продукти ти препоръчвам да използваш:

  • Почистващ продукт за грим и повърхностни замърсявания. Използвай мицеларна вода за чувствителна кожа  с фитокомплекс от билки. В нейният състав няма спирт и съставки, които да изсушат кожата. За това след като се прибереш у дома, нанеси малко количество на тампон за почистване, обтрий цялото лице и се наслаждавай на чистота.
  • Подходящ измивен продукт за чувствителна кожа е козметична пяна. Тя е част от серията Vita Derm, която е създадена специално за чувствителна кожа. Пяната почиства кожата, без да нарушава водно-липидния слой, не оставя чувство за сухота и опънатост. Подходяща е дори за много чувствителни кожи. Нанеси малко количество на дланите, постави на лицето, втрий и изплакни.
  • Тоник за лице - както казах и в предходната статия, тоникът е един от най-необходимите продукти за кожата на лицето. Постави на пръстите на ръцете, нанеси на лицето и след 2-3 минути сложи дневния или нощен крем за лице.
  • Дневен крем за лице - важен продукт за твоята чувствителна кожа. Не го пропускай всяка сутрин. Само след 10 дни ще усетиш разликата в състоянието на кожата. Може да подбереш своя дневен крем от серия Vita Derm, който допълнително притежава UV защита, която е много важна за чувствителната и реактивна кожа или да използваш Многофункционален крем за лице със секрет от охлюви.
  • Крем за грижата на околоочния контур. Рядко се среща суха кожа, която да няма и сухо усещане в зоната на очите. Препоръчвам ти там да поставяш кремове, които са специално създадени за тази деликатна област. Най-добрият избор, който можеш да направиш е Успокояващ и защитен крем за клепачи с UV защита. Нанасяй 1-2 пъти през деня, като изчакаш пълното му абсорбиране преди да поставиш грим.
  • Ако желаеш да използваш нощен крем или серум аз ти препоръчвам 2 варианта. Единият е Многофункционален крем за лице със секрет от охлюви, кремът който ти предложих и като дневен или Възстановяващ серум в капсули "Corrective Serum" - това са регенериращи капсули, които ще подхранят твоята кожа без да оставят чувство за мазнина.

Ще се радвам да съм била полезна с препоръките и да станеш клиент на марката Тианде.

Ако имаш нужда от допълнителна информация и консултация, не се колебай да ми пишеш на емейл: info@tiandemarket.bg.

Кремена Денева - професионален козметик, собственик на Център за дерма-козметика и масажи ТианДе и консултант по бяла козметика на марката Тианде.Най-четени статии

Активатори на растежа на косата
Публикувано на 2018-11-15
За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И мног... още >>
КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?
Публикувано на 2015-10-20
Сух компрес Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като... още >>
Змийска мас – ползи за кожата и косата
Публикувано на 2016-01-05
На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак ... още >>
"ПО СТЪПКИТЕ" НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА...
Публикувано на 2015-09-18
Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това числ... още >>
ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА
Публикувано на 2015-09-20
Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гр... още >>
ПОМОЩНИК ПРИ ИЗБОРА НА ШАМПОАНИ И ПРОДУКТИ ЗА КОСА НА КОМПАНИЯ ТИАНДЕ
Публикувано на 2017-01-25
При косопад Сезонен косопад, породен от третирането на косата с преса, сешоар, често използване ... още >>