(0)
Количка

Вълшебна козметика!

Публикувано на 2020-01-12

Муцинът от охлюви e активната съставка в серията за лице Snail Secret.

Филтрираният охлювен секрет се нарича още муцин от охлюви - най-известната и популярна козметична съставка в последните няколко години. Козметичните средства със секрет от охлюви се превърнаха в хит на пазара. Разтягащата се текстура на крема гарантира високото ниво на муцин в него.

Действие на филтрирания охлювен секрет:

  • Предпазва кожата от увреждане вследствие действието на ултравиолетовото лъчение и забавя стареенето, благодарение на съдържащите се в него антиоксиданти

  • Намалява дълбочината и видимостта на мимическите бръчки, изглажда текстурата на кожата

  • Ускорява заздравяването на увредената тъкан

  • Възстановява еластичността на кожата

  • Помага за предотвратяване на белези при заздравяването на различни кожни лезии

  • Предпазва и премахва белези от акне и стрии

  • Подобрява състоянието на кожата при тийнейджъри и възрастни с акне

  • Предпазва кожата от вируси и инфекции

  • Облекчава състоянието на кожата при розацея и дерматити

Как се получава муцина от охлюви?

Днес, за получаването на муцин се използва "хуманен" начин, при който охлювите остават непокътнати. Те са подложени на физически ефекти (ротация и вибрации в специални въртящи се контейнери) в лаборатории под строг контрол. В резултат на тази „атракция“ те повишават отделянето на секреция. Това е естествена тяхна реакция в отговор на стреса. Отделената слуз се събира чрез голямо количество вода, филтрира се и се обработва чрез центрофуга за почистване от различни замърсители. Този процес не причинява никаква вреда на охлювите и не влияе на терапевтичната ефективност на слузта.

Защо муцинът е толкова ефективен?

Структурната матрица и съставящите компоненти на охлювната кожа (колаген и еластин) са подобни на човешката, но имунната система на охлюва е сформирана преди хиляди години и имунния отговор на различни въздействия е различен от този при човека. На увредената кожа и на атаките от микроби, тялото на охлювът не реагира с вътрешно възпаление, а овлажнява кожата си чрез слуз, която съдържа антимикробни пептиди, антиоксиданти и медни пептиди, които предизвикват подредена регенерация на клетките.

Охлювеният муцин също така има способността да стимулира активността на фибробластите (клетките отговорни за образуването на извънклетъчната матрица, колаген и еластин). С възрастта и под въздействието на слънчевата активност, количеството на фибробласта намалява, дермата губи своята структурна цялост и стават видими признаците на стареене - загуба на еластичност, отпуснатост на кожата, бръчки, разширени пори. Филтрираният охлювен секрет стимулира образуването на колаген, еластин и хиалуронова киселина, намалява активността на свободните радикали. Клинично доказано е, че използването на средства с муцин от охлюви значително се подобрява външния вид, гладкостта и еластичността на кожата, намалява бръчките с 29%, а тяхната дълбочина с 16%.

Ето защо секретът от охлюви ефективно влияе както основните проблеми на кожата, свързани с фотостареене и възрастови промени, така и на повърхностни проблеми, свързани с акне, розацея, бактерии, вируси и други агресивни външни фактори.

Тестване на козметиката за количественото съдържание на муцин: 

  1. Сложете малко крем върху възглавничките на показалеца и средния пръст.
  2. Съединете пръстите си.
  3. Разделете бавно пръстите си.

Ако се образува тънка нишка, това наистина е качествен продукт с високо съдържание на муцин от охлюви.
Козметиката с високо съдържание на муцин се разпределя лесно върху кожата и много икономично се разходва.



Продукти, които влизат в състава на серията Snail Secret на Tианде:

Многофункционален крем за лице със секрет от охлюви

  • Регенерира - насърчава обновяването на клетките, бори се с кожните несъвършенства
  • Овлажнява - изглажда бръчките, забавя появата на нови, увеличава тургора. Когато охлювният серум се допира към фибробластите, той повишава пролиферацията (размножаването) и функционалния капацитет на тези клетки. Фибробластите са отговорни за производството на всички елементи на кожния матрикс, включително колагена, еластиновите влакна, глюкозаминогликаните и протеогликаните.
  • Защитава кожата - съдържа антиоксиданти за предотвратяване на ефектите от оксидативния стрес, увеличава защитните механизми срещу бактерии.

Многофункционален крем за очи със секрет от охлюви

  • Кремът за нежната кожа около очите великолепно хидратира, насища кожата с енергия и жизнена сила. Намалява видимостта на бръчиците и тъмните кръгове под очите.
  • Кремът дарява деликатната кожа около очите с енергия, повишава нейния тонус, стартира процеса на обновяване на клетките. Кожата става еластична, благодарение на което погледът е по-открит, очите не излъчват умора. Повърхността на кожата се изглажда, става по-плътна, видимостта на бръчките е сведена до минимум, няма тъмни кръгове под очите.

Маска-мулаж за лице със секрет от охлюви

  • Маската притежава подмладяващо действие благодарение на възстановяването на естествените функции на кожата. Успокоява възпаленията и раздразненията, изглажда кожата, намалява видимостта на бръчките, активно компенсира недостига на влага, придава сияние. В резултат на това кожата се изглажда, видимостта на бръчки значително намалява. Цветът на лицето става равномерен и сияен. Маската е предназначена за кожа от всеки тип и възраст.

Възстановяващ тоник-бустер със секрет от охлюв

  • Тоник - бустерът е нещо средно между тоник и крем. Неговия състав съдържа висока концентрация на полезни компоненти, които активно овлажняват, подхранват и енергизират кожата. Той не само завършва етапа на почистване, подготвяйки кожата за нанасяне на крема, но също така е първа стъпка в грижата за кожата.

Подмладяващ крем-бустер за ръце със секрет от охлюви

Крем-бустерът се различава от обичайните кремове за ръце с бързото си и дълбочинно проникване. Кожата става  мека, хидратирана и свежа. Кремът е подходящ и  за по-зряла кожа, тъй като е силно регенериращ. Стимулира производството на колаген и еластин, предотвратява дехидратацията и лющенето.



Най-четени статии

Активатори на растежа на косата
Публикувано на 2018-11-15
За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И мног... още >>
КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?
Публикувано на 2015-10-20
Сух компрес Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като... още >>
Змийска мас – ползи за кожата и косата
Публикувано на 2016-01-05
На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак ... още >>
"ПО СТЪПКИТЕ" НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА...
Публикувано на 2015-09-18
Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това числ... още >>
ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА
Публикувано на 2015-09-20
Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гр... още >>
ПОМОЩНИК ПРИ ИЗБОРА НА ШАМПОАНИ И ПРОДУКТИ ЗА КОСА НА КОМПАНИЯ ТИАНДЕ
Публикувано на 2017-01-25
При косопад Сезонен косопад, породен от третирането на косата с преса, сешоар, често използване ... още >>