(0)
Количка

Грижа за косата през пролетта

Публикувано на 2019-04-03

През пролетта се засилва един от най-стресовите моменти в живота на всеки мъж или жена, когато косата започва да отслабва и да напуска “масово и преждевременно” постоянното си обиталище. Още повече, че косите на хората, живеещи в големите градове, през пролетта са ежедневно подложени на силно негативните влияния на околната среда: често подсушаване с горещ въздух от сешоара, хлорираната вода от градския водопровод, замърсена атмосфера, въздух от климатици, нередовно хранене с продукти, пълни с консерванти, оцветители, стабилизатори и цяла поредица Е-та, злоупотребата с лекарства и некачествена козметика, както и психологически стрес...


Резултатите: Коси, мазни в корените и сухи в краищата, лишени от сила и способност за самовъзстановяване, които „капят“ по често от обичайното. Ето защо, между другото, и отговорът на въпроса защо напоследък косопадът става все “по-млад”?


И така – какво е необходимо за това, че бързо да преодолеем пролетната умора както в тялото ни, така и в косите ни! Корпорацията TianDe има уникални по своята полезност отговори на всички проблеми и, по-специално, проблемите с косата, които се засилват точно в този период. В основата на тези отговори стои хилядолетния уникален опит на Китай в грижата за здравето и красотата, комбиниран със супер съвременните технологии за екстракция на най-ценните съставки в лечебните растения в натуралния им вид.


Всеки средно интелигентен човек е чувал за феноменалните качества на женшена, затова няма да се разпростирам много за него. Eкстрактът от обикновения женшен (Chinese Herb Sanchi Extract, Ginseng Extract) е всъщност продукт, който за корпорация TianDe се извлича от корените на многогодишното тревисто растение женшен Санчи (Panax notoginseng), който участва в много от продуктите на корпорация TianDe – козметика, продукти за коса, пасти за зъби. Екстрактът от четиригодишните корени на това растение от семейството на аралиевите съдържа вещества, притежаващи висока биологическа активност – сапонини, витамин С и витамини от групата В, холин, фитостерин, пектинови и смолисти вещества, соли на фосфора, кадмия, алуминия, желязото, кобалта, магнезия, цинка, калция, натрия, калия. Оказва подмладяващо действие на кожата, като я овлажнява прекрасно и бързо нормализира водно-солевия баланс.


Експериментално е доказано, че гликозидите на женшена стимулират процеса на делене на клетките на епидермиса, скоростта на което значително се намалява в стареещата кожа, положително влияе на синтеза на колагена в дермата и намалява отоците. Благодарение на витамините С и Е в екстракта се защитава допълнително кожата от преждевременно стареене.


Уникалните подхранващи и регенериращи качества на екстракта от женшен са подсилени по много ефективен и, дори може да се каже, ефектен начин, чрез добавяне на прясно отрязан корен от женшен в Подхранващия шампоан с корен от женшен, който е с обем 450 мл.


Коренът от женшен, който се намира в шампоана заедно с екстракта от четиригодишни корени на растението и останалите активни компоненти на шампоана, отдава постоянно и допълнително активни натурални ингредиенти, които възстановяват структурата на космите, стимулират техния растеж, предотвратяват косопада. Благодарение на своята мека формула шампоанът прекрасно измива косите, прави ги меки и послушни, като същата тази формула дава възможност да се съхрани този корен в свежо състояние.


Неповторимият състав на подхранващия шампоан с корен от женшен предотвратява появата на пърхот, защитава косите от загуба на влага. Прави ги силни, копринено меки, обемни и много лесни за третиране и прически. Препоръчва се за отслабени коси, изрусявани, често боядисвани или третирани по някакъв друг химичен път, подлагани често на високотемпературно салонно изсушаване или подреждане в прическа.


Високото съдържание на екстракт от женшен в шампоана обезпечава богато подхранване на косите и кожата на скалпа, стимулира и балансира имунитета на кожата на главата, удължавайки по този начин жизнения цикъл на косъма. Препоръчва се за всички типове коса.


Благотворното действие на шампоана с корен от женшен се увеличава многократно с използването на Възстановяващият балсам за коса с екстракт от женшен, който е с обем от 500 гр.,


Той се нанася на измитите и влажни коси, масажира се в продължение на 2-3 минути и след това се изплаква обилно с топла вода. Защитава от загубата на влага и пораженията, нанесени от UV-лъчите, възстановява структурата на косите, стимулира техния растеж, предотвратява появата на пърхот. Препоръчван за отслабени коси, третирани с химикали коси, боядисвани, често подлагани на изсушаване и охлаждане. За всички видове коса.


Веднъж на месец, особено през пролетния период, възстановяващият балсам с женшен може да се използва и като мощна подхранваща маска, като се оставя на измитата и леко влажна коса в продължение на 20 минути, като косата се покрие с найлонова шапчица и се направи тюрбан от затоплена кърпа. След това косата се измива обилно с топла вода.

Може със сигурност да се потвърди, че комплекса от подхранващия шампоан с корен от женшен и възстановяващия балсам с екстракт от женшен са подходящи за всеки тип коси и за всеки сезон! Но най-подходящият сезон за преминаване към тази великолепна серия е именно пролетта.


Автор на статията: Вангел Панов - Официален продуктов лектор на компания Тианде за България.






Най-четени статии

Активатори на растежа на косата
Публикувано на 2018-11-15
За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И мног... още >>
КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?
Публикувано на 2015-10-20
Сух компрес Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като... още >>
Змийска мас – ползи за кожата и косата
Публикувано на 2016-01-05
На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак ... още >>
"ПО СТЪПКИТЕ" НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА...
Публикувано на 2015-09-18
Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това числ... още >>
ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА
Публикувано на 2015-09-20
Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гр... още >>
ПОМОЩНИК ПРИ ИЗБОРА НА ШАМПОАНИ И ПРОДУКТИ ЗА КОСА НА КОМПАНИЯ ТИАНДЕ
Публикувано на 2017-01-25
При косопад Сезонен косопад, породен от третирането на косата с преса, сешоар, често използване ... още >>