(0)
Количка

Идеалният мъж трябва да може и да… спи!

Публикувано на 2018-10-22

Кога мъжът спи?

  • Когато липсва стрес
  • Има здрав имунитет
  • Чувства се здрав и силен
  • Когато е успешен и работоспособен
  • Когато е полово активен

Всичко това е възможно без значение от възрастта. Фактите и статистиката показват действителността, но има решение.

През втората половина на петдесетте години на миналия век, по данни на Световната здравна организация жените в света са живели с 2,4 години по-дълго от мъжете, във втората половина на осемдесетте години тази разлика е 2,9 месеца, а през втората половина на първите десет години на 21-ви век вече разликата е 5 години. Тази статистика е обезпокоителна за мъжете, но не по-малко и за жените! Защото всяка жена желае да има до себе идеалният мъж, който да бъде силен и любящ човек, с който жената да се чувства като в крепост… Да бъдем винаги млади, здрави и издръжливи – не е ли това мечтата на всеки мъж, но и на всяка жена, която иска да има до себе си такъв партньор в живота?

Възниква резонния въпрос - защо силния пол е в такова положение? Световно известната медичка, основател на теорията за специфичността на медицината съобразно пола, докторът на медицинските науки Мариан Легато в своя труд “Защо мъжете си отиват първи” прави извода, че смъртността след мъжете е по-висока защото мъжете са по-малко издръжливи и по-уязвими ПСИХОЛОГИЧЕСКИ!!!


Негативно влияние върху здравето на мъжете оказва стреса. Въпреки, че повечето представители на силния пол най-често не осъзнават проблема, медицинската статистика говори, че повече от половината от съвременните мъже страдат от различни разстройства, свързани с интимната страна на живота. Съгласно статистиката 15% от съпружеските двойки по света имат проблем с естественото настъпване на бременността. При това при приблизително от половината от тези съпружески двойки причината за безплодието се крие при мъжете. И така – какво е необходимо за това, че мъжете да дочакат не само внуци, но и правнуци и силният пол да оправдае свето име и с дълголетие?


Един от главните проблеми на съвременния мъж е недостиг или отсъствие на сън, което води до сериозни сривове в работата на главния мозък и целия организъм.

Днес от безсъние страда едва ли не всеки седми-осми жител на развитите страни. Сънят е необходим и предназначен за отдих, като този отдих е предназначен както за скелетната мускулатура и вътрешните органи, така и за периферията – органите на слуха, зрението и периферните нервни сензори.

Не предизвиква удивление факта, че главният мозък на човек, лишен от сън, започва да показва сериозни проблеми в своята работа, а от тук и в работата на останалите органи и системи. Достатъчно е човек да не спи в продължение на 2 денонощия и започват сериозни проблеми с решаването на ежедневни задачи, както и нерационални, а понякога и опасни за живота, действия. Под “безсъние” лекарите смятат не само отсъствието на сън, но и неадекватен по време и качество сън.


Последствията от недоспиването се проследяват във всички сфери на живота на мъжете:

  • В работата – снижаване на умствените способности, вниманието и производителността на труда.
  • В семейството и личния живот – снижаване на половата активност, раздразнителност, нервозност. Заради безсънието, 20% от мъжете се занимават по-малко със секс или съвсем са се отказали от него.
  • За здравето – излишни килограми, развитие на сърдечносъдови заболявания, сърдечни пристъпи, депресия, снижаване на изработката на полови хормони, загуба на потентността, повишаване на захарта в кръвта, захарен диабет, а също така в пъти се увеличава риска от извършване на пътно-транспортни произшествия.

За много мъже здравият и дълъг сън е последното нещо в списъка на ежедневните задачи. Заради тези заблуждения не се използват огромните ментални и физически възможности, с които разполага в пълна сила само добре отпочиналия човек.

В тази връзка корпорацията за красота и здраве TianDe има специално предложение, което е част от серията фитопродукти под общото название «Даровете на Шамбала», и е насочена към съхраняване на мъжкото здраве”.

Всички чайове от програмата «Мъжко здраве» с техните лечебни свойства максимално ефективно и безопасно защитават силната половина нa човечеството от такива проблеми, като:

  • загубата на мъжката сила
  • заболявания на простатата
  • повишена умора и безсъница.

Състава на всички фиточайове «Мъжко здраве» е хармонично подбран по каноните на тибетската медицина. Те са смес от билки, които благодарение на иновативна технология на сушене и обработка, са съхранили в себе си натуралните витамини, ферменти, микроелементи и органични киселини. Тези смеси оказват широк терапевтичен ефект върху организма на човека.

Предимството на чайовете от серията «Даровете на Шамбала» е, че билките, които влизат в състава им, доставят на организма цял комплекс от нативни компоненти.

Нативни компоненти означава, че те не са подложени на изменения в хода на технологичната обработка. Тъй като в заготовката на билковите смеси липсва всякаква термична или химическа намеса, природните компоненти, които влизат в тези билкови смеси, не “губят” паметта си. Именно затова те притежават висока биологическа активност при попадането в организма на човека.


Основата на всички мъжки чайове е тяснолистна  върбовка (кипрей, или Иван-чай), която съгласно каноните на тибетската медицина за приготвяне на билкови смеси е „ИМПЕРАТОР НА ЧАЯ“!

Тази билка намалява и снема болката от различен произход, потушава възпаленията, повишава потентността, укрепва и усилва имунитета, избавя организма от токсините, справя се с безсъницата, малокръвието, инфекциите и простудата, възстановява силите, успокоява, а също така подобрява състоянието на косите.

Билката тяснолистна върбовка (кипрей, Иван-чай) съдържа фитостерини, дъбилни вещества и флавониди, оказващи профилактично и терапевтично действие при възпаление на простата, пикочния канал, при първи и втори стадий на аденома. Всички части на кипрея са богати на витамините А и С, желязо, манган, танини, флавоноиди, дъбилни вещества, ефирни масла, които оказват профилактично и лечебно въздействие при остри и хронични възпалителни процеси при заболявания на простатата и при възпаление на пикочния мехур. Съдържа огромно количество аскорбин - витамин С, повече отколкото в шипките, богат е на витамин А. Съдържа много важни микроелементи като желязо, мед, никел, магнезий, калий, калций, натрий, силиций.


Интересно е, че на руски името на тази билка е Иван-чай, което отразява способността на тази билка да подкрепя мъжкия организъм, а на английски език името на кипрея е fireweed (огнена трева), което отразява способността й да расте по местата, където е имало пожар. Очевидци потвърждават, че по време на Втората световна война по местата, където са се взривявали бомбите, в същата година са се появявали поляни с кипрей. Биолозите са забелязали, че поляните с кипрей създават особен микроклимат, по-топъл от околната среда, и затова в поляните с кипрей младите дървета растат по-бързо.

В народната медицина кипрея се използва като противовъзпалително средство за лечение на болестите на гърлото, стомаха, червата, бъбреците, простатата и пикочния мехур. Отвара от кипрей се използва при главоболие, безсъние, малокръвие, вътрешни кръвотечения. Официалната медицина признава, че веществата, които се съдържат в кипрея, са способни да се борят с тумори на простатата и заболявания на пикочополовата система.

Тяснолистната  върбовка (кипрей) успокоява нервите, отрезвява при махмурлук и даже подпомага растежа на косите. Регулярното пиене на билката избавя от мигрена, помага при безсъница, малокръвие, при треска, инфекции и простуди, а като цялостно въздействие повдига имунитета. Укрепва имунитета, тъй като билката е мощен природен детоксикатор и антиоксидант.


Много е полезно да се пие Иван-чай при различни нервни състояния. Притежава успокояващо действие, намалява тревожно-депресивни състояния. Препоръчва се да се пие при главоболие или мигрена.

Притежава температуропонижаващи свойства. Алкализира кръвта, като по този начин способства за възстановяване на силите при изтощение. Подобрява процесите на синтез на кръвта. Притежава кръвоспиращо действие. Нормализира кръвното налягане.


Много е полезен за мъжете— повишава потентността. Отлично средство за профилактика и лечение на възпаления и аденоми на простата. Не позволява на аденомите да се изродят в онкологично състояние. Намалява интоксикацията при онкологични заболявания. Отлично средство за профилактика на всякаква онкология. Ограничава хранителните отравяния.

Притежава противъзпалителни свойства и възстановява слизестите повърхности, затова е добре да се пие при гастрити, колити, язви на стомаха, метеоризъм.


Съдържа много протеини, които лесно се усвояват от организма и дават енергия. Точно затова Иван-чая е толкова любим на ловци, секачи, туристи. Не съдържа кофеин и оксалова киселина, затова не нарушава обменните процеси в организма. Укрепва корените на косата! Тъй като съдържа ефирни масла, всички полезни свойства се съхраняват в чая до три дни след неговото приготвяне.


Интересен факт: През ХІХ век приходите от износ на изсушена тяснолистна върбовка (Иван-чай) в Русия са надхвърляли приходите от износ на кожи, злато и коноп.

Сега всяка жена, която цени и уважава своя мъж, може да му протегне “чашка помощ” с лечебен билков чай!!!

На помощ за подобряване на качеството и продължителността на съня идва уникалния чай „Горска върбовка и маточина за мъже“  който е способен да подобри качеството на съня и да се справи с безсъницата.

 В състава на този чай, създаден от алтайски билки, комбинирани по каноните на тибетската медицина, влизат следните билки

:

  • Тяснолистна върбовка (на руски: кипрей или Иван-чай) - Император на чая.

  • Маточина - главен сановник в чая.

  • Листа от касис - първи сановник в чая.

  • Тревната част и цветовете на курилски чай - втори сановник в чая.

  • Дяволска уста - трети сановник в чая.

  • Тревна част от мащерка - посланик в чая.

Листата от маточина, които в този чай са главния сановник по каноните на тибетската медицина, имат следното действие: анестетично, антибактериално, антивирусно, антиоксидантно, антиспазмолитично, болко- и нерво-успокояващо, потогонно действие, предизвиква и регулира менструацията, понижава високата температура.

С лечебна цел се използват надземните части на растението. При децата се използва при настинки, колики, треска, грип. При възрастните маточината намира приложение при различни болести и състояния на нервната система, сърдечносъдова система, женски състояния - пречиства матката след аборт (особено в комбинация с босилек), храносмилателна система, отделителна система (подагра), ендокринна система - хипертироидизъм; възпалителни болести - катар; дихателна система - някои форми на астма, хроничен бронхиален катар, настинки, грип; вирусни и бактериални болести - херпес на устата, генитален херпес, унищожава бактериите, ХИВ-вирус и други.


Листата от касис, които в този чай са първи сановник по каноните на тибетската медицина, увеличават секрецията на кортизол от надбъбречните жлези, като по този начин стимулират активността на парасимпатичната нервна система, което може да се окаже полезно при състояния, свързани със стреса.


Тревната част и цветовете на курилски чай, които в този чай са втория сановник по каноните на тибетската медицина, са популярни като кръвоспиращо, противовъзпалително, антиалергично, противовирусно, антибактериално, противодиабетично, хепатопротекторно, жлъчкогонно, пикочогонно, противоязвено, имуностимулиращо, успокояващо, обезболяващо, антидиарийно средство.


Дяволска уста, който в този чай е третия сановник по каноните на тибетската медицина, е ценно лекарствено растение и широко се прилага както в традиционната, така и в конвенционалната медицина в качеството на седативно средство, аналогично на препаратите от валериан, а също така като ефективно средство за лечение и профилактика на сърдечно-съдови заболявания, не предизвикващо странични ефекти.


Тревната част от мащерка, която в този чай е посланик по каноните на тибетската медицина, влияе благоприятно на горните дихателните пътища, при кашлица, бронхити, астма, за облекчаването на стомаха и червата при гастрит, язва, колит и метеоризъм. Етеричното масло на мащерката е съставено от 20-54% тимол. Тимолът е антисептик и това е в основата на антигъбичното действие и на мащерката.


Препоръки за приема: 1 филтър-пакет (1,5 г) се залива с 1 чаша вряла вода (200 мл). Да се запари 10-15 минути, да се изцеди. Да се приема редовно по 1 чаша веднъж дневно по време на храна. Продължителност на приема – неограничена. Може да се съчетава с болшинството терапевтични програми. Чаят се прилага при:

  • Лош и тревожен сън

  • Влошаване на паметта и вниманието

  • Често възникващо чувство на умора и хронична умора

  • Повишена възбудимост и раздразнение

  • Увеличена потребност от пушене и пиене на алкохол

  • Депресия

Действието на чая:

  • Отлично успокоява и отпуска

  • Отстранява безсънието

  • Способността да се заспива бързо

  • За разлика от много успокояващи чаят повишава, а не понижава потентността

  • Възстановяване на силите

  • Укрепва имунитета

  • Намалява проявите на депресия

    Оздравителен ефект:

    • Дълбок, здрав и непрекъснат сън

    • Бодрост, енергичност и уравновесеност през деня

    • Увеличение на изработване на полови хормони

    • Укрепване на организма

    • Повишаване на работоспособността и способността да се противопоставим на стреса

    Много бърз и многостранен успокоителен ефект може да се постигне чрез комбинирането на "Фиточая с горска върбовка и маточинас биологично активните добавки „Фу-син“ и „Шоусин“. Тази комбинация е в основата на програмата „Антистрес за мъже“.

    Катехините на зеления чай и янтарната киселина, които се намират в добавката „Фу-син“ ще защитят организма от стрес, ще поддържат сърдечно съдовата система, ще повишат работоспособността през деня и ще подобрят общото самочувствие. Приема се по 1 капсула сутрин по време на храна.


    От своя страна, комбинирането на един от най-силните адаптогени в света като китайския кордицепс, с мощните антиоксиданти като екстрактът от черна боровинка, расверитролът, кварцетинът, коензим Q10, които се съдържат в “Шоусин”, с дъбилните вещества и арбутинът, които се намират в чая с блатен петолистник, обезпечават огромно количество енергия на организма, като същевременно предотвратяват възпалителните процеси, подобряват кръвопотока, поддържат имунитета, обезпечават комплексно лечебно въздействие върху възпалителните процеси в целия организъм и пикочополовата система и в частност простата. Приема се по една капсула на обяд по време на храна.

    И така, напълно е възможно да се възвърне пълноценният сън на мъжа и заедно с това мъжът да бъде спокоен, уравновесен и силен като истинска крепост както за самия себе си, така и за своето семейство, роднини и приятели!


    Автор на статията: Вангел Панов - Официален продуктов лектор на компания Тианде за България.



    Най-четени статии

    Активатори на растежа на косата
    Публикувано на 2018-11-15
    За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И мног... още >>
    КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?
    Публикувано на 2015-10-20
    Сух компрес Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като... още >>
    Змийска мас – ползи за кожата и косата
    Публикувано на 2016-01-05
    На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак ... още >>
    "ПО СТЪПКИТЕ" НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА...
    Публикувано на 2015-09-18
    Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това числ... още >>
    ПОМОЩНИК ПРИ ИЗБОРА НА ШАМПОАНИ И ПРОДУКТИ ЗА КОСА НА КОМПАНИЯ ТИАНДЕ
    Публикувано на 2017-01-25
    При косопад Сезонен косопад, породен от третирането на косата с преса, сешоар, често използване ... още >>
    ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА
    Публикувано на 2015-09-20
    Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гр... още >>