(0)
Количка

Листопад или косопад?

Публикувано на 2015-11-22

В сезона на листопада е добре да обърнем внимание на косопада. Традиционно в това време забелязваме по-интензивен косопад. Причините за това може да са много различни за отделните индивиди. Ето някои, за които трябва да внимавате и да отидете на консултация:

  • начало на алопеция (косопад) в горната част на главата;
  • отдръпване на линията на окосмяване от детски тип и отдръпване на линията на косата на челото и по слепоочията;
  • косата е с намалено количество и по-слаба;
  • продължителен косопад, косата не се възстановява напълно, образуват се различни по големина зони на оголване и плешивост;

Тези признаци трябва да се приемат повече или по-малко сериозно според вашата възраст (едно начало на косопад на двадесет и пет години по-тревожно, отколкото на петдесет, когато загубата на част от косата се смята за нормална). Прилагането на локално лечение може да ви помогне да подобрите състоянието й.

Ние знаем, че всеки ден от нашата коса падат косми, нормално е, ако това са 100 косъма на ден. На тяхно място растат нови и това е нормален процес. Ако растежа на нови косми се забави или спре и се засили косопада може да се започне начален стадий на алопеция или оплешивяване.

За да разберете дали косопадът ви е в норма или има нужда да бъдете по- внимателни към косата си, е нужно да обърнете внимание на космите, които са паднали. Ако на края на косъма няма тъмна „торбичка“ (балонче) - място за притеснение няма. Ако обаче има, то тогава е нужно да направите следното - не си мийте косата 3 дни, хванете малък кичур от основата и дръпнете. Ако количеството коса, което остане в ръката ви е повече от 5-7 косъма при всеки опит, то има нужда да започнете профилактика на косопада с насочени към това природни продукти.

Причините за възникване на косопада, могат да бъдат разнообразни. Ето някои от тях и препоръки, с помощта на които можем да се справим.

  1. Намален имунитет. Това се случва често, когато организмът е отслабен или при работа „на бързи обороти“. Например много жени забелязват косопад след раждане или по време на кърмене. В допълнение са честите респираторни или по-сериозни заболявания. След боледуване може да забележите засилване на косопада.

    Препоръка: Приемайте чайове за засилване на имунитета в сезоните, когато забелязвате, че сте по-податливи на настинки. Старайте се в храната ви да присъства витамин D. Компания Тианде има специално разработена програма за здраве „Силен имунитет“ или може да се доверите на чая за укрепване на имунната система „Тибетски сбор“

  2. Липса на желязо в организма. Липсата на желязо в женското тяло, може да се дължи на месечна загуба на кръв по време на „критични дни“ или злоупотреба с различни новоизлюпени диети. Редовния глад е следствие. Появява се летаргия, умора, анемия - всички симптоми на недостиг на желязо в организма.

    Препоръка: За да възстановите функциите на кожата на главата е необходимо да се попълни недостига на желязо. Може да приемете витамини или да се засили консумацията на желязо-съдържащи храни: черен дроб, риба и месо (говеждо), яйчен жълтък, ръжен хляб, зърнени храни (елда, овес), сок от ябълка и др.

  3. Увеличен прием на лекарства. „Едно лекуваме - друго увреждаме“-казва поговорката. Много лекарства оказват действие върху скалпа на косата. Известни такива са: хапчета за кръвно, някои противозачатъчни, някои стероиди, антидепресанти, диуретици, аспирин, както и химиотерапии.

    Препоръка: След всяко продължително лечение или в ситуации, когато се налага ежедневен прием на лекарства - провеждайте периодична детоксикация. В борбата с токсините компания Тианде има едни от най-добрите разработи под формата на фитопластири за детоксикация, програма за здраве в подкрепа на черния дроб или чая с бял оман, който има детоксикиращо действие.

  4. Смущения в хормоналните нива. Дисбаланса на някои хормони води до косопад. То може да бъде временно, напр. при забременяване, начало на сексуална активност, менопауза.

    Препоръка: Ако имате съмнения за хормонални нарушения посетете ендокринолог за проверка на щитовидна жлеза, кръвен тест за хормони, биохимия. Ако се установи, че това е причината за косопада, може да се наложи да се приемат лекарства за корекция.

  5. Инфекциозни заболявания на кожата на главата. Наличието на себорея и дерматит обикновено са съчетани с косопад. Дерматитите могат да бъдат, както външни патогенни, така и вътрешни.

    Препоръка: Отстранете първо дерматита и след това преминете към продукти против косопад. Шампоана и балсама Златен джинджифил, както и екошампоана със сапунен орех могат да се отразят изключително благоприятно в случаи на заболявания на скалпа.

  6. Липса на кръвоснабдяване на корените на косата и скалпа. Не по-малко важна причина е липсата на приток на кръв към плавателните съдове на главата. Причината за това може да е общо заболяване (сърдечно-съдово, болка в кръста), както и честа употреба на кофеин - кафе, силен чай или алкохол. Под тяхно влияние се свиват кръвоносните съдове и притока на кръв към главата намалява.

    Препоръка: При наличие на косопад намалете кафето до 1-2 чаши на ден. Правете масаж на скалпа при всяко миене на косата.

  7. Не достатъчно богато на витамини и микроелементи хранене. Често загубата на коса се дължи на липсата на микроелементи и витамини, особено през пролетта и есента. В допълнение, ако пушите или често употребявате алкохол, дори и в малки количества трябва да знаете, че те „горят“ витамините.

    Препоръка: Консумирайте пресни плодове и зеленчуци. Допълнете и с някои микроелементи под формата на добавки. Не забравяйте, че здравото тяло има буйна лъскава коса и здрави, нечупливи нокти. Подходяща хранителна добавка е Пяолян на Тианде.

  8. Влияние на замърсяване на околната среда и агресивните външни фактори. Околната страна за съжаление също влияе на косата ни. Замърсяването на въздуха, фоновото излъчване, валежите.

    Препоръка: Ако не можете да изберете да живеете в екологично чист район, то тогава използвайте продукти за коса, които да я защитават от вредните въздействия. За жителите на големите градове компания Тианде има шампоан и маска корен женшен, капсули, съхраняващи здравето на косата.

Жизненият цикъл на косъма рядко се нарушава за един ден. Преди да настъпи сериозно смущение, се появяват предупредителни признаци. Научете се да ги разпознавате и не ги пренебрегвайте.

Коса, която трудно се сресва, изтъняла е и лесно се заплита, е предразположена вече към чупене и изисква специални грижи.

Също така, ако косъмът се чупи или цъфти, косата няма блясък, цветът й ви се струва посърнал, безжизнен.

Редовното капене – обилно или не - също трябва да ви накара да се консултирате, трябва да се провери дали възстановяването на косъма е нормално. И косопад, който възниква внезапно, трябва да се следи, дори да спре – жизненият цикъл на косъма може трайно да е засегнат. Често е необходимо да се намесваме, да го стимулираме, за да възвърне нормалния си ритъм.

Ако имате сърбеж, пърхут, люспи или други болести по кожата на главата, посъветвайте се със специалист. При такива признаци функциите на косъма са в опасност.



Най-четени статии

Активатори на растежа на косата
Публикувано на 2018-11-15
За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И мног... още >>
КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?
Публикувано на 2015-10-20
Сух компрес Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като... още >>
Змийска мас – ползи за кожата и косата
Публикувано на 2016-01-05
На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак ... още >>
"ПО СТЪПКИТЕ" НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА...
Публикувано на 2015-09-18
Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това числ... още >>
ПОМОЩНИК ПРИ ИЗБОРА НА ШАМПОАНИ И ПРОДУКТИ ЗА КОСА НА КОМПАНИЯ ТИАНДЕ
Публикувано на 2017-01-25
При косопад Сезонен косопад, породен от третирането на косата с преса, сешоар, често използване ... още >>
ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА
Публикувано на 2015-09-20
Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гр... още >>