(0)
Количка

КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?

Публикувано на 2015-10-20

Сух компрес

Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като към главен показател за бъдеща съпружеска състоятелност. Дори намек за незначителна болест можел да развали предстоящия брак. Жената трябвало да има достатъчно от субстракта ин, за да нахрани с него мъжа: да му даде енергия и здраве. Затова от самото детство родителите пазели здравето на дъщерите си, ползвайки целителната сила на билките. Не е случайно, че Китай е най-гъсто населената държава, която не знае какво е демографски проблем.

Китайските целители смятат половите органи за корените на живота, които са съединени с всички други жлези и органи. От една страна китайската медицина разглежда слабините като сложен механизъм, който работи подобно на помпа, позволяваща на жизнената енергия или да се натрупва в тялото или да изтича от него. Силните мускули на слабините осигуряват нормалното положение на всички вътрешни органи. Ако мускулите са отпуснати вътрешните органи нямат опора, започват да се смъкват и да се измъчват едни други, което има последици като застоен ефект, натрупване на токсини и деградация на органите от малкия таз. От друга страна това е един от най-силните енергийни центрове, в който е съсредоточено голямо количество биоактивни точки. Такъв поглед към здравето на репродуктивните органи е позволил на лекарите от Поднебесието да разработят уникален арсенал от целебни средства за съхранение на здравето.

Превръзките на Тианде са преди всичко сух фитокомпрес и след това са висококачествени хигиенични средства. Повърхността на превръзките на Тианде се състои от натурален памук и има много висока степен на хигроскопичност, което предотвратява появяването на раздразнения, парене и сърбеж.

Превръзките окозват двойно действие на организма: първото е арома- и фитотерапевтично действие, а второто е енерготерапевтично.

Ароматерапевтичен ефект на превръзките на Тианде

Ароматерапевтичният ефект на превръзките от програма "Женско здраве" се осигурява от уникалната комбинация от лекарствени растения, патентованата формула, на която строго се пази от фармаколозите на Китай.

Лечебните компоненти на китайските билки активно въздействат на лигавицата на външните полови органи и способстват за нормализиране на флората, премахване на дискомфорта, раздразнения, мирис. Попиваемостта на активните вещества чрез лигавицата е по-висока отколкото на друго място по кожата на човешкото тяло. Това е свързано с факта, че външните полови органи, а също прилежащите към тях тъкани, имат богата кръвоносна мрежа, съдържаща голямо количество лимфни съдове и чувствителни нервни връзки.

Целителите от Поднебесието са смятали, че в екстрактите са заключени душите на растенията и техните магически сили: представителите на флората за милиони години са придобили изключителна способност да синтезират такива ефективни антибиотици, че дори постоянно мутиращи бактерии и вируси, за които някои от съвременните лекарства вече не са сериозно препятствие, не могат да се адаптират към тях.

Енерготерапевтичен ефект на превръзките на Тианде

Превръзките на Тианде имат многофункционално въздействие върху организма, работейки преди всичко на енергоинформационно ниво, благодарение на мощния заряд на природната енергия, която се излъчва от лековитите билки и оказвайки влияние на активните точки, които са разположени в зоната на слабините. Биоактивните компоненти, които се съдържат в превръзките, оказват влияние върху целия организъм, способствайки равномерното протичане на жизнената енергия ци.

Лекуването с билки винаги е продължителен процес. Той започва с изцеляването на душата. Растенията отдават своята сила (своето ци) за възстановяване на жизнената енергия на човека. Когато протичането на ци в организма се възстанови настъпва изцеление. Билките укрепват имунитета и подобряват общото състояние на организма, дори без да попадат вътре. Китайските целители разделят билките по вкус, температура и способност да въздействат на меридианите. Правилно съставеният сух компрес, поставен на правилното място, отстранява дисбаланса на ци, премахвайки причината за заболяването (втрисане, слуз) и може да бъде 10 пъти по-ефективен от аналогичен билков разтвор, който да се приема вътрешно.

Както се знае, съществуват 12 основни меридиани, по които се движи ци в тялото на човек и 8 допълнителни.

През областта на слабините преминават 2 допълнителни меридиана, по които се движи ци в тялото на човека – Джун Май и Жен Май, тях ги наричат още и "чудесни меридиани". Те имат особено мощна "отвеждаща сила": допълнително регулират кръвотворната функция на организма, по най-добрия начин се проявява при тежки патологии.

Джун Май има широка връзка с всички основни меридиани, "контролира" всички ян-меридиани и е нещо като техен "море-ян".

Жен Май господства над всички ин-меридиани и е нещо като техен "море-ин".

Меридианите Жен Май и Джун Май се отнасят към съдовете на матката, тясно свързани с менструалния цикъл, бременността и раждането при жените и квинтесенцията цзин (първична и придобита ци на бъбреците) при мъжете.

При поява в организма на патологичен процес, когато системата на циркулация на енергията в основните меридиани не се справя с възникналите нарушения, тези меридиани осигуряват на организма ново ниво на енергетични връзки.

Върху "чудесните меридиани" се намират биологично активните точки, които мощно въздействат върху на състоянието на организма и които широко се използват в акупунктурата. Най-известни за три от тях. Те са най-важните енергетични центрове.

Точка ци-хай е "море ци" и се намира под пъпчето на разстояние два пръста. Тя е една от най-важните точки при лекуването на болести, предизвикани от нарушение на ци.

  • Нормализирането на състоянието на ци чрез въздействие на точка ци-хай способства за нормализация на състоянието на кръвта.
  • Ци-хай е най-важната общоукрепваща точка, на която въздействат за възстановяване на ян, за нормализирането на ци и кръвта.
  • Въздействие върху нея се прави при импотентност, полюции, нощно напикаване, смъкване на стомаха, пролапс на дебелото черво, задух, отслабване, болки в кръста, проблеми със съня, проблемно уриниране, задържане на урина, воднянка, отоци, запек, диария, хълцане, главоболие, аменорея, течения, безплодие, смъкване на матката, болезнена менструация, маточни кръвотечения.

Гуан Юан наричат "дворец на яйчниците", той е втоори по своята значимост енергетически център при жените, който се намира между яйчниците. Лесно е да намериш тази точка: поставете дланта си на корема с палец към пъпчето. Точката се намира точно под кутрето по права линия от пъпчето на дълбочина един и половина инча, точно тук се съхранява първичната ци.

  • Тя е централна точка, която способства за възстановяването на първичната ци.
  • Тази точка е пресечно място на съдовете Жен Май и трите ин-канала за крака.
  • Съдът Джун Май започва в Гуан Юан. Точката Гуан Юан нормализира състоянието на съдовете Жен Май и Джун Май, активизира се лечението на заболявания на половата система.
  • Имайки предвид, че Джун Май е "хранилището на кръвта", то точката се използва в акупунктурата и и при недостиг на ян-ци, при застой на кръвта (аменорея), а също така при недостиг на кръв (безплодие), болезнена менструация (дисменорея).
  • Въздействието върху точката Гуан Юан ефективно укрепва първичната ци, премахва външната патогенна ци.
  • Въздействието върху нея става при импотентност, полюции, напикаване, болки, смъкване на матката, маточни кръвотечения, световъртежи, шум в ушите, лесна умора, слабост, загуба на килограми, болки в кръста, сърцето, диария, хълцане, припадък, епилепсия, болести на тънкото черво, полова сфера.

Хуей Ин е акупунктурна точка "среща ин", "пресичане на ин", "морско дъно", "пещера за среща на силите ни", "вратата на живота и смъртта", "център на силата".

  • Намира се в самия център на слабините, по средата между две основни врати на човешкото тяло (половите органи и ануса), малко по-надолу под повърхността на кожата.
  • Представлява връзка от полови нервни окончания.
  • Тя е средоточие на повечето ински канали, мястото на студената енергия ин, точката за събиране на цялата енергия ин, най-ниската точка за събиране на енергия в коремната кухина. Чрез точката Хуей Ин енергията ин, енергията на земята, влиза в тялото.
  • Свързва помежду си най-висшата точка на тялото с най-ниската и е централна точка за съединението на кръстовището от пътища за предаване на енергия между темето, чрез което в тялото се попива енергията на небесата и стъпалото, чрез което тялото поглъща енергията на земята.
  • Явява се "врата", чрез която енергията влиза и излиза от тялото.
  • С една от най-важните точки на любовта, работата с Хуей Ин стимулира ерекцията при мъжете и пробужда желанието при жените.
  • Е източник, от който "вдишването на живота" се разпространява във всички части на тялото, е център създаващ "жизненост".
  • От нея цялото тяло получава обновяване и подмладяване.
  • Е мястото, където се събира зараждащата сила.
  • От нея произтича смелостта, способстваща управлението на мислите, блестящия външен вид, подмладяването и здравината.

В слабините също така се намират рефлекторните зони, които оказват влияние на функционалността на главния мозък, сърце, стомах, бял дроб, корем, черен дроб, бъбреци, надбъбречната жлеза, пикочния мехур, половите органи, щитовидната жлеза, хипофизата, епифизата и кръста. Ароматичните масла и фитонциди, съдържащи се в превръзките, въздействат на биоактивните точки на рефлекторните зони и чрез тях на целия организъм.

Превръзките на Тианде активизират способността на организма за самооздравяване. От гледна точка на традиционната китайска медицина билките, съдържащи се в превръзките, "пречистват застоя, загряват меридианите, премахват влагата, загряват студа, раздвижват ци и кръвта, произвеждат хармонизиращ ефект".



Най-четени статии

Активатори на растежа на косата
Публикувано на 2018-11-15
За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И мног... още >>
КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?
Публикувано на 2015-10-20
Сух компрес Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като... още >>
Змийска мас – ползи за кожата и косата
Публикувано на 2016-01-05
На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак ... още >>
"ПО СТЪПКИТЕ" НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА...
Публикувано на 2015-09-18
Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това числ... още >>
ПОМОЩНИК ПРИ ИЗБОРА НА ШАМПОАНИ И ПРОДУКТИ ЗА КОСА НА КОМПАНИЯ ТИАНДЕ
Публикувано на 2017-01-25
При косопад Сезонен косопад, породен от третирането на косата с преса, сешоар, често използване ... още >>
ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА
Публикувано на 2015-09-20
Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гр... още >>