(0)
Количка

Змийска мас – ползи за кожата и косата

Публикувано на 2016-01-05

На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак с навитата около жезъл змия показва властта за прогонване на болестите, излекуването идва така, както влечугото си сменя кожата. Змията е и старо предупреждение в медицината – dosis sola facit venenum или "Дозата прави отровата". В древен Китай змията има слава на изящно, красиво и много умно същество. Там използвали змийското масло като панацея за най-различни болести. Извличали мазнините от вътрешността на кожата на змията и ги преработвали в масло, което в комбинация с най-различни билки и добавки се използвало за мазила за лечение и красота. В древен Китай, змийската мас се разглежда като панацея за всички кожни заболявания и е доказано многократно, че тя успява да повлияе значително дори на Псориазис. Тя може да се смества с други продукти или етерични масла и дава страхотни резултати при масаж или лекуване на кожни възпаления на ръцете, краката или гърбът.Знае се поверието, че змията никога не остарява, защото сменя кожата си. В процеса на самата смяна змията е неактивна и предпочита да се оттегли от света.Много звезди, разчитат на крем за лице със змийски серум, чийто ефект наподобява този на ботокса.

Змийската мас се явява мощен съюзник в битката с бръчки и всякакви признаци на стареещата кожа. Когато е обогатена с изпитани съставки като алое вера, хиалуронова киселина, коензим Q-10, колаген, еластин, бадемово масло, витамини е подходяща за всякакъв вид кожа. Качествената козметика не съдържа парабени, алергени, оцветители и минерални масла. Змийската мас има уникални свойства, тъй като е богат източник на аминокиселини и витамини. Маслото помага за бързото заздравяване на увредената кожа, възстановява обменните процеси, стимулира метаболизма и насърчава производството на нови клетки. Кремовете със змийско масло поддържат нормалния рН баланс, намаляват възпаления, омекотяват и хидратират кожата. Освен срещу издайнически бръчки и петна помагат и при стрии. Предлагат се и гелове със змийски екстракт, премахващи подпухналостта и тъмните кръгове под очите. Пилингът от змийска мас се препоръчва за по-суха и чувствителна кожа. Той ефективно почиства, освобождава порите, ексфолира мъртвите клетки, стимулира клетъчната активност, овлажнява и омекотява кожата.

Змийските масла гладят не само кожата, но и косата. В Източна Азия тази мас от хилядолетия се използва за стимулиране растежа на косата, както и срещу косопад. Бори пърхота, увеличава притока на кръв към кожата, регулира мастните жлези на скалпа, намалява загубата на коса и ускорява растежа. Змийската мас се смята за най-ценното средство за съживяване на суха, безжизнена, много слаба и увредена от боядисване коса. Освен че подобрява кръвообращението на скалпа и стимулира космените фоликули, предотвратява преждевременното побеляване.

Змийската мас има уникални свойства – противовъзпалителни, антисептични, антибактериални, аналгетични, успокояващи. Продуктът позволява изключително бързото заздравяване на увредената кожа. Освен това, той стимулира метаболизма и подтиква новите клетки към живот. Компания Тианде има разработки на шампоан със змийска мас и крем маска за суха и увредена коса .



Най-четени статии

Активатори на растежа на косата
Публикувано на 2018-11-15
За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И мног... още >>
КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?
Публикувано на 2015-10-20
Сух компрес Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като... още >>
Змийска мас – ползи за кожата и косата
Публикувано на 2016-01-05
На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак ... още >>
"ПО СТЪПКИТЕ" НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА...
Публикувано на 2015-09-18
Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това числ... още >>
ПОМОЩНИК ПРИ ИЗБОРА НА ШАМПОАНИ И ПРОДУКТИ ЗА КОСА НА КОМПАНИЯ ТИАНДЕ
Публикувано на 2017-01-25
При косопад Сезонен косопад, породен от третирането на косата с преса, сешоар, често използване ... още >>
ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА
Публикувано на 2015-09-20
Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гр... още >>