(0)
Количка

Пролетно почистване на тялото - отвътре и отвън

Публикувано на 2021-03-19

10 предложения за детокс на кожата, косата и организма

През широко отворените ни прозорци най-после влиза свежият аромат на пролетта и ни намеква, че е крайно време да отворим домовете си и да се захванем с така “чаканото” пролетно почистване.

Преди обаче да се захванете с целия този процес, екипът на ТиандеМаркет ви предлага едно по-различно Пролетно Почистване - на тялото отвътре и отвън. В тази статия сме събрали рецепти и съвети за вътрешна и външна детоксикация на организма. 

Насладете се на грижата за вашето здраве!


Гроздова маска за лице

Екстрактът от грозде е наситен с витамините на младостта и красотата А, Е и С, комплекс от група В, калий, натрий, калций и много други. Плодът има способността да извлича токсините от кожата, оставяйки я подмладена, тонизирана и регенерирана. 


За маската ще ви трябват: 

  • 5 зърна грозде

  • 1 ч.л. Мед

  • 1-2 щипки сода

    Зърната се обелват, семките се премахват и плодът се намачква на пюре. Добавят се медът и содата и се разбъркват до хомогенна смес. Маската се нанася и се оставя да престои 20-30 мин., след което се изплаква с топла вода. Ако сте чувствителни към действието на содата, добавете по-малко и оставете маската да действа за по-кратко време. 

    Прекалено заетите дами от вас, които в бързото си ежедневие не желаят да се занимават с бъркане на маски, могат да се възползват от нашите пилинг за лице и крем-маска с грозде за един още по-зашеметяващ и експедитивен ефект. 


    Маска за коса с Хума и Алое Вера

    Хумата се използва в козметичната индустрия заради високото си съдържание на минерали и способността си да отпушва и почиства порите, а гелът от Алое Вера се цени заради изключително високите си нива на антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и предпазват от външни замърсявания и загуба на влага в косъма.


    За маската са ви необходими*: 

    • ½ ч.ч. Хума

    • ½ ч.ч. Алое Вера гел

    • ½ ч.ч. Ябълков оцет 

    • 1 ч.ч. Бял оцет за изплакване

    *количества за дълга коса

    Разбъркайте съставките и щедро нанесете върху косата и скалпа. Поставете косата си под шапка за баня и оставете маската да подейства за 20-30 мин. Не оставяйте сместа да изсъхне. Изплакнете косата си с белия оцет и изчакайте 1-3 мин. преди да измиете косата си с шампоан. 

    Тъй като Хумата има изсушаващо действие, ако косата ви е сравнително суха и начупена, по-добре заменете Хумата с чай от Розмарин или се възползвайте от нашите шампоан и балсам с Алое Вера за по-деликатен, подхранващ детокс. 

    Детоксикиращ скраб за тяло с Морска сол и Грейпфрут

    Солните кристали почистват кожата от мъртвите клетки и токсини и я оставят копринено гладка, докато екстрактът от Грейпфрут подобрява кръвообращението чрез загряващото си действие, спомага борбата с целулита и е ефективен при лечението на различни кожни заболявания заради антисептичното си действие.


    За маската са ви нужни: 


    • 1 ч.ч. Морска сол

    • ½ ч.ч. зехтин, бадемово масло или масло от жожоба

    • 1 с.л. oбелен намачкан  Грейпфрут 

    • 10 капки етерично масло от Грейпфрут


    Всички продукти се смесват и разбъркват добре. Сместа се съхранява в плътно затварящ се буркан и се използва под душа. Скрабът издържа около една седмица, така че, ако не желаете да забърквате нова смес всяка седмица, ви предлагаме нашата сол за тяло с грейпфрут, която предоставя същият Уау-ефект, без излишни цапане и усилия.


    След като сме почистили цялото си тяло отвън, е време да погледнем навътре.

    Ето и нашите 7 препоръки за вътрешен детокс:


    1. Опитайте се постепенно да въведете в режима си на хранене повече органични зеленчуци и плодове, сурови ядки, непреработени семена, продукти от животни хранени с трева, а не с добавки и избягвайте силно преработените храни (тестени изделия, полуфабрикати). Намалете или спрете приема на алкохол за периода на детокс.

    2. Чаят от джинджифил, глухарче, бял оман и зеленият чай са изключително препоръчителни за детоксикация на черния дроб, червата, подобряване на кръвообращението и жлъчния поток. Ако ви е трудно да си набавите всички растения, можете спокойно да се снабдите с нашия чай с Бял Оман, който съдържа специален подбор от билки за детоксикация.  

    3. За оптимален вътрешен детокс, препоръчваме да използвате нашите билкови пластири за крака Master Herb. Според китайската медицина, стъпалата са “второто сърце” на тялото, с повече от 60 активни точки и рефлексни зони свързани с вътрешните органи, за това са ключова точка при детокс на организма. Пластирите се поставят на краката вечерта и през нощта съставките работят за изсмукването на токсините и възобновяването на тялото.  

    4. Бъдете физически активни - изпотяването по време на тренировка спомага за извеждането на редица токсини от тялото като арсен, кадмий и живак. 

    5. Разхождайте се на свеж въздух сред природата и проветрявайте често дома си. Понякога не осъзнаваме как фактори като плесен, мухъл, домашни любимци и пушек правят заобикалящата ни среда токсична, за това отглеждането на растения филтриращи въздуха като хризантеми, фикуси, спатифилуми, бамбук и алое вера е препоръчително у дома и в офиса. 

    6. Приемайте достатъчно вода през деня. Знаете ли че липсата на вода може да доведе до затруднения с отделителните системи? Водата спомага всички отделителни процеси в организма както и правилното функциониране на всички клетки. Колко вода трябва да приемате? Отговорът варира между това какви са вашите възраст, тегло, физическа активност, но добър пример е, ако тежите около 70кг да приемате около 2.5 - 4л. на ден. Ако вкусът на водата просто не ви допада, опитайте се да сложите малко лимон или краставица за допълнителна свежест. 

    7. Включете в режима си посещения до парна баня и сауна. Освен детокса чрез потене, загряването подобрява обмена на вещества в организма и заздравяването на клетките заради по-голямото производство на клетъчна енергия. 


    Внедрявайте тези стъпки в ежедневието си постепенно, за да избегнете стресирането на организма. Дори и да се чувствате добре, не продължавайте стриктна детокс програма за повече от 10-14 дни. Старайте се да не гладувате, тъй като това определено не е целта на детокса. Първите няколко дни може да изпитвате отпадналост, за това дайте си малко време за да свикнете и избягвайте пренатоварването. Плавно и безопасно е целта на това упражнение. 


    Пожелаваме ви щастливо Пролетно Почистване!


    Автор: Йоана Пехливанова



    Най-четени статии

    Активатори на растежа на косата
    Публикувано на 2018-11-15
    За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И мног... още >>
    КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?
    Публикувано на 2015-10-20
    Сух компрес Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като... още >>
    Змийска мас – ползи за кожата и косата
    Публикувано на 2016-01-05
    На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак ... още >>
    "ПО СТЪПКИТЕ" НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА...
    Публикувано на 2015-09-18
    Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това числ... още >>
    ПОМОЩНИК ПРИ ИЗБОРА НА ШАМПОАНИ И ПРОДУКТИ ЗА КОСА НА КОМПАНИЯ ТИАНДЕ
    Публикувано на 2017-01-25
    При косопад Сезонен косопад, породен от третирането на косата с преса, сешоар, често използване ... още >>
    ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА
    Публикувано на 2015-09-20
    Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гр... още >>