(0)
Количка

Подходяща грижа за суха и дехидратирана кожа

Публикувано на 2020-03-31
Характеристики на сухата дехидратирана кожа:
  • липсва вода
  • има недостиг на мазнина
  • съществува усещане за опънатост - особено след баня или след излагане на слънце
  • на допир е грапава
  • бързо абсорбира поставени козметични продукти
Основната грижа за дехидратираната кожа е стремежа да се компенсира липсващата вода чрез продукти съдържащи хиалуронова киселина, естествен овлажняващ фактор (NMF). Важно е да не се нарушава защитната бариера и да се подбират внимателно измивните продукти.

Ако твоята кожа е суха и дехидратирана, сега ще ти дам някои препоръки за нейната поддръжка, така че да се подобри състоянието й. Имай предвид това, че състоянието на твоята кожа в момента не е за подценяване и е изключително важно да имаш грижа, която да бъде постоянна и правилно определена. В ежедневната грижа не забравяй, че в кожата ти липсва и мазнина, и вода. За да чувстваш комфорт, да нямаш придърпване, лющене, чувствителност, постоянна сухота е нужно да набавяш не само липидни съставки, но и такива със съдържание на хиалуронова киселина и други компоненти, съдържащи NMF (естествен овлажняващ фактор), който поддържа нормалното ниво на защита и влажност на повърхността на кожата. Използвайки правилната козметика ти ще успееш да възстановиш доброто функциониране на кожата, а от там и усещането и външния вид ще се подобрят.

Какви продукти ти препоръчвам да използваш:
  • Почистващ продукт за грим и повърхностни замърсявания. Използвай мицеларна вода. В нейният състав няма спирт и съставки, които да изсушат кожата. За това след като се прибереш у дома, нанеси малко количество на тампон за почистване, обтрий цялото лице и се наслаждавай на чистота.
  • Подходящ измивен продукт за суха дехидратирана кожа е козметичното мляко от серията с бял лотос. То почиства кожата, без да нарушава водно-липидния слой, не оставя чувство за сухота и опънатост. Нанеси малко количество на дланите, постави на лицето, втрий и изплакни.
  • Тоник за лице - както казах и в предходната статия, тоникът е един от най-необходимите продукти за кожата на лицето. Препоръчвам ти тоник от серията Snake Factor, който е тоник –бустер с гелова текстура. Постави на пръстите на ръцете, нанеси на лицето след измиване и след 2-3 минути сложи дневния или нощен крем за лице.
  • Дневен крем за лице - важен продукт за твоята суха дехидратирана кожа. Не го забравяй всяка сутрин. Само след 10 дни ще усетиш разликата в състоянието на кожата. Често в началото за сухата дехидратирана кожа само дневния крем не е достатъчен. Още към обяд кожата започва да изпитва недостиг на влага и мазнина. За това, ако преценяваш, че състоянието на кожата ти е критично, въведи в козметиката си още един продукт. Това е енергийна емулсия от серията с бял лотос. Тя е лека форма, която се поставя под дневния крем, 5 мин. след това нанасяш и дневния крем.
  • Крем за грижата на околоочния контур. Рядко се среща суха кожа, която да няма и сухо усещане в зоната на очите. Препоръчвам ти там да поставяш кремове, които са специално създадени за тази деликатна област - Крем-гел за очи против бръчки "Zhenfei perfect"
     или Стягащ околоочен крем-гел "Zhenfei perfect". Нанасяй 1-2 пъти през деня, като изчакаш пълното му абсорбиране преди да поставиш грим.
  • Нощен крем. Може би няма навика да слагаш крем преди лягане, но за твоето състояние на кожата това би било добре. Аз ти препоръчвам и този продукт Интензивен крем-грижа против бръчки "Zhenfei perfect". Докато спим кожата възприема много по-добре активните съставки на продуктите и по тази причина и тяхното действие е в пъти по-бързо и ефективно.
  • В категория „Специална грижа“ аз ти препоръчвам да използваш маски за лице най-малко веднъж в седмицата или да посещаваш професионални козметични процедури назначени за твоя тип кожа. Ако все пак избереш домашна грижа, то обърни внимание на следните маски за лице:  Маска-мулаж за лице със секрет от охлюви, Овлажняваща маска за лице и шия "Хиалуронова киселина", Освежаваща маска за лице с алое, Фреш маска за лице с краставицаМаска за лице с морски таралежи и водорасли. Има още 3 серума, които могат да намерят много успешно приложение в твоята персонална грижа. Серумите за лице и очи от серията Ocean Rich, както и есенцията за лице с колаген и водорасли. Те се нанасят под дневния или нощен крем за лице. Перфектен вид и комфорт 24 часа.
Ще се радвам да съм била полезна с препоръките и да станеш клиент на марката Тианде.

Ако имаш нужда от допълнителна информация и консултация, не се колебай да ми пишеш на емейл: info@tiandemarket.bg.

Кремена Денева - професионален козметик, собственик на Център за дерма-козметика и масажи ТианДе и консултант по бяла козметика на марката Тианде.


Най-четени статии

Активатори на растежа на косата
Публикувано на 2018-11-15
За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И мног... още >>
КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?
Публикувано на 2015-10-20
Сух компрес Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като... още >>
Змийска мас – ползи за кожата и косата
Публикувано на 2016-01-05
На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак ... още >>
"ПО СТЪПКИТЕ" НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА...
Публикувано на 2015-09-18
Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това числ... още >>
ПОМОЩНИК ПРИ ИЗБОРА НА ШАМПОАНИ И ПРОДУКТИ ЗА КОСА НА КОМПАНИЯ ТИАНДЕ
Публикувано на 2017-01-25
При косопад Сезонен косопад, породен от третирането на косата с преса, сешоар, често използване ... още >>
ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА
Публикувано на 2015-09-20
Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гр... още >>