(0)
Количка

Включи мозъка си! Успей да свършиш всичко запланирано!

Публикувано на 2018-12-10

Съвременният темп на живот диктува своите правила: ако искаме да бъдем успешни във всички сфери на живота, се налага да решаваме по няколко задачи едновременно. Работа, семейство, приятели, хоби – всичко това ни е ценно и изисква време. Много често се въртим като хамстер в колело, опитвайки се да успеем във всичко. Като следствие, стресът става наш постоянен спътник... Ние можем да подкрепим своя организъм в условията на постоянно многообразие от задачи, които изискват своето решение тук и сега!


За да се случи това обаче, освен силното желание, трябва да имаме и ресурс - и физически, и ментален, казано накратко: ДА СМЕ ЗДРАВИ! А здравето е не само отсъствие на болести, но и добро настроение, отсъствие на умора, позитивно отношение към обкръжаващата среда, оптимизъм и работоспособност, доброжелателност и желание за действие.


ЗДРАВЕТО Е КАПИТАЛ, ПОСРЕДСТВОМ КОЙТО МОЖЕМ ДА ПОСТИГНЕМ ВСЯКА ЦЕЛ!.

Учените отдавна са открили, че главното условие да сме здрави е пълноценното и функционално хранене. Днес вече всяко дете знае, че ежедневната храна трябва да съдържа протеини, въглехидрати, мазнини, витамини, минерали и микроелементи, ензими, баластни вещества, като във всички тях се съдържат минимум 95 биологично активни вещества от т.н. „Верига на живота“, абсолютно необходими за да се поддържа здравето. С храната човек трябва да получи 70-75 грама белтъчини, които трябва да бъдат приблизително поравно от растителен и животински произход, 110-130 грама въглеводороди и 30-36 грама мазнини, витамини, минерали, микроелементи и други елементи от „Веригата на живота“. За съжаление, без да се задълбаваме в темата, всички знаем че ежедневната ни храна отдавна е доста несигурен и нестабилен източник на тези брънки от „Веригата на живота“.


В последните години корпорацията за здраве и красота TianDe целенасочено създаде и въвежда в продуктовата си гама серията продукти „Active Life“, които са предназначени да компенсират този недостиг на хранителни вещества с оглед съхраняване на нашето здраве, младост и красота.

Обогатеният гел с аргинин и глицин е продукт от тази серия на корпорация TianDe, който е създаден специално за тези, които искат много да успеят и да въплътят в живота всичко, което са планирали.


Обогатеният гел с аргинин и глицин e източник за едни от най-важните вещества за организма:

  • L-аргинин е аминокиселина за повишаване на издържливостта и имунитета + защита от стареенето;
  • Глицин е аминокиселина за активен живот без стрес и за отлично настроение;
  • Витамин В5 (пантотенова киселина) усилва действието на L-аргинина и глицина.

В химически смисъл протеините, или по-известни с името белтъчини, са големи и сложни молекули, които са съставени от аминокиселини. Аминокиселините са химични съединения, в молекулата на които присъстват задължително аминогрупа и химична група, придаваща киселинни свойства на съединението (при органичните киселини е карбоксилна група).


Протеиногенните киселини са тези, които изграждат белтъците във всички живи организми. Всички протеиногенни киселини са α-аминокиселини и са жизнено необходими аминокиселини. Освен това в метаболитно отношение 20-те алфа-аминокиселини в организма се делят на заменими, незаменими и условнозаменими.


Незаменимите аминокиселини не могат да бъдат синтезирани от нашия организъм, единствения начин да се набавят е чрез храната. Растенията и микроорганизмите могат да синтезират всички необходими аминокиселини, затова при тях няма незаменими аминокиселини. Условнозаменимите киселини са незаменими само в определени случаи (напр.: новородени и малки деца, бременни жени, хора със заболявания свързани с обмяната на веществата), за останалите хора те са заменими.


L-аргининът е една от аминокиселините, които присъстват в организма на човека. Тя се отнася към условно незамениите, т.е. частично самостоятелно се синтезират, а частично – постъпват заедно с храната.


Ако има някакви смущения в процесите, свързани със синтеза на аминокиселините ова се случва при някои заболявания, възникващи заради нарушения на обмена на веществата), организмът изпитва недостиг на L-аргинина. След 30 години синтеза на аминокиселини се намалява, и това се отнася с пълна мяра към L-аргинина. Освен това в редица случаи производството на аргинин се прекратява след 35 години и условно незаменимата аминокиселина става просто незаменима, тоест организмът трябва да я приема отвън с храната. Много видове антибиотици, химиотерапията и радиотерапията също така влошават синтеза на аминокиселините и аргининът в частност.


Потребността от L-аргинин нараства многократно при повишени физически натоварвания, които се срещат при спортистите, тъй като L-аргинин заедно с други аминокиселини е „строителния материал“ за мускулните тъкани. Затова спортистите, които имат за задача да си увеличат мускулната маса се нуждаят от по-големи количества L-аргинин.

Едно от важните действия на тази аминокиселина е, че тя влияе на процесите на метаболизма, като помага за разцепването на мазнините, което позволява да се контролира теглото при жените .

L-аргининът също така регулира производството на хормона на растежа и хормона серотонин (така наречения хормон на радостта). Този хормон е способен да ни повдигне настроението и се бори с депресиите.


Освен това, L-аргинин:

  • препятства развитието на оксидантния стрес;

  • защитава клетките от стареене;

  • способства за снижаването на образуването на патологическия лошия») холестерин;

  • способства за повишаване на потентността при мъжете и подобрява качеството на оргазма при жените (корпорация TianDe предлага специално разработен продукт за тази цел по наименованието „Volupta+“ с L-аргинин)

  • способства за повишаване на имунитета.


Глицинът е една от аминокиселините, които активно участват в много биохимически процеси, протичащи в организма. Най-голяма роля играе при регулирането на нервните импулси, благодарение на което се балансира психологическото състояние на човека. Медиците препоръчват да се приема глицин за поддържането на тонуса на организма.

Определено количество глицин човек получава заедно с храната, а освен това и самия организъм синтезира известно количество. Само че това количество може да бъде недостатъчно, което води до различни нарушения на нервно-психическата дейност.

Глицин има доста широк спектър на действие: нормализира обмена на веществата, извежда ни от състояние на силно напрежение, стимулира работата на главния ни мозък. Ако имаме проблеми с настроението и разположението на духа, или ни е нападнала меланхолия или депресията, глицинът ще ни помогне да излезем от това състояние и да ни повдигне настроението.


Витамин В5 (пантотенова киселина).

Своето наименование витамин В5 е получил от древногръцката дума «пантотен» (в превод: «навсякъде“), тъй като пантотеновата киселина се среща навсякъде в природата. Но, независимо от това, все пак може да възникне дефицит от витамин В5 в организма. При неговият недостиг страда преди всичко обмена на вещества (при това всички негови етапи: белъчен, мастен, въглеводороден), при това се влошава храносмилането, организмът става податлив към простудните заболявания. В Обогатеният гел с аргинин и глицин от TianDe витамин В5 e призван да усили действието на глицина и аргинина, повишавайки тяхната усвояемост от организма. При това пантотеновата киселина значително повишава енергията и издържливостта.


В Обогатеният гел с аргинин и глицин всички тези жизнено важни вещества са идеално балансирани, като трите основни съставки съдържат в себе си и са източници на азот, който в организма се трансформира в азотен оксид – „Сигналната молекула на живота“. Само ще напомня, че през 1992 г. азотният оксид беше обявен за молекула на годината, а през 1998 г. Робърт Фърчгот, Луис Игнаро и Ферид Мурад бяха удостоени с Нобелова награда „за откритието на сигналните функции на азотния оксид в сърдечносъдовата система”. Ще отбележа три от най-главните ползи от азотния оксид за нашия организъм.


Азотният оксид е релаксатор на гладко-мускулната тъкан. Когато бъде произведен от най-вътрешния слой клетки на кръвоносните органи, той се превръща в сигнална молекула - ключ в реакцията на релаксация. За да не задълбаваме излишно в биохимията ще премина към малко физиология. Реакцията на релаксация увеличава обема на кръвоносния съд, което позволява на сърцето да доставя повече кръв до органите при по-малко съпротивление, без да увеличава значително обема на работа (пулса).


Азотният оксид е важен имунен фактор. Имунните клетки макрофаги и неутрофили, произвеждат азотен оксид като част от човешкия имунен отговор. Азотният оксид е токсичен за много от патогенните за човека бактерии.


Азотният оксид е регулатор на кръвното налягане. Хората, които страдат от високо кръвно налягане и са заплашени от инфаркт, често прибягват до нитроглицеринови таблетки за смучене под езика. Разширяването на кръвоносните съдове за тях е от животоспасяващо значение.

Преглеждайки внимателно целия списък от ингредиенти на «Обогатения гел с L-аргинин и глицин“ за мен беше приятна изненада, че в гела се съдържа ликопен, макар и в минимилистични дози като оцветител.


Ликопенът е доказан мощен антиоксидант (100 пъти по-силен от Витамин С) и предпазва организма от оксидативния стрес, който предизвиква бързото стареене на кожата и появата на старчески петна. Действието му при неутрализиране на свободните радикали го прави ефективен при предпазване от рак, сърдечни болести, мускулна дегенерация и т.н.


Ежедневно приемайки Обогатеният гел с аргинин и глицин, ще си подарим отлично самочувствие и прекрасен външен вид. Казано накратко, сега в нашето денонощие ще има повече часове за активен живот защото комплексът от активните компоненти в Обогатеният гел с аргинин и глицин:

  • способства за поддържане на енергийния потенциал;

  • положително се отразява на имунитета;

  • подобрява настроението и настройва на позитив;

  • позволява да се справяме със стреса, предизвикан от ежедневната преумора и непрекъснатия поток от информация;

  • защитава от стареене и подобрява съня.

Обогатеният гел с аргинин и глицин е създаден за нас, ако ние искаме всеки ден да се чувстваме активни, да успяваме много и да изглеждаме отлично! Ефективността на аминокиселините L-аргинин и глицин нараства именно при взаимната им връзка им една с друга, като действието на този комплекс аминокиселини се усилва многократно при използването му заедно с витамини от група В, или в случая Витамин В5.


Като всеки един от продуктите Active Life, Обогатеният гел с аргинин и глицин подарява:

  • бодрост, позитив и отлично самочувствие,

  • активен живот,

  • лекота и стройност на тялото,

  • заряд от енергия и сили,

  • стабилен имунитет за цялото семейство,

  • ярък и наситен с положителни емоции живот без стрес.

Достатъчно е едно саше на ден и ти ще се чувстваш великолепно! С една опаковка от 21 сашета Обогатен гел с аргинин и глицин, т.е. по едно саше всеки ден в продължение на 21 дни от този многофункционален продукт, ще си помогнем да се решат редица планирани задачи:

  •  Благодарение на своите активни компоненти ще помогне на младите хора, и особено на студентите, да бъдат успешни по време на обучението си, да са привлекателни по време на срещите си с приятели, както и да успяват по-лесно в своите занимания със спорт!
  • Той ще се погрижи за активен живот и отлично самочувствие както на хората в средна възраст, така и на пенсионерите.
  • Притежавайки пикантен вкус, гелът ще стане отличен помощник за онези, които следят за своята фигура, тъй като в него има точно … 0 калории и участва в разграждането на мазнините!
  • Ще подари заряд енергия и сили за спортистите - за този ефект споменах по-горе.
  • С него животът ни ще е по-ярък и наситен с положителни емоции – в резултат от снижаването на стреса, организмът ни ще може с много по-голяма сила да се противопоставя на негативните външни фактори.


Препоръчителен начин за прием:

Тъй като това е биологично активна добавка към храната за него официално важи стандартната препоръка за прием по време на хранене. Една капка от гела ( около 2 грама или 1/5 от сашето) се поставя под езика - 5-6 пъти през деня 15 минути преди храна.

Много по-ефикасен е следния начин:

Тъй като аргининът е аминокиселина, която се усвоява много бързо и пълноценно през слизести повърхности, рано сутрин, след сутрешния тоалет се приема половината саше на гладно и се задържа в устата, като се „джабури“ възможно най-дълго време! След поглъщането му се изпива чаша вода. Втората половина се изпива в 11.00 часа по същия начин!


Автор на статията: Вангел Панов - Официален продуктов лектор на компания Тианде за България.



Най-четени статии

Активатори на растежа на косата
Публикувано на 2018-11-15
За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И мног... още >>
КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?
Публикувано на 2015-10-20
Сух компрес Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като... още >>
Змийска мас – ползи за кожата и косата
Публикувано на 2016-01-05
На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак ... още >>
"ПО СТЪПКИТЕ" НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА...
Публикувано на 2015-09-18
Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това числ... още >>
ПОМОЩНИК ПРИ ИЗБОРА НА ШАМПОАНИ И ПРОДУКТИ ЗА КОСА НА КОМПАНИЯ ТИАНДЕ
Публикувано на 2017-01-25
При косопад Сезонен косопад, породен от третирането на косата с преса, сешоар, често използване ... още >>
ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА
Публикувано на 2015-09-20
Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гр... още >>