(0)
Количка

СПЕЦИАЛИЗИРАНА КОЗМЕТИКА ЗА ПРОБЛЕМНА И МАЗНА КОЖА

Публикувано на 2018-11-09

Рецептурите на продуктите от серия Master Herb включват натурални съставки, ефективността на които е потвърдена от многовековната практика на традиционната китайска медицина.

Ако зад европейската козметика стоят постиженията на химичната промишленост, то зад китайската стои опитът на лечителите и специалистите в областта на билколечението.

В състава на козметичната линия Master Herb влизат екстрактите от 12 билки и растения: салвия, алое вера, орлови нокти, хибискус, зелен чай, мента, моминска хризантема, жожоба, корени от пурпурна ехинацея, вирджински хамамелис, водорасли, бамбук.

Те образуват комплексна система за грижа за проблемна и мазна кожа.

Мазната кожа сама по себе си е проблемна: тя създава много неприятности на своите притежатели. Това са неестетичният блясък, разширените пори, черните точки и акне. Дори твърдението на специалистите, че тази кожа остарява по-бавно, не носи особена радост.

Мазната кожа е резултат от засилена функция на мастните жлези, произвеждащи себум (кожна мазнина). Мастните жлези се намират почти по цялата човешка кожа, те липсват само по дланите и стъпалата. В местата на най-голяма концентрация (окосмената част на главата, челото, брадичката, гърбът) броят на мастните жлези достига 800 върху 1 кв. см. В нормално количество кожната мазнина служи за смазка на кожата и е нужна за нейната защита, тъй като предпазва от възможно обезводняване. А излишъкът й води до запушване на порите, поява на възпаления, лющене и раздразнения по кожата. Себумът е резултат от разрушаването на мастните клетки.

Процесът на грижа за мазната кожа е насочен към регулация на функцията на мастните жлези.

Много хора добре се грижат за кожата, но неправилно, и задълбочават проблема. Например е прието мазната кожа да се почиства «из основи», но от това страда епидермалната бариера, която се състои от много по-деликатни липиди, отколкото кожната мазнина. При нарушение на защитната епидермална бариера в кожата проникват дразнещи и комедогенни вещества, което с времето може да предизвика повишаване на омазняването и поява на комедони.

Понякога се наблюдава и обратната ситуация: хората, които знаят за грижливото почистване на кожата, избират продукти, пренаситени с мазнини и масла, които не премахват кожната мазнина.

Серията Master Herb е разработена предвид потребностите на мазната кожа.

Активната съставка в продуктите Master Herb е екстрактът от салвия.

Екстрактът от салвия (Salvia miltiorrhiza flower/leaf/root extract):

  • Съдържа фитоестрогени — вещества от растителен произход, които по химичната си структура наподобяват човешките естрогени и са способни локално да имитират тяхното въздействие върху кожата; при това фитоестрогените не само забавят процесите на стареене, но и потискат производството на кожна мазнина, нормализират синтеза на меланин, като възпрепятстват появата на комедони и акне;

  • Е източник на незаменимата за мазната кожа линолева киселина: нейният дефицит винаги придружава както младежките пъпки, така и акнето в зряла възраст. Патологичната активация на дейността на мастните жлези е не само количествена, но и качествена трансформация на мастния секрет. Намаляването на концентрацията на линолева киселина променя рН в алкална посока и създава предпоставки за развитие на микробна или гъбична инфекция, а също така и на комедони. В резултат на това визитна картичка на кожата стават мазният блясък, акнето и себореята.

  • Е източник на витамин РР — бонус за лицето: РР (никотинова киселина) влиза в състава на ензими, участващи в клетъчното дишане: без този витамин кожата нямаше да може да диша!

  • Никотиновата киселина понижава нивото на триглециридите и мастните киселини — компоненти на кожната мазнина. Никотиновата киселина успокоява раздразнената кожа, спомага за премахване на зачервявания и лющене.

Продукти, които влизат в серията Master Herb

  • Гел за измиване - дълбоко прониква в порите на кожата, премахва излишъците на кожна мазнина, без да изсушава кожата. Нормализира функцията на мастните жлези, успокоява кожата и премахва зачервявания. Възстановява нивото на рН.
  • Противовъзпалителен лосион – използва се след първия етап на почистване на кожата — измиване с гел. Той помага да се премахне от кожната обвивка всичко излишно, като прониква дълбоко в порите и добре ги почиства. За разлика от тонизиращите продукти притежава дезинфекциращи свойства, тъй като е създаден за борба с акне.
  • Крем против акне и белези - предотвратява образуването на белези при акне. Подхранва и овлажнява мазната кожа, регулира функцията на мастните жлези. Премахва зачервяванията, бори се с несъвършенствата, изравнява тена на лицето и микрорелефа на кожата.
  • Биокомплекс "Master Herb". Био-комплексът е «бърза помощ» за решаването на проблема акне. Активните му съставки спомагат ускореното заздравяване на пъпки и възпрепятстват разпространяването на акне. Свива порите и регулира активността на мастните жлези. Поддържа процеса на регенерация на клетките на епидермиса.
  • Маска за лице против акне и белези дълбоко почиства кожата, спомага премахването на петна и белези след акне, предотвратява появата на акне. Стимулира клетъчното обновяване, спомага изравняването на тена и микрорелефа на кожата. Нормализира секрецията на мастните жлези, възстановява хидролипидния баланс, възпрепятства загубата на влага.
  • Почистващи лепенки за нос "Чисти пори" - Почиства и свива порите, премахва комедоните. Намалява секрецията на мастните жлези. Създавайки ефект на компрес, пластирът стимулира обменните процеси в клетките на кожата благодарение на активните съставки.
  • Почистващи лепенки за нос "Бамбуков въглен" - По естествен начин абсорбира замърсяванията, почиствайки и стягайки порите. Премахва раздразнението и подхранва кожата. Спомага за нормализиране на хидробаланса на кожата, стимулира обменните процеси в клетките.

КОМПЛЕКТ "СТОП АКНЕ"



Най-четени статии

Активатори на растежа на косата
Публикувано на 2018-11-15
За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И мног... още >>
КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?
Публикувано на 2015-10-20
Сух компрес Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като... още >>
Змийска мас – ползи за кожата и косата
Публикувано на 2016-01-05
На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак ... още >>
"ПО СТЪПКИТЕ" НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА...
Публикувано на 2015-09-18
Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това числ... още >>
ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА
Публикувано на 2015-09-20
Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гр... още >>
ПОМОЩНИК ПРИ ИЗБОРА НА ШАМПОАНИ И ПРОДУКТИ ЗА КОСА НА КОМПАНИЯ ТИАНДЕ
Публикувано на 2017-01-25
При косопад Сезонен косопад, породен от третирането на косата с преса, сешоар, често използване ... още >>