(0)
Количка

"ЗАЩИТНИЦИТЕ" НА ОРГАНИЗМА - ПОДХОДЪТ НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА

Публикувано на 2015-09-17

Човешкият организъм по своята природа е устроен мъдро – той има естествени защитни механизми, защитаващи го от "замърсяване". Здравият организъм сам е способен да проверява и да подбира постъпващите в него вещества: полезните – усвоява, вредните – извежда. Този процес е възможен благодарение на "защитниците" от токсини, лимфосистемата, кожата, белите дробове, черния дроб, бъбреците, очите, стомаха и червата. Единствено ако веднъж стане повреда в "механизмите", се нарушава и системата на извеждането на токсините.

Лимфната система е мястото, където се събират токсините.

Лимфата събира токсините на организма в лимфни възли. Оттук те се отфилтрират в кръвта и постъпват в белите дробове, кожата, черния дроб, бъбреците и т.н. за по-нататъшно извеждане от организма. Нарушаването на тази естествена циркулация води до сгъстяване на лимфата и застой на токсичните вещества.

Съвет: Ежедневно се старайте да взимате гореща вана за 10-15 минути, това стимулира потока на лимфата. През студеното време на годината може да замените процедурите с ежедневни горещи ванички за крака.

Кожата е мрежата за извеждане на токсините от цялото тяло.

Кожата е мощен отделителен орган. Когато вътрешните органи престанат да се справят с «шлаките», те включват резервния орган — кожата. Чрез потните и мастните жлези тя извежда от организма вредните вещества.

Състоянието на кожата обикновено нагледно демонстрира последствията от «вътрешната интоксикация»: акне, отичане, алергични обриви, дерматити, нездрав пясъчен тен на лицето, преждевременни бръчки и отпуснатост.

Съвет: Старайте се не по-малко от един път седмично да се занимавате със спорт, да посещавате сауна, баня, за да предизвикате обилно потене.

Стомахът е «вратарят» на токсините.

Стомахът е първата преграда, която срещат токсините в тялото на човека. Повръщането не е нищо друго, освен прочистване на организма от токсини. Единствено, ако «вратарят» работи лошо, този защитен механизъм не сработва и вместо облекчение след повръщане човек усеща подуване на стомаха, изгаряне, липса на апетит, в резултат на което се понижава имунитетът и се влошава здравето.

Съвет: Старайте се да се придържате към правилен режим на хранене, това ще съхрани чувствителността на стомаха, «първата отбранителна линия» против токсините.

Белите дробове са въздушен филтър.

Белите дробове твърде лесно натрупват токсини. Част от проникващите в тях вещества и отпадъци на метаболизма могат да бъдат изведени във вид на газ посредством дишането. Също така вредните вещества могат да се отделят с влагата чрез кашлицата. Ако има позиви за кашлица, а мокротата при това не преминава, значи, липсва здрава реакция срещу токсините.

Съвет: Тренирайте дълбоко вдишване на свеж въздух, проветрявайте помещенията, не пушете!

Черният дроб е апарат за детоксикация.

Черният дроб е един от основните органи — «чистачи». Като част от жлъчката той извежда от организма потенциалните токсични съединения или ги обезврежда. Затова нарушената функция на черния дроб води до натрупване на токсични вещества, предизвикващи патология на съсирването на кръвта и увеличение на пропускливостта на кръвоносните съдове.

Съвет: Изключете от диетата алкохола и мазните продукти, не яжте през нощта, пийте не по-малко от 2 литра вода на денонощие.

Очите са «водопроводния кран» на токсините.

В сълзите се съдържа голямо количество вредни за здравето вещества. Обикновено сълзенето изпълнява сериозна функция — извежда токсините. Затова даже възрастните хора понякога е полезно да поплачат.

Съвет: Ако не се получава да поплачете по естествен начин, пробвайте един път в месеца да предизвикате сълзи с помощта на стар лук.

Бъбреците са филтъра на кръвта.

Бъбреците изпълняват една от най-важните функции — филтрацията. Те оставят полезните вещества в кръвта, а вредните отстраняват посредством отделянето на урина. Нарушение в работата на бъбреците може да доведе до отравяне на целия организъм.

Съвет: Употребявайте достатъчно количество течности, не по-малко то 2 литра на ден. Това ще понижи концентрацията на токсини в организма, ще подобри обмяната на веществата, ще подпомага извеждането на по-голямо количество токсини.

Червата са «долния канал» за токсините.

Червата са основната магистрала, по която преминава всичката попадаща в организма храна. «Замърсяването» на червата води до нарушаване на всмукването на витамините и хранителните вещества, отслабване на имунитета, понижаване на енергийния потенциал на организма и неговата способност към възстановяване.

Съвет: За да се подобри работата на този орган и да се избегне запек, употребявайте повече храни с груби влакна (пресни плодове и зеленчуци, сушени плодове, ядки, хлебни изделия от едро смляно брашно, бобови...). Препоръчва се ежедневно на гладно да се изпива чаша чешмяна вода на стайна температура.

Бурният ръст на цивилизацията, започвайки с XX век, засипа човека с цяла лавина нови, неизвестни за неговия организъм токсини, не съществуващи по-рано в природата. Към днешна дата има повече от 4000 наименования на токсини. Токсините се делят на два типа: екзотоксини — вредни вещества от химически и природен произход, които попадат в организма от външната среда; eндотоксини — вещества, образуващи се в организма в резултат на естествената обмяна на веществата, когато тяхното количество превиши допустимите норми, организмът започва да се самоотравя. Малкоподвижният начин на живот, вредните навици, стресът, всевъзможните нарушения на системите на хранене и сън, агресивната околна среда — всичко това помага на токсините да се задържат в организма. А тяхното продължително натрупване води до отслабването на имунитета, лошо самочувствие, понижена трудоспособност, апатия, раздразнителност. Вследствие — уморен външен вид, бръчки, повехнала кожа и т.н. Затова, колкото по-рано започнете да се замисляте за своята вътрешна «чистота», толкова по-бодри, по-красиви, по-здрави и по-млади ще бъдете. Затова е необходимо да правите ежедневни курсове на детоксикация.

TianDe, заедно с останалите методи и способи за детоксикация, предлага използването на детоксикационен пластир за крака и детоксикационна маска за крака с турмалин Master Herb.



Най-четени статии

Активатори на растежа на косата
Публикувано на 2018-11-15
За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И мног... още >>
КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?
Публикувано на 2015-10-20
Сух компрес Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като... още >>
Змийска мас – ползи за кожата и косата
Публикувано на 2016-01-05
На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак ... още >>
"ПО СТЪПКИТЕ" НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА...
Публикувано на 2015-09-18
Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това числ... още >>
ПОМОЩНИК ПРИ ИЗБОРА НА ШАМПОАНИ И ПРОДУКТИ ЗА КОСА НА КОМПАНИЯ ТИАНДЕ
Публикувано на 2017-01-25
При косопад Сезонен косопад, породен от третирането на косата с преса, сешоар, често използване ... още >>
ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА
Публикувано на 2015-09-20
Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гр... още >>