(0)
Количка

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ШАМПОАНА СИ?

Публикувано на 2016-03-01
  • Не правете безсмислени икономии. Един евтин шампоан може да ви създаде такива проблеми, за които по-късно ще заплатите скъпо.

Научете се да тълкувате езика на производителите:

  • Шампоан за мазна коса означава, че става дума за по-миещи препарати от другите (защото в лабораториите обикновено се смята, че мазните коси са "по-мръсни", което е погрешно) и следователно по-силни.
  • Шампоан за суха, изтощена коса означава, че съдържа съставка, която помага за заздравяването на роговото вещество (по-точно когато има "люспи"), а може да съдържа и някаква мазнина или течно масло.
  • Шампоан против пърхот. Недостатъкът на това указание е, че е доста неясно. Съществуват различни видове пърхот, причинен от бактерии и микоза. Веществата, които се съдържат в тези шампоани, могат да са ефикасни против пърхот, причинен от бактерии, но да не са ефективни за пърхот, причинен от микоза. Освен това тези шампоани правят кожата на главата по-чувствителна. Затова ги използвайте внимателно и от време на време ги сменяйте. Ако пърхотът ви не изчезва, прегледайте се при специалист.
  • Бебешки шампоан не означава по-мек, както често се смята, а по-малко дразнещ и най-вече – който не пари на очите. Внимавайте, тези шампоани често съдържат мазнини, необходими за косата на децата, но от които косата на възрастните може да стане по-лепкава, и те не са подходящи за всяка коса.
  • Шампоан за честа употреба. Ако е произведен в лаборатория с традиции в грижите за косата, е подходящ. Това са по-меки шампоани, полезни за роговото вещество на косъма.

Избирайте шампоана и честотата на използването му според особеностите на косата си:

Ние от компания Тианде Ви препоръчваме и предлагаме нашите продукти за коса на натурална основа. Определете вида на косата си и вижте нашето предложение.

  • Ако имате "средна на дължина коса" (омазняваща се 4-5 дни след измиването): Дори да си миете косата само веднъж седмично, предпочитайте шампоан за изтощена коса или за честа употреба. Това е най-добрия начин да не я дразните и да запазите състоянието й. За вас едно-две измивания на седмица са подходяща честота. От шампоаните на Тианде може да се доверите на шампоана със змийска мас и укрепващата маска за коса от същата серия.
  • Ако имате коса, която става мазна три дни след измиването или която става мазна един-два дни след измиването: Преди всичко не употребявайте шампоан за мазна коса, защото силното му миещо вещество ще влоши още повече проблема ви. Използвайте продукт за изтощена коса или за честа употреба. Шампоана на основата на сапунен орех е 99,99% натурален продукт, който не съдържа синтетично ПАВ, в комбинация с възстановяващия серум за коса могат да се справят с проблема на косата ви. Ако имате мазна коса, измивайте косата си два-три пъти седмично. Ако сте принудени да я миете всеки ден, може да разреждате шампоана си с вода или да го редувате с хума.
  • Ако косата ви е мазна в корените и суха по върховете: Никой не е идеален… Изберете шампоан за изтощена коса със съставка, която спомага за по-лесното разресване. Опитайте се, когато се миете с шампоана, да го прилагате най-вече по кожата на главата. Не го слагайте по върховете, които ще се измият достатъчно добре от емулсията. Честота на миенето два-три пъти седмично е достатъчна. Ние ви препоръчваме шампоана с жив корен от жен шен и маската с жен шен . И за още по добър резултат може да ползвате и неизмиващия се възстановяващ серум за сухите краища на косата.
  • Ако косата ви е суха, изтощена: независимо дали е естествена, боядисана или трайно накъдрена, косата ви има нужда от подхранващ крем, който ще използвате преди миене. След това сложете шампоана за изтощена коса върху кожата на главата и разтрийте. Ако смятате, че е необходимо и косата ви го понася, може да завършите с препарат за лесно разресване. Всички крем-маски на Тианде, за по-добър резултат, могат да се използват и преди измиването на косата, като се нанасят за десетина минути. Продуктите, които препоръчваме във вашия случай са шампоан и укрепваща маска от серията “Snake factor”
  • Ако имате пърхот или дерматит ние ви препоръчваме шампоан и балсам Златен джинджифил. Правилното използване на продуктите ще изгони пърхота, а няма да го преспи.

  • Солен косопад при мъже или оплешивяване ние имаме решение - маска и шампоан с билки. Трябва да имате предвид, че оплешивяването трябва да се третира възможно най-бързо, докато корена на косъма е още жизнен.
  • Ако имате сезонен косопад или моментно появил се, ако косата ви расте бавно или косъмът е тънък, то тогава нашето предложение е маска активатор на растежа, шампоан активатор на растежа и тоник активатор на растежа Bio Rehab.

Как да използваме шампоана си?

Какъвто и шампоан да използвате, за да ви е полезен, вземете следните предпазни мерки:

  • не разтривайте никога кожата на главата си, щом сте си сложили вече шампоана (за да не стимулирате проникването на миещите вещества в корена и да предизвиквате дразненето му);
  • не оставяйте никога за продължително време шампоана върху косата си (по същите причини, посочени по-горе);
  • използвайте еднократно шампоана, особено ако миете косата си един или повече пъти в седмицата.

За да се измие добре косата ви:

  • намокрете косата си с хладка вода (около 35 ºС);
  • използвайте шампоана си, разреден наполовина с вода, и с много леко търкане го разнесете по цялата кожа на главата;
  • добавете още малко вода, разпенете, спомнете си, че многото пяна не е критерий за чистота, освен това емулсията позволява да се използва много малко от препарата;
  • изплакнете обилно с хладка вода, (около 35 ºС);
  • ако можете да го понесете, завършете плакненето със студена вода за две-три секунди;
  • накрая, ако водата е варовита, излейте върху косата си чаша с вода и лимонов сок или ябълков оцет (1 кафена лъжичка).


Най-четени статии

Активатори на растежа на косата
Публикувано на 2018-11-15
За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И мног... още >>
КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?
Публикувано на 2015-10-20
Сух компрес Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като... още >>
Змийска мас – ползи за кожата и косата
Публикувано на 2016-01-05
На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак ... още >>
"ПО СТЪПКИТЕ" НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА...
Публикувано на 2015-09-18
Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това числ... още >>
ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА
Публикувано на 2015-09-20
Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гр... още >>
ПОМОЩНИК ПРИ ИЗБОРА НА ШАМПОАНИ И ПРОДУКТИ ЗА КОСА НА КОМПАНИЯ ТИАНДЕ
Публикувано на 2017-01-25
При косопад Сезонен косопад, породен от третирането на косата с преса, сешоар, често използване ... още >>