(0)
Количка

ЖЕНСКОТО ЗДРАВЕ... ДА СЕ СЪХРАНИ И ДА СЕ УМНОЖИ

Публикувано на 2015-10-01

Здраве - това е активен живот, творчество и енергия, младост и красота, възможност да дишаш с пълни гърди и да усещаш всеки миг. Това е капиталът, благодарение на който ние можем да постигнем всяка една цел. А капиталът трябва да се съхранява и умножава. По данни на Световната здравна организация нашето здраве зависи от: начина на живот – 55%, от наследствеността – 18%, от околната среда – 17%, от системата на здравеопазване – 10%. В такъв случай как една съвременна жена да си съхрани здравето?

Компания Тианде споделя с вас шедьоврите на древната мъдрост, които да станат съставна част от живота на една жена, причината за нейното здраве и продължение на рода. В Китай в продължение на много векове се култивира "наука за загрижеността за живота". Традиционната китайска медицина, опитът на която наброява повече от 5 хиляди години, е най-действащия, най-физиологичния и най-безопасния от всички известни начини за съхраняване и възстановяване на здравето. Днес тайните на източите целители предизвикват искрено възхищение на учени и лекари по целия свят. Досега древните рецептури и методи на лечение превъзхождат по своята ефективност повечето от най-съвременните фармакологични препарати и терапевтични процедури.

Основната разлика между китайската и западната медицина се състои в това, че китайската разглежда човека и природата като едно цяло, оттук и целият подход към въпросите за здравето. Китайските лекари не лекуват отделни органи и болести, а изследват състоянието на целия организъм, вътрешните взаимовръзки, и въздействат на самата причина за проблема, а не на последиците. Хармонията е основата, на която се крепи цялата философия на китайската традиционна медицина. Хармонията на човека, хармонията на взаимодействието на човека с природата.

Меридиани на жизнената енергия

Цялата сложна структура на човешкия организъм съгласно теорията на китайската медицина е свързана с жизнената енергия (на китайски – ци). Освен това самият човешки организъм се намира в непрекъсната връзка с околната среда и е част от нея. Жизнената енергия възниква в процеса на взаимодействие на организма с околната среда. Цялата същност възниква от ци, и всичко живо зависи от ци.

Движението на ци се осъществява в организма по енергетични канали (меридиани). Съществуват 12 основни меридиана, по които енергията се движи в тялото на човека и 8 допълнителни. Ци, пронизваща човешкото тяло, ще бъде полезна и действена само в този случай, когато всеки орган е пълен със своето ци и тя не преминава в друг орган. Нарушението на движението на ци предизвиква различни заболявания.

Съгласно теорията на китайската медицина една от формите на проява на жизнената енергия е единството и борбата на двете противоположни начала ян и ин. Основополагащото в жизнената дейност на човешкия организъм е уравновесеното състояние на ин и ян, пълната им хармония. Ин характеризира материалното, съставящо тялото, а ян – неговите функции. Така ин охранява ян. Нарушението на това равновесие води до патологично състояние, болести и те се изразяват или в преобладаване или в отслабване на ин и ян. За да се постави диагноза в китайската медицина е необходимо преди всичко правилно да оцениш състоянието на ин и ян и след това може да се определи причината за болестта.

Древните лечители са установили, че е по-важно да се съхрани здравето, отколкото да се занимаваш с лекуване и традиционна китайска медицина до голяма степен е насочена към профилактика на заболяванията.

За времето на съществуване на китайската цивилизация лекарите от Поднебесието са натрупали огромен опит. Най-действени се смятат способите за лечение като акупунктура, ароматерапия, фитотерапия. Всички лечебно-профилактични препарати, които предлага традиционната китайска медицина се изготвят на естествена основа, нечужда на човешкия организъм (80% - вещества от растителен произход и 20% - животински).

По мнение на китайски лечители растителните препарати имат по-меко действие, по-малко токсични са, отколкото синтетичните препарати, не водят до привикване. Растенията не потискат защитните сили на организма, те са активни срещу много щамове на микроорганизми, които вече са устойчиви към антибиотици и са способни да усилват имунитета на човека, помагайки му да се справя с болестта.

Методите на традиционната китайска арома- и фитотерапии имат явни предимства в сравнение с медикаментозното лечение, защото оказват комплексно въздействие на организма като цяло, коригират работата на всички функциониращи системи без отрицателни и странични ефекти.

Принципът на хармонизация на енергията и на функциите на организма е в основата на програмата на корпорация Тианде "Женско здраве", която се основава на методите на традиционната китайска медицина и използва предимствата на фитотерапията, ароматотерапията и акупунктурата.

В програмата са включени превръзки от серията "Енергия на живота", "Енергия на билките", "Нефритена свежест", фиточай от серия "Дарове на Шамбала", гел за деликатна грижа.



Най-четени статии

Активатори на растежа на косата
Публикувано на 2018-11-15
За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И мног... още >>
КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?
Публикувано на 2015-10-20
Сух компрес Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като... още >>
Змийска мас – ползи за кожата и косата
Публикувано на 2016-01-05
На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак ... още >>
"ПО СТЪПКИТЕ" НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА...
Публикувано на 2015-09-18
Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това числ... още >>
ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА
Публикувано на 2015-09-20
Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гр... още >>
ПОМОЩНИК ПРИ ИЗБОРА НА ШАМПОАНИ И ПРОДУКТИ ЗА КОСА НА КОМПАНИЯ ТИАНДЕ
Публикувано на 2017-01-25
При косопад Сезонен косопад, породен от третирането на косата с преса, сешоар, често използване ... още >>