(0)
Количка

Препоръките на нашия козметик за перфектна кожа на лицето

Публикувано на 2018-05-09

Темата за правилния подбор на продукти за лице винаги е вълнувал нежния пол. Всяка дама търси и намира най-подходящите на пръв поглед продукти, но често се случва така, че не това е правилният избор.

За да не си купувате козметика, която скоро след това ще подарите на свекърва си ☺ ще се постарая да Ви дам някои препоръки, които ще Ви бъдат от полза и ще направят кожата Ви благодарна ☺

Препоръка 1 - Постарайте се да диагностицирате кожата на лицето си правилно.

Ще си позволя да Ви насоча вниманието към типовете кожа и техните основни характеристики. Също така и към критериите за диагностика. Първият важен момент е всяка жена да успее да направи разлика между „суха“ и „дехидратирана“ кожа.

  • Сухата кожа е суха, защото няма достатъчна активност на мастните жлези, които да образуват защитния липиден слой над нея. Тази липса създава условия за загуба на водата в кожата и появата на алергични реакции и повишена чувствителност. Често сухата кожа е тънка, чувствителна на допит с малки незабележими пори. Среща се такава с капиляри. Фините линии са налични дори и в по-ранна възраст.

  • Дехидратираната кожа е различна от сухата и е характерна с това, че степента на влажност е много ниска. Тя е груба, чувствителна, опъната, напуква се и се лющи. Чувството на некомфорт е изключително силно. Податлива е на различните климатични промени. Както сухата, така и мазната кожа може да бъде дехидратирана.

  • Мазна кожа - тя е плътна, дебела структура, широки пори, които често се възпаляват. Склонна е да образува комедони и пъпки дори и във възраст извън пубертета. Хората с мазна кожа често се оплакват от лъщене. В същото време това е кожа, която често е еластична и дори при дами над 40 години може да няма линии и бръчки.

  • Комбинирана кожа - има зони с по-засилено омазняване и такива с дефицит на себум. Мазните участъци обикновено са на челото, носа и брадичката. Често комбинираната кожа е преходно състояние от суха към мазна или обратното. Промените могат да настъпват при хормонални нарушения, бременност и др.

  • Нормална кожа - тя е красива, еластична, с гладка структура на епидермиса. За съжаление рядко се среща на възраст над 25 години.

  • Чувствителност е другият критерий по който определяме типа на кожата. Чувствителна може да бъде всяка от изброените по-горе. Чувствителните кожи са лесно раздразнителни, склонни да реагират и да се зачервяват. Не приемат всяка козметика и козметични терапии. Подходът към чувствителните кожи винаги трябва да бъде със засилено внимание.

  • Последният критерий при добрата диагностика е според нейната еластичност. Тя не зависи от възрастта. Все по-често в последните години се срещат млади кожи, които не са еластични. Роля за това играят: генът, начинът на живот и хранене, козметичните продукти, които се използват за домашна грижа, както и количеството на водата в нея.

Препоръка 2 - Насочете се към продукти според типа кожа и нейните нужди, а не според възрастта.

Ако преди 20 години възрастта на кожата е била показател, то сега не е така. Сегментацията на козметичните продукти по възраст не е актуално, адекватно и няма да Ви помогне за по-добра ориентация. Определете правилно типа на кожата си и търсете активните компоненти в продуктите, които ще „доставят“ нужните вещества до кожата в зависимост от нейните нужди.

Препоръка 3 - Насочете се към козметична марка и серия и закупете цялата си козметика от там.

Козметичните компании създават серии, които осигуряват 100% грижа за кожата. Няма излишен продукт в серията. Следвайте инструкциите и последователността на използване на продуктите и резултатите ще бъдат факт.

Препоръка 4 - Купете си тоник за лице!

Тоникът за лице е важен козметичен продукт, който се поставя под крема (дневен или нощен). Той в пъти засилва действието на крема и неговата адаптация към кожата. Търсете тоник-бустери, продукти с гелообразна консистенция и способност да задържат водата в кожата.

Препоръка 5 - Не сменяйте често козметичните си продукти.

След като откриете Вашите продукти за лице ги използвайте достатъчно дълго, за да получите нужните видими резултати. Времето може да бъде 6 месеца и дори година без да промените. Кожата е много интелигентен орган и със сигурност ще Ви подскаже, че е време за промяна ☺

Препоръка 5 - Усмихвайте се!

Усмивката е най-добрата козметика. Тя прави всяка жена красива. Дори и да забравите да си сложите крема за лице си сложете усмивката - така никой няма да забележи дребните несъвършенства на кожата Ви ☺

Ако желаете персонална професионална безплатна консултация за Вашата кожа, моля изпратете име и телефон за връзка с Вас на е-мейл info@tiandemarket.bg.

Автор на статията Кремена Денева - професионален козметик, собственик на Център за дерма-козметика и масажи ТианДе и консултант по бяла козметика на марката.



Най-четени статии

Активатори на растежа на косата
Публикувано на 2018-11-15
За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И мног... още >>
КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?
Публикувано на 2015-10-20
Сух компрес Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като... още >>
Змийска мас – ползи за кожата и косата
Публикувано на 2016-01-05
На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак ... още >>
"ПО СТЪПКИТЕ" НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА...
Публикувано на 2015-09-18
Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това числ... още >>
ПОМОЩНИК ПРИ ИЗБОРА НА ШАМПОАНИ И ПРОДУКТИ ЗА КОСА НА КОМПАНИЯ ТИАНДЕ
Публикувано на 2017-01-25
При косопад Сезонен косопад, породен от третирането на косата с преса, сешоар, често използване ... още >>
ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА
Публикувано на 2015-09-20
Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гр... още >>