(0)
Количка

Подходяща грижа за дехидратирана кожа

Публикувано на 2020-03-31
Характеристики на дехидратираната кожа:
  • различава се от сухата, защото нивото на водата в нея е много ниска, но липидите са налични
  • на допир е грапава, опъната, често се лющи
  • чувството на дискомфорт е силно, има нужда няколко пъти през деня да се поставят овлажняващи продукти
  • старее по-бързо, ясно се очертават бръчките около очите, челото, бузите
Основната грижа за дехидратираната кожа е стремежа да се компенсира липсващата вода чрез продукти съдържащи хиалуронова киселина, естествен овлажняващ фактор (NMF). Важно е да не се нарушава защитната бариера и да се подбират внимателно измивните продукти.

Ако твоята кожа е дехидратирана, сега ще ти дам някои препоръки за нейната поддръжка, така че да подобриш нейното състояние. В ежедневната грижа не забравяй, че в кожата ти липсва вода и за да чувстваш комфорт, да нямаш придърпване и лющене е нужно да се повиши водното съдържание. Използвайки правилната козметика ти ще успееш да възстановиш доброто функциониране на кожата, а от там и усещането, и външния вид ще се подобрят. Не забравяй, че е нужно да пиеш и достатъчно количество вода - според твоите килограми, за да може това допълнително да спомогне за хидратацията на кожата.

Какви продукти ти препоръчвам да използваш:
  • Почистващ продукт за грим и повърхностни замърсявания. Използвай мицеларна вода. В нейният състав няма спирт и съставки, които да изсушат кожата. За това след като се прибереш у дома, нанеси малко количество на тампон за почистване, обтрий цялото лице и се наслаждавай на чистота.
  • Подходящ измивен продукт за дехидратирана кожа е козметичното мляко от серията с фукоидан. То почиства кожата, без да нарушава водно-липидния слой, не оставя чувство за сухота и опънатост. Нанеси малко количество на дланите, постави на лицето, втрий и изплакни.
  • Тоник за лице - тоникът е един от най-необходимите продукти за кожата на лицето, чрез него активните вещества на крема, който поставяме след него се абсорбират по-успешно и чувството за комфорт на кожата е през целия ден. Препоръчвам ти тоник от серията Snake Factor. Той е тоник-бустер с леко гелообразна формула и е истинки балсам за кожата. Постави на пръстите на ръцете, нанеси на лицето и след 2-3 минути сложи дневния или нощен крем за лице.
  • Дневен крем за лице - важен продукт за твоята дехидратирана кожа. Не го забравяй всяка сутрин. Само след 10 дни ще усетиш разликата в състоянието на кожата. Ако предпочиташ твоят дневен крем да е с тонален ефект и да съчетаеш крем + фон дьо тен в едно, то тогава виж СС крем с фукоидан. Той е само за дневно ползване.
  • Крем за грижата на околоочния контур. Рядко се среща дехидратирана кожа, която да няма и сухо усещане в зоната на очите. Препоръчвам ти там да поставяш кремове, които са специално създадени за тази деликатна област като Гел концентрат против бръчки за зоната около очите с фукоидан. Нанасяй 1-2 пъти през деня, като изчакаш пълното му абсорбиране преди да поставиш грим.
  • Нощен крем. Може би нямаш навика да слагаш крем преди лягане, но за твоето състояние на кожата това би било добре. Аз ти препоръчвам същият продукт като дневният - Възстановяващ крем против стареене с фукоидан. Докато спим кожата възприема много по-добре активните съставки на продуктите и по тази причина и тяхното действие е в пъти по-бързо и ефективно.
  • В категорията „Специална грижа“ аз ти препоръчвам да използваш маски за лице най-малко веднъж в седмицата или да посещаваш професионални козметични процедури назначени за твоя тип кожа. Ако все пак избереш домашна грижа, то обърни внимание на следните маски за лице: Подмладяваща крем-маска за лице и зоната на деколтето с фукоидан, Овлажняваща маска за лице и шия "Хиалуронова киселина", Овлажняваща крем-маска "Алое", Освежаваща крем-маска "Ледникова вода", Фреш маска за лице с краставица, Маска-мулаж за лице със секрет от охлюви. Всички те са подходящи за твоята кожа.
Ще се радвам да съм била полезна с препоръките и да станеш клиент на марката Тианде.

Ако имаш нужда от допълнителна информация и консултация, не се колебай да ми пишеш на емейл: info@tiandemarket.bg.

Кремена Денева - професионален козметик, собственик на Център за дерма-козметика и масажи ТианДе и консултант по бяла козметика на марката Тианде.


Най-четени статии

Активатори на растежа на косата
Публикувано на 2018-11-15
За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И мног... още >>
КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?
Публикувано на 2015-10-20
Сух компрес Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като... още >>
Змийска мас – ползи за кожата и косата
Публикувано на 2016-01-05
На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак ... още >>
"ПО СТЪПКИТЕ" НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА...
Публикувано на 2015-09-18
Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това числ... още >>
ПОМОЩНИК ПРИ ИЗБОРА НА ШАМПОАНИ И ПРОДУКТИ ЗА КОСА НА КОМПАНИЯ ТИАНДЕ
Публикувано на 2017-01-25
При косопад Сезонен косопад, породен от третирането на косата с преса, сешоар, често използване ... още >>
ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА
Публикувано на 2015-09-20
Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гр... още >>