(0)
Количка

СТОП на болката!

Публикувано на 2020-01-25

В съвременните условия на живот трудно може да се намери човек, на който да не са познати болките в гърба, шията или коленете! По сведение на статистиката 30% от населението на нашата планета страда от заболявания на ставите! Да не говорим, че самите заболяванията през последните години значително се “подмладиха” - от ставни заболявания страдат все повече млади хора! Липсата на движение, неправилното хранене, заболяванията на нервната система, нарушената обмяна на веществата, преохлаждането, травмите, инфекциите и др. ни водят към такива опасни и разпространени заболявания като артритите и артрозите!

Много хора погрешно считат, че болките в ставите може да не се лекуват и с времето те ще “отшумят”! Само че с времето болките в ставите само се задълбочават и затова не трябва да се бавим с реакцията! Още повече, че е много по-полезно да не се стига до хронизация на проблема, а да се обърне внимание на самата профилактика. В същото време, ще се съгласите, че чувството на болка е неприятно нещо, дори тази болка да е слаба и едва да се долавя. Все едно – на нас ни се иска да се оттървем от нея колкото може по - бързо. Кажете си честно, когато гълтате поредното обезболяващо, мислите ли изобщо за възможните странични ефекти и вредите, които причинявате на бъбреците, черния дроб и стомаха? Някой ще отговори: «Не, не се замислям за това», друг ще отговори: «Да, но какво да се прави? Болката не може да се търпи!» 

Действително не е необходимо да се търпи болката! Достатъчно е просто да си попълните своята домашна аптечка със «сухите капкомери», или иначе казано, с фитопластирите за тяло на корпорация TianDe, които бързо и леко (и, най-главното, безопасно!) отстраняват болката и стартират в организма процесите на изцеление. Казано образно, фитопластирите са средство, идващо от древността, но е част от бъдещата медицина, което е достъпно още днес!

Удивителната взаимовръзка на кожата с органите на нашето тяло е била открита преди много столетия. Великите лечители на древния Китай Сунь Съмяо и Ван Бин са помагали на страдащите да се избавят от болестите на вътрешните органи с помощта на въздействие върху кожата. Компреси, превръзки, прилепването на мазилата към кожата през вековете са се доказали като най-ефективните способи за възстановяването на здравето и, достигнали до нашите дни, са обединени с общото име трансдермална терапия (от лат. trans – «чрез» и греч. derma – «кожа»). В Китай за локално лечение на остеохондроза, артрит, артроза широко се прилагат лечебни превръзки, компреси, пластири.

Днес това терапевтично-профилактично направление, чийто корени са в медицинската практика на страните на Изтока, набира все по-голяма популярност и на Запад. В какво е неговата уникалност? Продължителният контакт с тялото на човека дава възможност на лечебното средство да оказва помощ пролонгирано – в продължение на няколко часа, отстранявайки причината за проблема и меко закрепвайки благотворния ефект. Средствата на трансдермалната терапия еднакво добре се справят с функциите на „Бърза помощ” (например, при навяхвания) и на грижливи лекари, способстващи за последователното и постепенно ликвидиране на проблемите (например, при дегенеративни изменения на ставите). А използването на природните компоненти ги прави максимално безопасни за приложение. Този способ на доставка на активните компоненти през кожата позволява бързо и целенасочено да се «транспортират» действащите вещества към болния орган или тъкани, без да се предизвикват странични действия и не претоварват бъбреците, черния дроб и стомаха.

Фитопластирите на TianDe може да се използват самостоятелно и в комплексна терапия на едни или други заболявания. Тези максимално прости и ефективни средства може да се прилагат както еднократно, така и под формата на лечебен курс – в зависимост от характера на проблема.

Преимуществата на трансдермалната терапия са следните

  • Много по-бърза доставка на действащото вещество
  • Отсъствие на странични ефекти върху стомашно-чревния тракт и алергични реакции, които са характерни за синтетичните препарати
  • Абсолютна атравмичност и психологически комфорт при използването, което е изключено при мускулните и венозните инжекции
  • Постоянно постъпване и постепенна концентрация на лечебните вещества в кръвта
  • Свобода на действието – не е необходимо да помните часа и количеството на приемания препарат
  • Точно дозиране и намаляване на лекарственото натоварване на организма
  • Адресна доставка на лекарственото вещество в конкретни зони на човешкото тяло независимо от размера на пластира
  • Възможност за бързо премахване при възникването на странични ефекти
  • Възможност да се прилага както едноразова, така и дълготрайна терапия
  • Дава възможност да се комбинира трансдермалното действие с използването на други методи на традиционната и класическата медицина – например с въздействие на биологически активните точки и прием на лекарствени препарати
  • Снижаване на загубите на действащите вещества, възникващи във връзка с обменните процеси при приемане на лекарствени средства през устата
  • Възможност за бързо оказване на помощ при рязко възникване на болка (изкълчване, разтежение на сухожилия и мускули).

В какво е главното преимущество на трансдермалния способ за доставка на активните вещества в организма? При използването на таблетки или капсули лекарствените средства частично се разлагат под въздействието на киселата среда на стомаха и частично се изхвърлят през червата. В най-добрият случай в кръвта постъпват 50-60% от необходимата терапевтична доза. При инжекционните форми концентрацията е доста по-висока, но те са болезнени, а и сами по себе не са много удобни. При използването под формата на лечебни кремове и мазила често възниква въпрос: какво количество от продукта да се нанася на кожата и колко дебело да бъде нанесен, за да се усвои оптималното количество от лекарственото средство? При използването на пластирните форми този проблем се решава автоматично: един пластир за едно прилагане - какво може да бъде по-просто! При това в кожата проникват до 80% активни ингредиенти за разлика от кремовете и мазилата, които обезпечават проникването само на 7-8% от веществата. И е много важно наличието на пролонгиран (продължителен) ефект на действието на фитопластира.

Трансдермалната доставка обаче има и някои особености: 

  • За началото на действието е необходимо повече време отколкото при инжекциите
  • Възможно е раздразване на кожата поради алергична реакция към някой от компонентите на действащите вещества, което може да се преодолее много бързо чрез замяната на пластирите

  • Молекулите на лечебните съставки трябва да са сравнително неутрални, устойчиви за известно време и в същото време малки по размери и маса – такива са молекулите на ефирните масла, които са основен компонент

Как се използват пластирите: 

  • Отделете пластира от защитната лента, върху която е закрепен, и залепете на мястото, което ви безпокои, за не повече от 12 часа.
  • При първото използване лично аз винаги използвам при моите клиенти малка част от пластира в течение на 2-3 часа, за да се провери дали има непоносимост към някоя от активните съставки на пласти!

Повечето хора отбелязват подобряване веднага след първото използване на фитопластира. Тези, които ги използват регулярно, за достъчно кратък срок се справят със сериозни здравословни проблеми.

Много важно: Преди да залепите който и да е от пластирите, обработете кожата на мястото, където ще го залепвате, със спиртносъдържащ разтвор за да премахнете мазнините от повърхността, които съдържат и отделени при изпотяването токсини, В противен случай вкарваме обратно заедно с активните компоненети от пластира и токсините по повърхността на кожата в дълбоките слоеве на кожата, което намалява терапевтичния им ефект!

И така, време е да научим две китайски думи: „Вутонг“ и „Янгканг“

Да се даде твърд и надежден отпор на мускулните и другите видове болка ще помогне фитопластира «Вутонг».  „Вутонг“ се познава много лесно по опаковката с жълт цвят, което намеква че този пластир е препоръчително да се използва по време на деня.

«Вутонг» се препоръчва да се прилага за отстраняване на болката от различен произход, в частност, в мускулите и ставите, при ревматични болки, а също така при разтежения, изкълчвания, счупвания. Фитопатчът «Вутонг» ефективно и надежно ще обезболи, ще премахне отока, подобрявайки местното кръвообращение. Работейки меко и в същото време интензивно, той ще отстрани възпалението и ще върне радостта от свободата на движение.Фитокомпонентите, влизащи в състава на пластира, оказват изразено болкоуспокояващо, противовъзпалително и спазмолитично действие, което се усилва благодарение на хармоничното съчетание на точно подбраните екстракти от билки. Благодарение на действието на маслото от китайска канела «Вутонг» също така способства за оптимизация на обмена на веществата, помага при астенични състояния след продължително боледуване, възстановява защитните сили на организма.

В състава на пластира „Вутонг“ влизат: масло от канела, екстракт от семената на китайска ефедра, екстракт от листата на евкалипт, екстракт от смирна, екстракт от семената на люти чушки „хабанеро”, eкстракт от див джинджифил, екстракт от корените на нотоптеригиум (псевдоженшен, екстракт от корените на китайската ангелика, екстракт от корени на китайски клематис, масло от шафран, екстракт от индийски тамян, смола от дървото «драконова кръв», масло от камфор, ментол.

Противовъзпалителен Фитопластир «Янканг»

Вашето уверено «Не!» на артрита!!! Ревматичен, поствакцинален, ревматоиден, инфекциозен, реактивен, ентерогенен, псориастичен, подагрозен… Всички тези термини са обединени от два фактора: те се отнасят към артритите (възпалението на ставите) и причиняват много безпокойства на хората от дълбините на вековете на човешкото съществуване до днес.

Болка, отоци, чувство на скованост, ограничена подвижност – са известни симптоми на артрита на много мъже и жени. «Бедата никога не идва сама» ни е добре известна фраза. Артритите напълно я потвърждават: много по-често те поразяват няколко стави наведнъж (полиартрит) отколкото една (моноартрит). От големите стави най-често се повреждат тазобедрените и коленните, а от малките – ставите на китките на ръцете.

Ставният синдром (болката в ставите) стана толкова често срещан в наши дни, че  Неутрализирането на артрита, способен при прогресиране да доведе до деформация на ставите, не си струва да се отлага. Още повече, че заедно със специална гимнастика и фитопластира «Янканг» това неутрализиране ще е бързо и ефективно! Този пластир, който лесно може да се запомни по зелената опаковка, притежава изразено противовъзпалително действие и ефективно се бори с артрита, като е препоръчително да се лепи през нощта.

Специалистите на корпорацията TianDe препоръчват да се използва «Янканг» за противопоставяне на артрита, при възпалителни и обменни поражения на опорно-двигателната система, за профилактика на заболяванията на опорно-двигателния апарат.

Фитопластирът за тяло «Янканг» има изразен противовъзпалителен ефект. 

Фитопластирът за тяло «Янканг» стимулира обменните процеси в областта на ставите, увеличава обема на движение в ставите, намалява болевия синдром. Подпомага както профилактиката, така и облекчава състоянието при възпалителни и обменни поражения на опорно-двигателната система, стимулира обменните процеси в областта на ставите, увеличава обема на движението в ставите, намалява болевия синдром. Екстрактът от женшен усилва лечебните свойства на компонентите, влизащи в състава на пластира, а също така оказват тонизиращо и общо укрепващо действие, повишава работоспособността и съпротивляемостта на организма към неблагоприятното въздействие на околната среда, подобрява местното кръвообращение.

Освен при ставни проблеми, лепенето на парчета от пластира „Янгканг“ на определени акупунктурни точки помага ефикасно при синузит, главоболие, възпалено гърло, зъбобол, при високо кръвно налягане, умствена преумора, отоци в краката и много други проблеми.

В състава на пластира „Янгканг“ влизат: масло от канела, екстраст от семената на китайска ефедра, eкстракт от див джинджифил, екстракт от корените на нотоптеригиум (псевдоженшен), екстракт от корените на китайската ангелика, масло от камфор, ментол, колофон, ланолин, цинков оксид.

И нека да повторя: Всеки един от фитопластирите на корпорация TianDe освен общото си предназначение, за което е описано в предходните слайдове, са много ефикасни и при конкретни случаи! Използвайки познанията и принципите на традиционната китайска медицина, свързани с акупунктурата и ароматотерапията, можем да помогнем за бързо преодоляване на болката и да подпомогнем разрешаването на конкретни здравословни проблеми!

Да се влияе на биологично активните точки може по няколко способа:

  • Да се залепя пластир върху тях
  • Да се втриват ефирни масла
  • Да се натиска с пръсти върху дадената биологично активна точка и да задържим известно време

Да се повиши ефективността от използването на пластирите е възможно чрез едновременното залепяне на пластирите в:

  • Областта на болката

  • Биологично активните точки по тялото, които са свързани посредством енергийните меридиани със съответните проблемни органи или тъкани.

  • Покрай гръбначния стълб (от двете страни на гръбначния стълб на разстояние 2 см. от прешлените израстъци, започвайки от шийния отдел до кръстовидната кост

  • На ходилата или по глезените, на биологично-активната точка - проекцията на органа, който се нуждае от лечение

Автор на статията: Вангел Панов - Официален продуктов лектор на компания Тианде за България.



Най-четени статии

Активатори на растежа на косата
Публикувано на 2018-11-15
За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И мног... още >>
КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?
Публикувано на 2015-10-20
Сух компрес Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като... още >>
Змийска мас – ползи за кожата и косата
Публикувано на 2016-01-05
На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак ... още >>
"ПО СТЪПКИТЕ" НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА...
Публикувано на 2015-09-18
Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това числ... още >>
ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА
Публикувано на 2015-09-20
Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гр... още >>
ПОМОЩНИК ПРИ ИЗБОРА НА ШАМПОАНИ И ПРОДУКТИ ЗА КОСА НА КОМПАНИЯ ТИАНДЕ
Публикувано на 2017-01-25
При косопад Сезонен косопад, породен от третирането на косата с преса, сешоар, често използване ... още >>