(0)
Количка

Увеличете многократно ползата от антицелулитните процедури и спортните упражнения!

Публикувано на 2020-01-23

Стройните и красиви бедра винаги са били повод за гордост при някои от жените и предмет на завист у по–голямата част от останалите. Е, разбира се, и обект на изострено внимание у мъжката половина на планетата, независимо от възрастта, стига възрастта да е над 12-13 години. А горна възрастова граница на това внимание от страна на мъжете няма! При някои от жените стройните бедра са „Дар от Бога“, но при болшинството жени са резултат от целенасочена и постоянна работа, която се налага да се свърши от всяка една от тях, мечтаеща да се сдобие и да поддържа идеалните форми. Много често обаче перфектната конструкция на бедрата и ханша, подарена от природата, бива съсипвана от постепенно натрупвания целулит и влошеното състояние на кожата в резултат на липсата именно на целенасочена грижа от страна на собственичката на този дар.

Ако кожата е в тонус и има нормално ниво на хидратация – неравностите от така наречената „портокалова кожа“ ще се забелязват много по-малко и рядко. Обаче стане ли така, че кожата да загуби своята еластичност и здравина, то «портокаловата кожа» се проявава в цялата си „красота“. Затова една от най-важните задачи за всички жени, мечтаещи за съвършени форми от кръста надолу, е да се въведе ред в кожата и да се справят с целулита.

Давайте съвсем накратко да разясним какво е това целулит и защо общото състояние и външния вид на кожата е в пряка зависимост от неговото наличие. По същество, това са структурни изменения в подкожно-мастния слой, изразяващи се в локално увеличение на броя и размера на мастните клетки. Целулитът (липодистрофия) е не само козметичен, но и сериозен здравословен проблем, свързан със затруднените възможности на периферната лимфна и кръвоносна система да изведат токсините от проблемните зони. Тези токсини са образувани от нормалната метаболитна дейност (ендотоксини) и са „доставени“ и „вградени“ в междуклетъчния матрикс и в клетките заедно с храната, водата и въздуха, който употребяваме (екзотоксини).

При нормално функционираща лимфна и кръвоносна система тези токсини се извеждат от организма без проблеми. Съвременният начин на живот и хранене обаче създават редица затруднения за нормалното функциониране на лимфната и кръвоносната система и част от токсините не могат да се изведат и остават в клетките и междуклетъчните пространства. За да предпази тъканите от отравяне с ендо- и екзотоксините, които не са изведени от проблемните зони, организмът образува допълнителни мастни клетки, в които съхранява тези токсини, като едновременно се увеличава техния обем. Само за информация - една мастна клетка може да увеличи своя обем до 60 пъти, което е непостижимо за всички останали видове клетки в нашия организъм. Нарастването на количеството на тези мастни клетки и техния обем води и до образуването на целулита, който всъщност е огромен запечатан склад с отрови.

Рязкото разпечатване на този склад с активни антицелулитни средства в условията на ограничени от целулита възможности на кръвоносната и лимфната система за извеждане на освободените токсини и шлаки често води до допълнително натоварване на кожата с детоксикиращи функции, които не са й присъщи и тогава се появят обриви, зачервявания, гнойни пъпки в зоната на целулита. А това съвсем не допринася за перфектния вид на кожата, за който споменахме по-горе.
При това този естетически и здравен проблем не засяга само тези дами, чието тегло е далече от идеалното. Слабички, млади девойки се сблъскват с този проблем горе-долу със също толкова често, защото те също са подложени на въздействието на най-разпространените причини за възникване на целулита:

  • Излишък от мазнини и захари в организма
  • Ниската физическа активност
  • Хормонална пренастройка на организма
  • Наследственост
  • Тесни дрехи и обувки, токчета

Една от най-главните причини за поява на «портокаловата кожа» са хормоналните пренастройки, които се случват в женския организъм в периода на половото съзряване и по време на бременността.
Любопитно е, че в света за целулита започва да се говори активно едва преди около петдесетина години. Най-малкото за това никой не е говорил или писал публично, още повече на страниците на модните списания. Затова пък сега навсякъде се говори и пише за този проблеми, навсякъде изобилства от най – различни програми за справяне с целулита и подобряване на състоянието на кожата.

И действително, ако се действа комплексно, резултатите са действително впечатляващи. Физически упражнения, масаж, правилно хранене и качествената обгрижваща козметика ще ви помогнат да приближите своите бедра към идеалните форми. А крем-стимулаторът за съвършенство на бедрата от TianDe ще ускори многократно този процес и резултатът ще бъде 6+.

Благодарение на него кожата на бедрата ще стане видимо много по-еластична, гладка и стегната.
Кремът притежава много добър и силен разгряващ ефект, като неговото въздействие на тялото е подобен на термоактивен микромасаж, който просто е необходим за проблемните ханш и бедра. Натуралният му растителен състав способства за подобрение на състоянието на кожата, която става нежна и гладка като на бебе.
Какво съдържа този комплекс с целенасочено действие:

  • Кетони от малина, които притежават мастноизгаряши свойства
  • Кофеин, който ускорява метаболитните процеси в клетките
  • Екстракти от водораслите японска ламинария и фукус, както и екстракт от конски кестен, които намаляват отпуснатостта и повехналия вид на кожата
  • Ефирно масло от портокал, което извежда шлаките, токсините и излишните течности онт междуклетъчното пространство
  • Излек от червен пипер чили, който стимулира кръвообращението и повърхностния подкожен слой
  • Ментол, който охлажда, като същевременно помага да се извеждат течностите

Всички тези натурални компоненти в състава на крем-стимулатора за съвършенство на бедрата от TianDe работят в точно зададено направление, и вашата кожа с всеки изминал ден изглежда все по-добре.

Малиновите кетони са натурални фенолни съединения, които придават неповторимия ярък аромат на плодовете на малината. Използват се в парфюмерията, козметика и даже в храната. Притежават уникалното свойство да стимулират разцепването на мазнините, което улеснява извеждането на депонираните в клетките мазнини в междуклетъчното пространство и тяхното по-нататъшно извеждане от него. Това откритие е направено от японските учени – в редица опити те са установили, малиновия кетон е способен да ускори обменните (метаболитните) процеси в организма и паралелно с това да се бори с вече натрупаните мастни отлагания.

Кофеинът е алкалоид от растителен произход, който се съдържа в кафейните зърна, листата на чая и някои други растения. Ободряващият ефект на кафето е свързан именно с това вещество, което стимулира работата на мозъка и ни спасява от сънливостта. На кожата кофеинът има подобно действие и ефект - ускорява метаболизма в клетките. В състава на козметичните средства той активно се грижи за кожата, като я прави гладка, здрава и еластична.

Екстрактът от японска ламинария е истинска съкровищница от полезни вещества за нашия организъм. Ламинарията е по-известна като морско зеле, и всеки, който е пробвал да премине на здравословно диетично хранене, знае че няма да намери по-полезен продукт. В състава на това древно водорасло има комплекс от минерали и витамини, сред които йод, калций, натрий, магнезий, калий, хлор, алгинати, ретинол, витамини от група B, а също така и незаменими аминокиселини. Външното използване на това чудо на природата оказва действие на кожата едновременно на много фронтове:

  • отстранява излишните течности и ни избавя от отоците
  • оказва дренажен ефект и намалява увисването на кожата
  • повишава тонуса и еластичността на кожата
  • предотвратява появата на стрии


Екстрактът от кафявото водорасло фукус е още едно съкровище от океанските дълбини, което е верен помощник в нелеката задача да се отървем от излишното тегло. Кафявите водорасли фукус (Fucus Vesiculosus), известни още като „морски дъб” и „морско грозде” растат покрай бреговете на Северно море, в западната част на Балтийско море и в Атлантическия и Тихия океан. Те са натурален източник на йод, селен, цинк, манган, и осигуряват изобилие от витамини, аминокиселини и полиненаситени мастни киселини. Съдържат и компонент, наречен фукоидан, който има имуностимулиращи свойства. Прилага се както вътрешно, така и външно, като и в двата случая резултатите са впечатляващи. Като ингредиент в козметичните средства фукусът укрепва кожата, помага да се изведат излишните течности и прави влакната на съединителната тъкан много по-здрави. Това морско растение ще помогне да се простите с отпускането и провисването на кожата, още повече че екстрактът, използван в крема-стимулатор на TianDe, е от т.н. Fucus evanescens (изчезващ фукус), в който съдържанието на фукоидан е 5 пъти повече отколкото в ламинарията и, което е по-интересно, се синтезират няколко вида фукоидан! Този вид фукус расте на дълбочина по-голяма от 3 метра и само в Охотско море, което гарантира много по-малко замърсяване с промишлени замърсители, което е характерно за сродните водорасли, които растат над тази дълбочина.

Екстрактът от конски кестен е намерил широко приложение както в народната, така и в традиционната медицина. Съдържа гликозиди, сапонини, дъбилни вещества и още множество полезни елементи, които усъвършенстват кожата с всеки изминал ден. Повишава се нейния тонус, намалява отпуснатостта и провисването. Конският кестен притежава също така свойството да укрепва стените на кръвоносните съдове, благодарение на което се използва за профилактика на варикозното разширение на вените.

Ефирното масло от портокал е едно от най-популярните и ефективни средства против различните видове пъпки, кератози и туберкули по тялото. За сметка на своите активни киселини то бързо извежда шлаки, токсини и излишната течност от кожата. В резултат се нормализират обменните процеси, а излишните сантиметри в обема се стопяват пред очите ни. Това е отлично тонизиращо средство – след неговото използване кожата в проблемните места изглежда много по-млада и стегната.

Извлекът от лютивия червен пипер чили е парещо средство, спасяващо ни от много проблеми, свързани с несъвършенствата на кожата. Неговото действие се основава на стимулацията на кръвообращението в повърхностните слоеве на кожата благодарение на загряващия ефект. Мастната прислойка започва да се разрушава, като кожата се изравнява, а сантиметрите започват да се топят!

Ментолът отлично тонизира кожата, като я освежава и охлажда, придава ѝ свежест, помага на кожата да се избави от умората. Той също подпомага циркулацията на лимфата, оттока на кръвта и извеждането на излишните течности. Като резултат, «портокаловата кожа» става много по-малко изразена.

Крем-стимулаторът за съвършенство на бедрата, като всяко средство, работи в максимално ефективно в комплекс с други средства или действия. Ако съчетавате крем-стимулатора за съвършенство на бедрата от TianDe с ефективни упражнения, резултатът няма да ви накара да чакате! Схемата за използване е много проста.

На първо място, за много по-доброто проникване на крема в кожата, трябва да я почистите както трябва – а за тази цел идеално подхожда всяка една от солите от серията HainanTao или SPA technology на TianDe. След това нанесете крем-стимулатор на бедрата и ханша, изчакайте пълното попиване на крема и облечете плътен спортен клин! А оттук нататък всичко е много просто – включваш любимата си музика и започваш да се занимаваш, като едни от най-ефективните упражнения за ханша и бедра са приклякванията, присяданията и бягането на място.

Кремът-стимулатор за съвършенство на бедрата, нанесен преди тренировка, ще разгрее както трябва кожата, ще подобри кръвообращението и протичането на лимфата. Под въздействие на топлината продуктите на разпада ще започнат да се извеждат много по-бързо. В резултат получаваме прекрасен лимфодренажен ефект. 

Кое време е най-подходящо за използване на крем-стимулатора за съвършенство на бедрата? Това зависи от вашите навици!

  • Ако сте любителка на сутрешния джогинг, ако имате куче, което трябва да разходите сутрин, или просто сте готови да направите няколко упражнения преди да отидете на работа или на занятия, използвайте крем-стимулатора сутрин!
  • Ако ходите във фитнес – залата вечер след работа или занятия в училище, респективно университета, вземете крем-стимулатора с вас и го нанесете преди тренировките.
  • Ако не сте любители нито на сутрешните, нито на вечерните физически натоварвания, използвайте го два пъти на ден, като включите в хигиенните си процедури Слим душ-гел с аромат на цитруси.

Ако вече сте се сдобили с варикозно разширение на вените, ще е най-подходящо да използвате антицелулитния гел-липолитик вместо крем-стимулатора за съвършенство на бедрата.

За максимален ефект заменете обичайното кафе или чай с плодовия слим-чай от TianDe. Тази полезна и много вкусна напитка от екзотичния плод нони, с плодове от шипка, барбарис (кисел трън) и царевична свила способства за намаляване на апетита, подобряване на обмена на вещества, за избавянето на организма от излишните течности, токсини и шлаки. Богатият витаминен състав на този плодов чай позволява да се подобри самочувствието и да се поддържа имунитет по време и на най-строгите диети. Тази напитка помага да се спазва диета с допълнителна полза, тъй като не извежда витамините и минералите, което се случва по време на някои от драстичните диети, а точно обратното, насища организма с тях.

Автор на статията: Вангел Панов - Официален продуктов лектор на компания Тианде за България.



Най-четени статии

Активатори на растежа на косата
Публикувано на 2018-11-15
За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И мног... още >>
КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?
Публикувано на 2015-10-20
Сух компрес Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като... още >>
Змийска мас – ползи за кожата и косата
Публикувано на 2016-01-05
На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак ... още >>
"ПО СТЪПКИТЕ" НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА...
Публикувано на 2015-09-18
Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това числ... още >>
ПОМОЩНИК ПРИ ИЗБОРА НА ШАМПОАНИ И ПРОДУКТИ ЗА КОСА НА КОМПАНИЯ ТИАНДЕ
Публикувано на 2017-01-25
При косопад Сезонен косопад, породен от третирането на косата с преса, сешоар, често използване ... още >>
ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА
Публикувано на 2015-09-20
Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гр... още >>