(0)
Количка

ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА

Публикувано на 2015-09-20

Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гравитацията кръвта от краката се връща към сърцето отдолу нагоре! Не оттичането на кръвта от вените пречи високото хидростатично налягане, обусловено от силата на тежестта, действаща във вертикална посока, както и високото кръвно налягане в коремната кухина. Колкото по-голямо е теглото на тялото, толкова по-голямо е натоварването върху краката ни и върху кръвоносната система в тях. Комплексът растителни екстракти в състава на фитогела "Славитон” способства за отстраняването на застойните явления и облекчава «отичането» на вашите крака.

Крака без "възли"

При разширените вени (лат. "varix" – възел) във вените се образува застой на кръвта. Това се съпровожда с чувство на тежест, болка и оток в прасеца в края на деня, когато обувката, комфортна сутрин, вечер започва да стиска.

За известно време отоците могат да не се съпровождат от съдови удебелявания и възелчета. Това означава, че проблемът още не е засегнал външните вени, но бушува във вътрешните! Понякога първият сигнал за разширени вени могат да дадат ноктите на палците на краката – поради нарушения в кръвообращението те изтъняват, чупят се или обратно то – удебеляват и загрубяват.

Колкото по-рано се заемете с профилактика, толкова по-дълго вашите крака ще бъдат гладки, красиви и леки.

Тонизиращата сила на билките във фитогел "Славитон”

Енергията на растенията, включени в състава на фитогела "Славитон”, се усеща веднага след нанасянето върху кожата. Ароматът на ароматните билки освежава и повдига настроението. На мястото на умората идва лекотата.

Формулата на фитогела е усъвършенствана! Фитокомпозицията от екстракти от конски кестен, хмел, листа от хамамелис вирджински, мащерка и розмарин е допълнена с екстракти от лайка, жълт кантарион и червени водорасли.

Обновеният "Славитон" запазва приятната си нелепнеща текстура, която леко се разпределя по кожата и бързо попива, без да остава следи по дрехите.

Разширени вени:

... като решето: от препълването с кръв стените на вените се разтягат, порите им се разширяват и започват да приличат на решето. В резултат на това течната част от кръвта (лимфата) излиза в подкожната повърхност и образува оток.

... като блато: след излизането на лимфата извън пределите на вените кръвта в тях се сгъстява, съсирването се повишава и в резултат се образуват тромби. Кардиолозите отнасят разширените вени към опасните за живота състояния. "Разширените вени в началото бият по краката, а след това стрелят в сърцето", твърдят медиците.

Без разширени вени:

Благодарение на тонизиращото свойство на екстрактите от конски кестен, хамамелис вирджински, жълт кантарион и червени водорасли съдовете стават по-еластични, не пропускат течността в подкожната тъкан, предотвратявайки появата на отоци.

Екстрактът от хмел съдържа фитоестрогени, които заедно с активните съставки от конски кестен, нормализират съсирването на кръвта и намаляват риска от образуване на кръвни съсиреци "тромби".

Екстрактите от мащерка и лайка нормализират метаболизма в тъканите, подобряват техния трофизъм (хранене), имат антисептични свойства, предотвратяват образуването на венозни язви.

Провеждайте профилактика срещу разширени вени при:

  • Ако вашата майка или баба са страдали от разширени вени
  • (рискът достига 70 %). В наследство се предава не самата болест, а генетично обусловеният строеж на вените: слаби съединителни тъкани на венозните стени, вродени непълноценни клапани на вените.
  • Ако водите заседнал начин на живот. Венозната система на краката заслужено наричат "периферно сърце": сърцето само не е способно да издигне цялата кръв от краката, затова тя достига до него главно за сметка на съкращение на мускулите на коленете, бедрата и стъпалата, действащи при движение, като помпа. Продължителното стоене на крака или в седнало положение парализира работата на мускулите и води до застой на кръвта в краката.
  • Ако ви се налага да носите високи токчета по-често от 2-3 пъти на месец. Лекари-флеболози съветват да се носят обувки с токчета не по-високи от 4 см, за да се предотврати увреждането на вените на краката. Височина на тока от шест см вече е "опасна". И обувки с токчета по-високи от 10 см са сериозна заплаха, такива може да се носят 1-2 пъти месечно, при това само за 3-4 часа.
  • Ако приемате орални контрацептиви. Хормоналните препарати нарушават обмена на веществата във венозната стена, понижават нейния тонус.
  • Ако планирате или сте преживели бременност. Бременността променя хормоналния фон, увеличава количеството на иркулиращата кръв (до 35%), повишава венозното налягане и снижава тонуса на мускулатурата на стените на съдовете. 


Най-четени статии

Активатори на растежа на косата
Публикувано на 2018-11-15
За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И мног... още >>
КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?
Публикувано на 2015-10-20
Сух компрес Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като... още >>
Змийска мас – ползи за кожата и косата
Публикувано на 2016-01-05
На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак ... още >>
"ПО СТЪПКИТЕ" НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА...
Публикувано на 2015-09-18
Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това числ... още >>
ПОМОЩНИК ПРИ ИЗБОРА НА ШАМПОАНИ И ПРОДУКТИ ЗА КОСА НА КОМПАНИЯ ТИАНДЕ
Публикувано на 2017-01-25
При косопад Сезонен косопад, породен от третирането на косата с преса, сешоар, често използване ... още >>
ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА
Публикувано на 2015-09-20
Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гр... още >>