(0)
Количка

Какви са приликите и разликите между сериите „Енергия на билките“ и новите „Нефритова свежест“

Публикувано на 2018-12-12

Хиляди жени в 32 страни по целия свят използват популярните и вече дори легендарните продукти в асортимента на TianDe – дамските превръзки. Те отдавна са осъзнали, че главната тяхна ценност е в това, че те защитават здравето на жената, а не само бельото! Това са не просто хигиенно средство, а високоефективен фитокомпрес, който притежава огромно количество полезни свойства.


Въпреки това в моята, вече почти 7-годишна практика като консултант на корпорация TianDe, един от най-често задаваните въпроси, с които съм получавал от клиентките си, е въпроса: „Защо да избера точно „Нефритова свежест“, а не „Енергия на билките?“. Или обратно: „Защо да ползвам „Енергия на билките“, като мога да използвам по-евтините „Нефритова свежест?“ Получавайки този въпрос аз разбирам, че съм пропуснал нещо при обяснението на решението за проблема, който има моята клиентка, и е необходимо отново да обясня кое е общото, а кое - разликата между двете серии дамски превръзки, които кампанията предлага още от самото си стартиране като през 2007 година.


Серията „Енергия на билките“ включва:


Тези превръзки са разработени от учените в Държавния център по китайска медицина и се произвеждат с високотехнологично оборудване.


Структурата на дамските превръзки е следната:


  1. Повърхността, изготвена от висококачествена вискоза, е перфорирана и способства за бързо попиване на течностите;
  2. Фитомембраната, която се намира непосредствено под повърхностния слой, изпълнявайки функцията на лечебен компрес, като едновременно обезпечава и висока въздухопроводимост;
  3. 100% натурален памучен слой, моментално абсорбира течностите, позволява на кожата да диша;
  4. Ултрапопиващ полимерен слой, който превръща течността в гел и предотвратява нейното протичане;
  5. Външен слой, който блокира течността
  6. Превръзката се прикрепя към бельото посредством безвредно органично лепило, което се използва в хранителната и фармацевтичната промишленост!

Фитомембраната, която се намира непосредствено под повърхностния слой, представлява специална лента от нетъкан текстил, която е импрегнирана с патентован концентрат от растителни екстракти, подготвен по старинни рецепти на лечителите на китайската династия Тан. Активните компоненти на този концентрат от 49 лечебни растения са получени по метода на свръхкритичната екстракция! При този съвременен метод биологично активните вещества, извлечени от растенията, не променят своята структура. Концентрацията на активните компоненти в екстракта достигат 70 – 80 % , което в голяма степен превишават аналогичните показатели в растителните настойки и отвари. 1 л. от тази композиция се получава от 7-8 килограма свежонабрани билки. Този модерен метод на екстракция осигурява по - дълбочинно извличане от една страна, а от друга - съставът на необходимите активни компоненти да не бъде променен от разтворители, температурни условия или налягане, които се използват при остарелите методи за екстракция.


В рецептурата на концентрата, използван за обогатяване на превръзките, влизат екстракти от: китайски аконит, китайска ангелика, бял оман, мента, орлови нокти, корен от володушка, смилакс гладък, книдуум на моне, кодонопсис дребновърнест, ванилия, борнеол, бархатник, гирчевник влагалищен, блатен аир и др.)


Превръзките за критични дни и нощи от серията „Енергията на билките“ съдържат експрес-тест за контрол на микрофлората, с помощта на който всяка жена може в течение на 30 секунди в домашни условия да определи наличието или отсъствието на заболявания на половите органи. Всеки възпалителен процес предизвиква нарушение на нормалния рН-баланс, и цветовият индикатор на теста ще го покаже веднага. С помощта на клечка с памук, която също се намира в опаковката на тестера, трябва да се вземе намазка от слизестата тъкан на генеталиите, да се нанесе на цветовия индикатор и след 10 секунди да се сравни неговия цвят с цветовата таблица, която също се намира в опаковката.


Ефективността на превръзките “Енергия на тревите” се усеща няколко минути след поставянето: изчезват симптомите на дискомфорт, сърбеж и парене,. Може да възникне индивидуално усещане на затопляне или прохлада, което преминава след няколко минути.


От своя страна обновената серия „Нефритова свежест“ включва:


    Преимуществото на новите дневни дамски превръзки „Нефритова свежест“ се състои в това, че имаме вече 5 слоя вместо досегашните 4, като повърхностния слоя е с 15% повече перфорация, попиващия гел е нов - същият, който се използва при детските памперси и количество му е увеличено с 20%, и има вече 10 защитни бариери срещу протичане вместо досегашните 5.


    Преимуществото на новите нощни дамски превръзки „Нефритова свежест“ се състои в това, че имаме вече 6 слоя вместо досегашните 5, като повърхностния слоя е с 18% повече перфорация, попиващия гел е също нов - същият, който се използва при детските памперси и количество му е увеличено с 20% и е равномерно разпреден по цялата превръзка, а не на отделни участъци както в досегашните. Също има вече 10 защитни бариери срещу протичане вместо досегашните 5.

      Преимуществото на новите ежедневни дамски превръзки е, че са импрегнирани допълнително с комбинация от екстракт от мента, който притежава противовъзпалително действие, екстракт от китайска камелия, който притежава антибактериално действие, масло от карамфил, който притежава противовъзпалително, противогъбично и антисептично действие. Имат подобрено плътно закрепване за бельото, не се сгъват и не се деформират, като повтарят движението на тялото, което ги прави подходящи за употреба дори и при активни занимания със спорт.

        Те са с деликатна и нежна повърхност, не се деформират и се фиксират надеждно, като са допълнително ивпрегнирани с екстракт от мента и китайска камелия. Имат имплантиран анионен чип, който подобрява микроциркулацията на кръвта, притежава противовъзпалителна свойства, влие положително на микрофлората, бори се с причините, предизвикващи възпаленията на влагалищна обвивка и подобрява вътрешната секреция. Способства за нормализацията и възстановяването на менструалния цикъл.


        Тези дамски превръзки съвершенно назабелязано съхраняват вашето здраве, като за комфорта и здравето се грижи природен комплекс от екстракт от мента (притежава противовъзпалително действие), екстракт от китайска камелия (притежава антибактериално действие), масло от карамфил (притежава противовъзпалително, противогъбично и антисептично действие). Приложими са за всички видови дамско бельо - класическо бельо, танга, стринг, бикини, шорти. Увеличено е количеството превръзки в една опаковка при запазване на цената.


        Дамски превръзки „Нефритова свежест“ са създадени от учените от китайския Държавен институт по медицина и фармакология, а обновената серия е с подобрен фитокомплекс, разработен от учените в Научно-иследователски институт в гр. Гуанчжоу. В разработката на превръзките са използвани съвременни медицински технологии с прилагане на патентованата фитокомбинация FCM, която съдържа етерични масла и екстракти от 18 лечебни растения (масло от чер пипер, екстракти на гирчовник влагалищен, лайка, пустинннк, шафранка, амурски бархатник и др.). Тази комбинация сега вече е допълнена с екстракт от листата на китайска камелия (или зелен чай, който притежава антибактериално действие, премахва сърбежа и радразненията), екстракт от мента (подарява усещането за свежест, притежава противовъзпалително действие) и масло от карамфил (притежава противовъзпалително, противогъбично и антисептично действие. нормализира менструалния цикъл).


        Превръзките „Нефритова свежест“ се препоръчват: за поддържане на здрава влагалищна флора, профилактика на гинекологични заболявания, на етапа на поддържаща терапия и закрепване на резултатите от проведено лечение. Имат антибактериално, противовъзпалително и обезболяващо действие.


        И така, нека започна с приликите:

        Двете серии са преди всичко сухи компреси, а едва след това висококачествени хигиенни средства. Лечебно-профилактичният ефект на дамските превръзки е основан на признати натуропатични методики за лечение на човека като фитотерапия, ароматотерапия, енерготерапия и акупунктура. Лечебните компоненти на билките активно въздействат върху слизестите тъкани на женските полови органи, през които всмукването на лечебните вещества е много по-силно, отколкото през кожата на други части на тялото. Това е поради по-богатата кръвоносна и лимфна система, слизестата повърхносту както и наличието на повече нервни окончания.

        Действието и на двете серии е приблизително еднакво, като превръзките „Енергия на билките“, благодарение на по-богатия си състав имат по-широко и дълбочинно въздействие, което се изразява в:

        • Нормализиране на киселинно-алкалния баланс на женските полови органи;

        • Потискане развитието на патогенни микроорганизми като бактерии, микроби, гъбички, микропаразити;

        • Възстановяване на здравата микрофлора на влагалището с възстановяване на следните показатели - 90% лактобактерии, 9% бифидобактерии и до 1% условно – патогенни микроорганизми;

        • Подобряване на местното кръвообръщение, намаляване на отоците в областта на половите органи, отстраняване на застойните явления;

        • Облекчаване на болевите усещания;

        • Намаляване на климактеричните прояви;

        • Подпомагане да се закрепят резултатите, достигнати в хода на комплексно лечение;

        • Повишаване чувствителността на микроорганизмите към антибактериалните препарати;

        • Повишаване тонуса на мускулите на малкия таз;

        • Подобряване качеството на интимния живот.

        Общи са и противопоказанията за прилагане на двата вида дамски превръзки. Не се препоръчват за носене в допубертна възраст, бременост и по време на кърмене.


        Основната разлика между двата вида превръзки може да се определи по следния начин:


        • Докато „Нефритовата свежест“ се използват основно за поддържане на интимния комфорт, здравето и за профилактика на гинекологични заболявания, то „Енергия на билките“ е неразделна част от 4-те основни програми на корпорацията за разрешаване на сериозни здравословни проблеми, предизвикани от инфекциозни заболявания, неопластични изменения в женската полова система, мастопатия, както и неутрализирането на негативните състояния при настъпването на климакса. Благодарение на по-богатия си състав от екстракти на билки дамските превръзки „Енергия на билките“ могат да бъдат определени с профилактично - терапевтично действие, докато „Нефритовата свежест“ са с преимуществено профилактично действие.
        • Нещо, което винаги съветвам моите по-млади клиентки и особено майки на девойки, които са вече с менструация. Ако няма здравословни проблеми във възрастта, когато настъпва първата менструация лично аз препоръчвам да се започне с „Нефритова свежест - супер“ за критичните дни и нощи по време на менструация и да се продължи с ежедневните с анионите или супертънките от същата серия, дори ако клиентката преценя, че няма необходимост от носенето им. Едномесечно носене на тези превръзки категорично слага началото на решението с проблемите, предизвиквани от предменструалния синдром за следващата менструация. Категорично мога да заявя, че при почти 100% от моите млади клиентки, които са имали силни предменструални болки, след такова приложение на „Нефритова свежест“ изчезват или силно намаляват болките.

        Нека повторим: дамските превръзки на TianDe са преди всичко сухи фитокомпреси и едва след това висококачествени хигиенни средства. Повърхността им притежава висока степен на хигроскопичнос, което предотвратява появата на раздразване, парене и сърбеж.


        И нека не забравяме, че китайските лечители считат половите органи за корени на живота, които са свързани с всички други жлези и органи. От една страна китайската медицина разглежда слабините като сложен механизъм, работещ подобно на помпа, позволяваща или да се всмуква и натрупва жизнената енергия в тялото или да изтича от него. Силните и здрави мускули на слабините обезпечават нормално положение на всички вътрешни органи. Ако тези мускули са отпуснати, няма да има достатъчна опора за вътрешните органи и те започват да се отпускат все повече като по този начин пречат един на друг, което влече след себе си застойни явления, натрупване на токсини и деградация на органите на малкия таз.

        От друга страна, слабините са един от силните енергийни центрове на нашето тяло, в който е съсредоточено огромно количество биоактивни точки. Именно това познание за значението на здравето на репродуктивните органи е позволило на лечителите в древен Китай да разработят уникален арсенал от лечебни средства за съхраненията на здравето им. На първо място в този арсенал са именно лечебно - профилактичните дамски превръзки, чиято формула корпорация TianDe e използвала за да предложи на съвременната жена комфорт, здраве и хармония!


        Автор на статията: Вангел Панов - Официален продуктов лектор на компания Тианде за България.



        Най-четени статии

        Активатори на растежа на косата
        Публикувано на 2018-11-15
        За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И мног... още >>
        КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?
        Публикувано на 2015-10-20
        Сух компрес Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като... още >>
        Змийска мас – ползи за кожата и косата
        Публикувано на 2016-01-05
        На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак ... още >>
        "ПО СТЪПКИТЕ" НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА...
        Публикувано на 2015-09-18
        Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това числ... още >>
        ПОМОЩНИК ПРИ ИЗБОРА НА ШАМПОАНИ И ПРОДУКТИ ЗА КОСА НА КОМПАНИЯ ТИАНДЕ
        Публикувано на 2017-01-25
        При косопад Сезонен косопад, породен от третирането на косата с преса, сешоар, често използване ... още >>
        ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА
        Публикувано на 2015-09-20
        Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гр... още >>