(0)
Количка

ЛУКСОЗНА БЯЛА КОЗМЕТИКА С МОРСКИ КОЛАГЕН

Публикувано на 2018-11-21

Силата на морската стихия, от която е родена богинята на красотата Афродита, се съдържа в козметичната серия Marine Collagen. Това са луксозни продукти, предназначени за кралица, която иска да изглежда като принцеса.

Ценни козметични качества притежават не само морските организми, но и самата вода: в солените вълни се съдържат практически всички елементи от таблицата на Менделеев.

Тайната на морето е разкрита през 1904 г. от френския изследовател Рене Квинтон, след като доказа, че химичният състав на морската вода е близък по състав на кръвната плазма на човека.

Козметичните продукти Marine Collagen «работят» без посредници, като въздействат върху основния сред отговорните за младостта на кожата компоненти — колаген.

При организмите, които се намират на върха на дървото на еволюцията, хората, без никакво съмнение, най-важен белтък — е колагенът. 40% от човешкия колаген се намира в кожата, затова тя първа сигнализира за неговия дефицит, образувайки бръчки.

Съединителната тъкан на кожата, дермата, 70% се състои от колаген. Именно от него зависят здравината, еластичността и гладкостта на кожата. Колагенът постоянно се произвежда от човешкия организъм, но с възрастта количеството му намалява и към 35-годишна възраст достига половината от онова, което е било на 20 години.

Недостигът на колаген в кожата може да се компенсира с помощта на козметичните продукти Marine Collagen. Основният им компонент е морски колаген, структурата на който е най-близка до човешкия колаген, затова кожата го усвоява максимално ефективно, приемайки го като «свой».

Морският колаген е аналог на колагена на човешката кожа:

  • вгражда се в междуклетъчния матрикс и задейства механизма на обновяване на колагеновата структура с последващо обновяване на тъканите;
  • усъвършенства междуклетъчните връзки, подобрявайки обмяната на веществата и подхранването на кожата;
  • образува върху кожата въздухопропусклива белтъчна матрица, притежаваща пластифициращи, изглаждащи свойства и предотвратяващи загубата на вода.

Източник на морски колаген за козметиката Marine Collagen е кожата на морска дълбоководна треска (Hydrolyzed Gadidae Protein) и бисусни нишки (Hydrolyzed Mytilus Edulis Byssus).

Бисусните нишки са секрет от жлезите на мидите от вида Черна морска мида. Те образуват тънки, но здрави белтъчни нишки, с които се прикрепят към миди, камъни и пясък. Думата «бисус» произлиза от гръц. byssos — «тънка прежда». 

От бисусни нишки в древни времена са правили разкошни материи, наричани «морска коприна». Тя е била толкова нежна и лека, че чифт ръкавици, изтъкан от нея, е можел да се побере в черупка от малък орех.

Днес бисусните нишки са рядък и скъпоструващ продукт. Една мида произвежда 1-2 гр. нишки, а за да се получат 200-300 гр. бисус, е необходимо да се отделят от камъка и обработят 1000 мекотели.

Продукти, влизащи в състава на серията Marine Collagen:

  • Подмладяващ дневен крем "Marine Collagen" - Интензивно насища кожата с влага, освежава и тонизира. Стимулира синтеза на колаген, спомага изглаждането на фини бръчки и изравняването на микрорелефа на кожата, повишава гъвкавостта и еластичността на кожата. Защитава от негативното влияние на свободните радикали.

    • Подхранващ възстановяващ нощен крем "Marine Collagen" - Възстановява кожата след стреса през деня, попълва антиоксидантните й резерви. Спомага обновяването на клетките на кожата, уплътняването на структурата й, Повишаването на еластичността, съкращаването на дълбочината и количеството бръчки. Регулира хидролипидния баланс на кожата, укрепвайки естествените защитни механизми.
    • Изглаждащ гел-крем за очен контур "Marine Collagen" - Изглаждащият крем-гел за околоочен контур е създаден предвид особеностите на кожата на клепачите. В състава му са включени основните компоненти от серия Marine Collagen — морски колаген и хиалуронова киселина, а също така екстракт от азиатска центела, екстракт от тагетес, ретинол, масло от жожоба, екстракт от водорасли, витамин Е и алантоин.
    • Маска за лице "Спори от водорасли" - 100% НАТУРАЛЕН ПРОДУКТ. Активен биокомплекс спори от водорасли. Има мигновен резултат. Кожата е овлажнена, изглежда безупречно гладка и еластична. Контура на лицето е прибран, дълбоките бръчки са изгладени. Тена на лицето е идеално изравнен, свеж, блестящ без мазнина.



      Най-четени статии

      Активатори на растежа на косата
      Публикувано на 2018-11-15
      За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И мног... още >>
      КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?
      Публикувано на 2015-10-20
      Сух компрес Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като... още >>
      Змийска мас – ползи за кожата и косата
      Публикувано на 2016-01-05
      На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак ... още >>
      "ПО СТЪПКИТЕ" НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА...
      Публикувано на 2015-09-18
      Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това числ... още >>
      ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА
      Публикувано на 2015-09-20
      Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гр... още >>
      ПОМОЩНИК ПРИ ИЗБОРА НА ШАМПОАНИ И ПРОДУКТИ ЗА КОСА НА КОМПАНИЯ ТИАНДЕ
      Публикувано на 2017-01-25
      При косопад Сезонен косопад, породен от третирането на косата с преса, сешоар, често използване ... още >>