(0)
Количка

Програма за стабилен имунитет

Публикувано на 2018-11-19

За да не променяме гледната си точка от болничното легло, е необходимо да погледнем на своите приоритети от нова гледна точка и да пазим и увеличаваме не само своите пари, но и своето здраве!

Здравето всъщност е ценен капитал, посредством който можем да постигнем всяка цел. Здравето е не само отсъствие на болести, но и добро настроение, отсъствие на умора, позитивно отношение към обкръжаващата среда, оптимизъм и работоспособност, доброжелателност и желание за действие. А болестта, според редица китайски автори, е проява на защитните сили на организма, управлявани от имунната система, против вътрешни и външни токсини. Това е опит на организма да компенсира пораженията, възникнали вследствие на постоянното отравяне на организма от органични и неорганични ксенобиотици. По данни на Световната здравна организация нашето здраве зависи:

55% от начина на живот, който водим,

18% - от наследствеността,

17% - от околната среда

10% - от системата на здравеопазване

И ако ние сами много трудно бихме могли да въздействаме върху последните три фактора, то върху първия, който е с най-голямо влияние, всичко зависи от нашата воля, а и до голяма степен съобразителност в начина на живот, който водим.

От друга страна, състоянието на здравето е в пряка зависимост от състоянието и баланса в реакциите на имунната ни система към това постоянно отравяне на организма от органични и неорганични ксенобиотици. Когато имунната система не работи добре и не е балансирана, последствията могат да бъдат сериозни. Нарушенията в балансираната работа на имунната система могат да доведат до:

  • Алергия и астма: нецелесъобразно силен имунен отговор към обикновено безобидни вещества.
  • Имунодефицитни болести: заболявания с намалена резистентност към инфекции.
  • Автоимунни болести: заболявания, при които имунната система атакува погрешно собствени клетки и тъкани.

Всеки един от нас сам може да си осигури стабилна имунна система с балансирани реакции, която ще ни помогне да сме здрави не само през настъпващия застудяващ период, но и през пролетта. За тази цел е добре именно в периода на прехода между есента и зимата да се приложи за един медец разработената от експертите на корпорация TianDe програма „Стабилен имунитет“.


ПРОГРАМА „СТАБИЛЕН ИМУНИТЕТ”

Продуктите, които се използват са следните:

  1. Фиточай със златен корен“ 1/3 чаша три пъти на ден по време на храна
  2. Таблетки с бял трън и витамин B2“ по една таблетка на ден по време на храна – вечер
  3. Цитрокалцевит“ - по 2 таблетки 1 път на ден по време на храна.
  4. Комплекс с гръцки орех” – 1 таблетка 3 пъти на ден по време на храна - от 20-я до 30-я ден.
  5. Слим чай - 3 пъти на ден 30 минути преди ядене - от 20-я до 30-я ден.
  6. Детокс пластири „Master Herb“ - от 20-я до 30-я ден

Основната цел на програмата е постигането на корекция на обменните процеси, стабилизиране на функциите на черния дроб и имунната система, антиоксидантно, противопаразитарно и общоукрепващо действие


Препоръчва се на всички, които се грижат за своето здраве, дълголетие и красота, а също така и на тези, които открият в себе си 2-3 от следните признаци:

  • живеят в голям град, неблагоприятен в екологично отношение район или работите в предприятие с вредно производство,

  • наличие на вредни навици (пушене, употреба на алкохол и др.),

  • малко подвижен начин на живот,

  • продължително излагане на слънце,

  • чести стресови ситуации или хроничен стрес,

  • скоро прекарана операция или травма, претърпени операции по отстраняване на сливиците, аденоиди или апендикса,

  • употребяват малко количество плодове, зеленчуци и ядки в дневния порцион за хранене,

  • прием на голямо количество лекарства,

  • проблеми с теглото (излишно или недостатъчно),

  • чести и непродължителни респираторни заболявания,

  • наличие на хронични заболявания,

  • алергия,

  • проблеми с кожата (кожни заболявания, обриви, суха кожа), косата (косопад, ранно побеляване, омазняване) и ноктите (изтъняване, пигментация, разслояване),

  • влошаване на вниманието и паметта,

  • чувство на умора без видима причина, апатия, безпричинен гняв или раздразнение, лош сън.

Тази програма се провежда 2-3 пъти в годината или когато е наложително при изостряне на някои от гореизброените признаци.


Допълнителни препоръки:

  1.  Да се употребява минимум по 2 литра чиста вода на ден (ако няма ограничение по здравословни причини)
  2. При възникване на признаци на очистителна криза (лека отпадналост, световъртеж и др. подобни) да се увеличи потреблението на вода, (ако няма някакви ограничения поради здравословни причини) и да се използва допълнително детоксикационния пластир „Мастер Херб”,
  3. В сезона на простудните заболявания да се използва загряващата вана от серията „TALASSO”.

Количество на необходимите продукти за реализацията на програмата „Стабилен имунитет“:

Фиточай със златен корен“  - 1 опаковка

Таблетки с бял трън и витамин B2 - 1 опаковка

Цитрокалцевит - 1 опаковка

Комплекс с гръцки орех - 1 опаковка

Слим чай - 2 опаковки

Детокс пластири „Master Herb“ - 10 опаковки


По време на изпълнението на програмата „Стабилен имунитет“ се приема по три пъти на ден по време на храна 1/3 чаша от фиточай с китайска ангелика и златен корен (биологично активна добавка), който се състои от корени от китайска ангелика, корени от златен корен, семена от лен, цвят от невен, цветове от пурпурна ехинацея, цветове от лайка. Фиточаят се приготвя по следния начин - 1 филтър пакет се залива в 200 мл. гореща вода и се оставя да да престои между 15-20 мин., след това същият пакет се залива отново с 200 мл. гореща вода и тази доза от общо около 400 мл. се разделя на три части.

Фиточая със „Златен корен” се препоръчва за профилактика и решаване на проблеми, които са възникнали вследствие на занижена или слаба имунна реакция като мастопатия, миома на матката, ерозии, кисти, ендомитриози, болезнени и нередовни месечни цикли, тумори с различна етиология, но също така и за активизация на ферментативните системи и окислително – възстановителните процеси в организма, усилване на синтеза на хормони и регенерация на тъканите, повишава и балансира имунитета, отслабва възпалителните процеси, повишава съпротивата на организма на неблагоприятните фактори на околната среда.

Златният корен (родиола четиричленна) е алтайски ендемит (расте само в планините на Алтай). Той е едно от най-силните имунно- и адаптогенно средства. Към уникалните свойства на златния корен се отнася и способността му да подмладява организма, като с негова помощ органа не само се излекува, но и става биологично по-млад, дори нещо повече, златния корен съдържа много рядък природен хормон, отстраняващ ендокринните нарушения.


През целия едномесечен период на програмата „Стабилен имунитет“ се приема биологически активната добавка към храната „Таблетки с бял трън и В2“, която е на основата на екстракта от бял трън с добавяне на витамин В2, която се отличава с високо съдържание на действащи вещества, в частност на силимарин, и в удобен прием – само една таблетка на ден.

Основни свойства на компонентите на комплекса:

  • Способства за очистването, защитата и възстановяването на разрушените чернодробни клетки (стимулира синтез на белтъци, доставя структурния материал за строежа на клетъчните мембрани и т.н.), нормализация на неговите функции и обмена на веществата.
  • Подобрява функциите на задстомашната жлеза (панкреаса), оказва инсулиноподобно действие.
  • Поддържа функциите на жлъчния мехур, като премахва причините за образуване на камъни в жлъчния мехур и жлъчкопроводните пътища, облегчава функционирането на организма при отстранен жлъчен мехур.
  • Подобрява секреторната и двигателната функция на стомаха и червата.
  • Укрепва сърдечно-съдовата система.
  • Притежава мощно антиоксидантно и имуномодулиращо действие, стимулира работата собствени антиоксидантни системи на организма.

Препоръки за прием:

  1.  Възрастните приемат по 1 таблетка 1 път на ден по време на храна. Минимален курс за прием – 3-4 седмици (1 опаковка).
  2. При лъчева и химиотерапия се препоръчва комплексът да се приема 1-2 седмици по време на храна преди процедурите, по време на процедурите и 3-4 седмици след курса за интензивна терапия.
  3. За защита на черния дроб от разрушителното действие на алкохола се препоръчва да се приема 1 таблетка до приема и 1 таблетка след приема на спиртните напитки.
  4. По време на приема комплексът започва активно освобождаване на чернодробните клетки от натрупаните вредни вещества, затова се препоръчва да се пие повече вода, дори и само през първите 2 седмици на приема, ако няма ограничения за прием на течности. Това позволява бързо да се изведат от организма токсичните вещества и продуктите на обмена.
  5. По време на приема са възможни кратковременни влошавания на самочувствието (гадене, световъртеж, болезнени усещания в дясното подребрие). Тези явления свидетелстват за активизация на очистителни и целителни процеси. При поява на подобни явления следва временно да се намали дозировката (да се приема по 1/4 или 1/2 от таблетката на ден) и да се пие повече вода, ако няма ограничения за приема на течности.
  6. При хронични заболявания се препоръчва комплексът да се приема 2-3 месеца непрекъснато.
  7. Постъпването на вредни вещества в организма с въздуха, храната, лекарствата е постоянно и ежедневно, затова за съхранение и усилване на ефекта, а също при хронични заболявания може да се премине на постоянен ежедневен прием на 1/4-1/2 таблетка 1 път на ден (по-добре вечер)
  8. Профилактичните мероприятия по очистването и укрепването на черния дроб се препоръчва да се провеждат 2 пъти в година - през пролетта и есента. Пролетта е време на сезонна активност на черния дроб, и всяка грижа за него в това време на годината ще донесе на организма максимална полза. През есента функциите на черния дроб отслабват и той се нуждае от помощ и поддръжка.

През целият едномесечен период на програмата „Стабилен имунитет“ се приема Биологически активна добавка към храната „Цитрокалцевит“, който съдържа калциев цитрат (сол на органична киселина), витамини А, Д3, В1, В2, В3, В6, В9, В12, С, Е, РР, Н, Препоръчителната денонощна дозировка на „Цитрокалцевит“ попълва дефицита не само на калций, но и основни витамини - А (на 100 %), Д3 (120 %), В1 (на 60 %), В2 (на 60 %), В6 (на 60 %), В12 (на 80 %), С (на 80 %), Е (на 40 %), биотин (на 100 %), фолиевва киселина (на 100 %), като от една страна витамините улесняват усвояването на калция, а от друга калцият усилва позитивното действие на някои от витамините в комплекса!

Комплексът се препоръчва за възрастни и деца, бременни и кърмачки. Той може да стане базов продукт във всякакви оздравителни програми, тъй като способства за отстраняване на първопричините за зашлаковане и болшинството заболявания – закисляването на организма.


Да укрепите „имунния караул“ на организма ще помогне приема през последните 10 дни на „Комплекс с орех и шийтаке“, който е многофункционален продукт на основата на екстрактите от зелените листа и околоплодната кожа на зелените орехи и легендарния „крал на гъбите“ шиитаке, към чийто вещества са чувствителни болшинството хелминти и едноклетъчни микроорганизми, вируси и други паразити. Това са уникални имунокоректори и антиоксиданти, способни да укрепят защитата на организма от много заболявания. Съставът на комплекса са екстракт от листата на орех, екстракт от кората и вътрешните ципи на зелените плодове на ореха, шиитаке на прах, спомагателни вещества.

Основни достойнства на компонентите на комплекса:

  • Компонентите се отличават с богат състав. Зелените листа и околоплодната кора на зелените орехи съдържат: флавоноиди (кверцитрин, астрагалин, мирцитрин); витамини С, РР, каротин; ефирни масла, органични киселини (лимонена, ябълкова); фенолкарбонови киселини (галова); дъбилни вещества; кумарини (елагова киселина); хинони (юглон, хидроюглон); минерални вещества (калий, калций, магнезий, желязо и йод). По съдържание на витамин С и провитамин А листата на ореха не отстъпват на шипката и касиса. Шиитаке съдържа голямо количество цинк, витамин D, уникални полизахариди, всички основни аминокиселини. Основното и най-известното действащо вещество на шиитаке е полизахарида лентинан, който се счита за едно от най-ефективни противотуморни средства.
  • Явяват се природни противопаразитарни средства с широк спектър на действие. Зелените листа и кората на зелените орехи са проверени от времето противопаразитарни средства, използвани още от времето на Хипократ, Диоскорид, Авицена. Съвременните паразитолози ги считат за едни от най-ефективните средства против широк спектър паразити (хелминти, едноклетъчни, бактерии, вируси). Шиитаке като уникален растителен биокатализатор и имунокоректор значително усилва действието на ореха, способства за отстраняване от организма на продуктите от жизнената дейност и разлагането на паразитите.
  • Формира се противопаразитарен имунитет. Съществуването на един многоклетъчен организъм в друг, чужд на него в антигенно отношение, е имунологичен парадокс, който може да има място само при наличие у паразитите на ефективни механизми за неутрализиране на имунната система на „хазяина“. Заселвайки се в организма, те още повече отслабват тази уникална защитна система, водейки до развитие на разнообразни форми на придобит имунодефицит. Богатият състав и имунокоректиращи, антибактериални, противогъбични, антиоксидантни свойства на листата и околоплодната кора на ореха и шиитаке позволяват значително да се усилят и укрепят собствените защитни сили на организма и ефективно да се борят не само с възрастните хелминти, но и с техните яйца и кисти. Най-забележителното свойство на комплекса е, че не само унищожава възрастните паразити, техните яйца, кисти, но и помага на имунната система да изхвърли отпадъците, които много често предизвикват "неясни според лекарите" инфекции.
  • Оказват мощно противовирусно действие. Противовирусните свойства на шиитаке се проявяват даже при такива сериозни инфекции, като херпес, вируси на хепатита и ВИЧ. В Япония, например, шиитаке включен в националната програма за борба със СПИН.
  • Имат широк спектър на полезни свойства. Листата и кората на зелените орехи и шиитаке традиционно се използват за противопоставяне на заболявания на щитовидната жлеза (заради тирозина – аминокиселина, съдържащ се в кората на зелените орехи), захарен диабет, мастопатия и други заболявания на млечните жлези, при дисбактериоза, възпаление на лимфните жлези и възли, кръвотечения и т. н. Широко известни са и изключителните противотуморни свойства на тези природни продукти.

В последните 10 дни на програмата „Стабилен имунитет“ се използва и Плодов слим чай от TianDe, който е прецизно балансиран състав от изсушени плодове от нони, шипка, барбарис (кисел трън), както и свила от царевица. Този чай помага да се избегне дефицита от витамини, предизвикан от ограниченията в храненето по време на диетите, като ще добави сила по време на диетата. На въпроса, кой трябва да приема нони, който е 40% от състава на Слим-чая от TianDe, докторът по медицина Стивън M. Хол от Вашингтон, написал книга за удивителния плод, отговаря кратко: «Всеки!». Плодовете от барбарис (киселият трън) се използват за лечение на различни чернодробни, жлъчнокаменни и други болести, като имат жлъчегонно, жлъчетворно, апетитовъзбуждащо, съдоразширяващо, спазмолитично действие. Плодовете от шипка се прилагат при проблеми на пикочните пътища, когато в тях се задържат пясък и камъни. царевична коса помага при отоци, чернодробни заболявания, захарен диабет и атеросклероза, за успокояване, има и слаби антибактериални и антигъбични свойства. Използва се като кръвоспиращо средство, независимо от произхода на кръвотечението, при заболяване на пикочните органи с образуване на камъни, при ексудативен перикардит и едеми. Помага и при възпаление на бъбреците, катар на пикочния мехур, подагра и ревматизъм. Действа и противовъзпалително.

Тъй като съставките в Слим-чай от TianDe нямат диуретично и слабително действие, той не предизвиква дискомфорт и не извежда витамините и минералите от организма за разлика от сродни продукти на пазара, а точно обратното - насища организма с тях.

Активните компоненти, които се извличат от съставките на слим-чая при запарването му имат следните действия:

  1. Специалните протеини гликогенини от царевичната свила (коса) и алкалоидът берберин от плода на барбариса понижават влечението към сладкото, нормализират нивата на кръвната захар и правят продукта особено ценен за диабетици, намалявайки същевременно апетита.
  2. Пантеноновата киселина (витамин В5) от свилата (косата) от царевица активизира процеса на липолиза на клетъчно равнище (разцепване на сложните мазнини на прости) и съответно тяхното много по-лесно „изгаряне“ от организма.
  3. Природният калий, който се съдържа в плодовете от нони, барбарис, шипка, свилата (коса) от царевица нормализира процеса на водно-солевия обмен на клетъчно равнище, като помага за извеждане на излишните течности от организма и намаляване на проявите на целулит.
  4.  Пектините, които се съдържат в големи количества в плодовете от шипка и барбарис, нормализират храносмилането и извеждат шлаките и токсините от червата.
  5. Витамините и минералите, съдържащи се в изсушените плодове от нони, шипка, барбарис, както и в свилата (косата) от царевица поддържат имунитета по време на диета.

Способ за приготвяне на слим-чая: За една чаша един филтър-пакет се залива с гореща вода (+75… +85 ˚C). Оставя се да се запари в продължение на 5-10 минути.


В последните 10 дни на програмата „Стабилен имунитет“ се използва и детоксикационен пластир за крака Master Herb. Това е просто и ефективно средство за изчистване на организма от токсините и „шлаките”. Те са създадени са по каноните на традиционната китайска медицина, като резултатът е видим веднага след първото прилагане. Те служат за очистване на организма, като се залепват на ходилата за общо очистване, а за целенасочено детоксикиране се залепват на ходилата и проблемните зони (например в мястото на локализация на болката).

През този последен десетдневен период на тази програма ще е от голяма полза за стабилизирането на имунитета приемането сутрин на гладно и вечер преди лягане на чая “Тибетски сбор“.

Прилагането на програмата „Стабилен имунитет“ с продуктите на корпорация TianDe ще ви осигури стабилна и балансирана работа на имунната система през целия предстоящ зимен период, който е изпълнен с редица предизвикателства към нашето здраве.


Автор на статията: Вангел Панов - Официален продуктов лектор на компания Тианде за България.



Най-четени статии

Активатори на растежа на косата
Публикувано на 2018-11-15
За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И мног... още >>
КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?
Публикувано на 2015-10-20
Сух компрес Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като... още >>
Змийска мас – ползи за кожата и косата
Публикувано на 2016-01-05
На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак ... още >>
"ПО СТЪПКИТЕ" НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА...
Публикувано на 2015-09-18
Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това числ... още >>
ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА
Публикувано на 2015-09-20
Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гр... още >>
ПОМОЩНИК ПРИ ИЗБОРА НА ШАМПОАНИ И ПРОДУКТИ ЗА КОСА НА КОМПАНИЯ ТИАНДЕ
Публикувано на 2017-01-25
При косопад Сезонен косопад, породен от третирането на косата с преса, сешоар, често използване ... още >>