(0)
Количка

Активатори на растежа на косата

Публикувано на 2018-11-15

За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И много рядко някой китайски старец ще има плешивина.

В какво се състои тайната?

Безусловно, този феномен отчасти може да се обясни с генетическа предразположеност, отчасти – със здравословния начин на живот, който се стараят да водят болшинството от китайците. Огромно влияние върху състоянието на косите на жителите на Китай оказва и способът за грижа за тях. В противовес на европейците, държащи при избора на козметичните средства преди всичко на маркетинговите «жокери» («популярност» на марката, опаковката, аромата…), китайците преди всичко се опират на многовековните знания за природата на човека и нейното взаимодействие с околната среда, тоест като средства за грижа за косата се предпочитат лечебни треви, минерали и други природни суровини.

Водещо място в Китай по ефективност на лечебните средства заема тибетската медицина. Тибетските лечители в продължение на повече от две и половина хилядолетия са формирали собствен набор от средства и способи за изцеление, прилагайки много от постиженията на китайската, индийската и арабската фармацевтика и техните лечебни методики. Въпреки тези заимствания, тибетската медицина е придобила уникален характер, благодарение преди всичко на използването на местните растителни суровини, които са достъпни само в условията на екологическо чистия високопланински район. Същността е в това, че тибетските лечебни треви растат в условията на суров климат, кислородно гладуване, с резки денонощни температурни амплитуди и при най-силна слънчева активност. Тези фактори даряват тибетските треви с особени лечебни свойства, от които е лишена равнинната флора.

Друга отличителна черта на рецептите на лечебните продукти на тибетската медицина е нейната многокомпонентност. Съгласно каноните на тибетската медицина лечебно действа целия комплекс и отсъствието на дори един компонент снижава ефективността на лекарството.

Сложен е и самият ритуал за приготовяне на лечебно-профилактическите средства, затова е невъзможно да се приготвят в домашни условия. Любопитен е и този факт, че препаратите на тибетската медицина са ориентирани така, че да помогнат преди всичко на организма сам да коригира съществуващите проблеми, а не към това да «убие някакви вредоносни микроби», предизвикали проблема.

Тибетските рецепти практически не предизвикват алергии, действат меко и леко се усвояват от организма. На същата основа са приготвяни и продуктите, които са били предназначени за съхраняване на здравето на кожата на скалпа и косата.

За съжаление, при всичките очевидни преимущества на тибетската традиционна медицина, днес е извънредно трудно да си представим градски жител, който старателно събира растения (в Тибет!!!), при това в строго определено, «точното» време, изсушава ги по каноните на тибетските лечители, извлича от тях веществата, изстисква маслата и екстрактите, прави запарки на нужните билки, и при това точното пропорционално съотношение, без което се губят всичките лечебни свойства на компонентите.

Това е известно далеч не на всеки човек, та дори той да е от Тибет.

В този случай какво да се прави? Да се откажем от толкова великолепна идея и продължим да използваме обичайните средства, безнадеждно губейки косите си?

Учените от международния изследователски център за китайска медицина «Боцян» успяха да направят практически невъзможното – да възстановят най-добрите сакрални рецепти на традиционната тибетска медицина против косопад и да ги въплътят в най-напредналите международни биотехнологии. Венецът на тяхната дейност станаха средствата против косопад Bio Rehab.

Компанията TianDe ексклузивно представя тази линия на средства против косопад извън границите на Китай.

За максимален ефект се препоръчва системна последователна употреба на средствата Bio Rehab: шампоан + балсам + тоник.

В трите части от тази система за възстановяване на функциите на фоликулите и активизиране отново растежа на косъма са използвани екстракти от плодове и растения, получени по най-съвременния начин - този за свръхкритичната екстракция.

Плодовете на черницата са богати на цял комплекс флавоноиди, органически киселини, дъбилни вещества, витамини, минерали, каротини и предотвратяват падането на косите, подпомагат техния растеж, отстраняват пърхота.

Гледичията нормализира секрецията на мастните жлези, много добре подхранва косите. Способства за укрепване на косите, придава им поддържан вид и природен блясък. Богата е на флавоноиди и дъбилни вещества.

Кокосовото масло защитава косите и космените фоликули от механическо и химическо въздействие в процеса на миене, сушене, фризиране. Прекрасно подхранва изтощените, тънки коси. Има антимикробна активност. Предотвратява загубата на протеина, от който основно се състои ствола на косъма. В резултат косите стават по - блестящи, здрави, по-малко се чупят. Богато е на цял комплекс полезни киселини, в това число олеинова и линоленова..

Женшен – растение - реликва на Източната медицина, известно от преди повече от 4000 години. Първите сведения за него се срещат в най-древните китайски съчинения, написани двадесет века преди новата ера. Изключително силен адаптоген, той притежава рядката способност да възстановява биологическото равновесие на кожата на главата и косите, стимулирайки или, напротив, задържайки определени биохимически процеси, съгласуваното действие на които се нарушава от разнообразни стресови фактори. Усилвайки циркулацията на кръвта, женшенът по този начин стимулира ръста на косите. А активизирайки обмена на белтъчини, мазнини и въглехидрати, се подобрява състоянието на кожата на главата и се заздравяват луковиците на космите.

Гъбата линчжи (рейши – на японски, ганодерма - на гръцки) на Изток се нарича «гъбата на безсмъртието». В традиционната китайска медицина на нея е присвоена висша категория от гледна точка на широчина на действието и отсъствие на странични ефекти. Химическият състав на гъбата е много наситен: аминокиселини, амиди, ненаситени мастни киселини, витамини (бета-каротин, В, D, E, C), минерали (калций, фосфор и желязо), най-активните полизахариди сред всички лекарствени растения, повече от 80 вида ферменти, протеини.

Планинският джинджифил от най-древни времена (II в. преди н.е.) се е славил със своите лечебни свойства. Химическият състав на джинджифила е много сложен – в него има над 400 съединения, именно затова неговите полезни свойства просто са неизчислими. При използването на джинджифила като средства за грижата за косите, коренът от джинджифил оказва разгряващо, стимулиращо действие на кожата на главата. Благодарение на това в тъканите произтича активизация на обменните процеси, увеличава се циркулацията на кръвта, повредените космени фоликули буквално се възраждат, започва усилен ръст на косите, нормализира се мастния и хидробаланса кожата на главата и косата.

Гастродия – реликвено растение, съхранило се от третичния период на развитие на Земята, в Русия е записано в Червената книга. На Изток за своите целебни свойства се цени толкова високо, както и женшена. Възвръща чувствителността на луковиците на косите, помага да се защити от вредното въздействие на окръжаващата среда, тонизира кожата на главата. Явява се силен адаптоген.

Китайската ангелика обладава уникално качество – защитава косите от UV-лъчите, удължавайки по този начин техния жизнен цикъл. Тя е отличен тоник и антибактериално средство за косата и кожата на главата. Избавя ви от пърхота, придава пищност на косите.


Шампоан-активатор за растеж на косата Bio Rehab

Шампоан-активатор за растеж на косата Bio Rehab с уникална тибетска формула меко почиства и подхранва кожата на главата и косите. Комплексът от биологически активни вещества, съдържащ фитоестрогени, възстановява отслабените или повредените фоликули, стимулира растежа на нови коси, предотвратява тяхното по-нататъшно падане.

Екстрактът от планински джинжифил и комплексът от тибетски билки и инновационни компоненти, влизащи в състава на шампоана, подобряват кръвоснабдяването на луковиците на космите, отстраняват пърхота, не нарушавайки естественото ниво на рН. Шампоанът се явява отлично средство за поддръжка и възстановяване на здравето на косите, обезпечава бърз растеж на косата, предотвратява косопада, отстранява пърхота и съхранява естественото ниво на рН на кожата по скалпа и по косъма.

Способ на използване: взема се достатъчно количество шампоан, нанася се на влажните коси и се разпенва. След това измийте шампоана с голямо количество топла, но не гореща (!) вода (резултатът ще се усили, ако съчетаете процедурата на почистване с масаж на главата и последващо използване на маската-активатор Bio Rehab и тоника-активатор Bio Rehab.


Маска-активатор (балсам) за растеж на косата Bio Rehab

Маската-активатор съединява в себе си най-добрия опит на традиционната тибетска медицина и най-съвременните биотехнологии. Има ексклузивен състав, в основата на който са растителни протеини от планински джинджифил, женшен и ангелика с катионови свойства. Благодарение на тях маската има силно въздействие на структурата и корените на косъма (почти три пъти по-ефективно от обичайните средства). Бързо прониквайки вътре в луковицата на косъма, активните съставки на маската възстановяват белтъчната структура, способствайки за повишаване на активността на фоликулите (корените) на косъма. В резултат произтича активно укрепване на корените и се ускорява растежа на косите, подобрява се тяхната структура по цялата дължина. Средството обезпечава наситено хранене и овлажняване на косите и кожата на скалпа на главата, придава на косите здрав блясък.

Спира косопада, стимулира поникването на нови косми.

Прави косите по-гъсти и силни.

Дава наситено хранене и овлажняване.

Способ на използване: нанесете необходимото количество от маската на чистите влажни коси и равномерно разпределете по цялата дължина. Оставете за 5-10 минути. За по-висока ефективност масажирайте кожата на главата и/или обвийте главата с гореща кърпа за 10-20 минути. Измийте маската с топла, но не гореща (!) вода. Препоръчва се да се използва маската в комплекс с шампоана Bio Rehab (маската се прилага след него) и тоника Bio Rehab (маската се използва се преди него).


Тоник-активатор за растеж на косите Bio Rehab

В основата на тоника-активатор е наситен букет от екстракти на тибетски билки, извлечени с използването на иновационна технология за свръхкритична екстракция. Тази технология е сравнително нова и позволява да се извличат бързо и лесно ароматните компоненти и ефирните масла от растенията при стайна или по-ниска температура /между 0 и 40 градуса/. Свръхкритичната екстракция става с помощта на органичния газ тетрафлуоретан вместо използваните досега органични разтворители (остатъци от тях винаги остават в крайния продукт) или въглероден двуокис (метод, изискващ сложно и скъпо оборудване, което оскъпява крайния продукт) протича за кратко време при ниска температура с отсъствие на въздух, вода и светлина, което е изключително благоприятно за получаването на висококачествени натурални продукти. Като вещество тетрафлуоретанът е безвредно за човека вещество и освен това липсва напълно в крайния продукт.

Благодарение на тази технология тоникът – активатор Bio Rehab концентрирано притежава компоненти със запазени полезни качества и повишена икономичност при използване. Активният състав на средството въздейства непосредствено на фоликулите на космите, обезпечавайки комплексен ефект: спира косопада, стимулира растежа на нови коси, нормализира работата на мастните жлези, осигурява наситено хранене, възвръщайки на косите жизнената сила и красота. Помага на косите да се противопоставят на негативното външно въздействие. Резултатът от прилагането на тоника-активатора се съхранява дълго време.

Способ на използване: с помощта на памучен тампон или с пръстите на ръцете нанесете тоника в областта на косопада, втрийте в корените на косите в течение на няколко минути. Правете тази процедура ежедневно, сутрин и вечер. Може да се нанася на суха или леко влажна коса. Препоръчваният курс на лечение е 30 дни. Максимален резултат вие ще постигнете при комплексно прилагане на тоника-активатор Bio Rehab с шампоана и маската от същата серия.


ИСКАМ ЦЕЛИЯ КОМПЛЕКТ!


Автор на статията: Вангел Панов - Официален продуктов лектор на компания Тианде за България.



Най-четени статии

Активатори на растежа на косата
Публикувано на 2018-11-15
За съвременната жена на преклонна възраст в Китай е нормално да има гъсти, блестящи коси. И мног... още >>
КАКВО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕВРЪЗКИТЕ НА ТИАНДЕ ВЪРХУ ЖЕНСКИЯ ОРГАНИЗЪМ?
Публикувано на 2015-10-20
Сух компрес Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като... още >>
Змийска мас – ползи за кожата и косата
Публикувано на 2016-01-05
На Изток змията е символ на мъдрост, повелител на стихии и пазител на богатства. А древният знак ... още >>
"ПО СТЪПКИТЕ" НА ТРАДИЦИОННАТА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА...
Публикувано на 2015-09-18
Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това числ... още >>
ПОМОЩНИК ПРИ ИЗБОРА НА ШАМПОАНИ И ПРОДУКТИ ЗА КОСА НА КОМПАНИЯ ТИАНДЕ
Публикувано на 2017-01-25
При косопад Сезонен косопад, породен от третирането на косата с преса, сешоар, често използване ... още >>
ФИТОГЕЛ "СЛАВИТОН" ЗА КРАСОТА И ЛЕКОТА НА ВАШИТЕ КРАКА
Публикувано на 2015-09-20
Венозната система на краката при човека носи огромен товар. Обратно на действието на силата на гр... още >>